Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 65 157
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 1 185
На мен ми предложиха английски език, ама аз го знам ( учила съм английска филология на времето), та загуба на време. Друго не предложи жената, това още първия месец като отидох.

# 1 186
На мен ми предложиха английски или компютърен. Имало компютърен различни нива и понеже са по 45 часа, мисля такъв да запиша.

# 1 187
Компютърен курс е добре, поне е нещо различно, все ще е от полза, ама да предлагаш на човек с английска филология, курс по английски език е меко казано несериозно. Аз я попитах дали мисли, че е подходящо да го изкарам за бъдещото ми професионално развитие 🤣. А бе там да се отчита някаква дейност, да минава работният ден и това е...

# 1 188
  • Somewhere far away
Тези компютърните не са ли изцяло онлайн. аз даже правих някакви помня, но беше като тест и после си дърпаш сертификат че си го минал.

# 1 189
Не са само онлайн. Аз засега само съм разгледала доставчиците. Имаше и такива, които предлагат присъствени.
GoSSipSs, вярно, измиване на ръце.

# 1 190
Компютърните са за хора, които не са хващали мишка и не знаят как се включва компютър. Едва ли ще ви е нужен толкова елементарен курс.

# 1 191
Като цяло курсовете им са загуба на време. Може би, ако някой не се е допирал съвсем до нещо, тогава става. Както каза Дева, много елементарни, просто са си оправдаят парите, които получават по програмите.

# 1 192
Компютърните са за хора, които не са хващали мишка и не знаят как се включва компютър. Едва ли ще ви е нужен толкова елементарен курс.
Аз гледах, че има нива: базово, средно, за напреднали и за свръхнапреднали, както и при езиците. Следващата седмица ще разпитам.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 09:39 от laurentin

# 1 193
Да, разпитай и пиши после. Хубаво е да се знае, ако са добавили нещо, което наистина да е от полза.

# 1 194
  • в сърцата на децата <3
Има хубави курсове, но не навсякъде. Брат ми в Плевен караше бази данни - водеше се базово ниво. В общия случай ако човек няма понятие от това е супер, защото не е особено разпространено в общите компютърни курсове, а дава основа за работа с различен софтуер. Задълбочени курсове (платени) след това - ако на някой му хареса и реши да надгражда. Още повече, че специалисти в тази област се търсят. На мен в нашето БТ ми бяха предлагали базов курс по счетоводство на малък и среден бизнес, но тъкмо започвах сезонна работа тогава и отказах, иначе ми звучи супер човек да е запознат с тази материя. Ясно е, че счетоводител няма да стане, но дори за лична употреба или пък помощник-счетоводител (така ли се водеше позицията?) - пак е нещо повече от нищо.

# 1 195
Помощник счетоводител е човек, който набива фактури. Там е еднотипна, но много отговорна работа, която е и ниско платена. Взимат и хора с икономическо образование и без опит. Като цяло според мен ако нямаш образование няма смисъл, материята е сложна. Има и голяма конкуренция. Така че не съжалявай ми е мисълта, не си изпуснала.
Всичко с компютри, което човек не знае, може да му е от полза.

# 1 196
С един курс счетоводител не се става. Дори и с магистратура е трудно, ако нямаш опит. Ако имаш познати с фирма, може и да те вземат за фактурист, но за това не ти трябват кой знае какви знания.

Курс бази данни не знам какво ще рече? Курс за аксес ли или....?

# 1 197
  • в сърцата на децата <3
Курс бази данни не знам какво ще рече? Курс за аксес ли или....?
"Код по СППОО - 5230502 Компютърни мрежи/Техник на компютърни системи" се води въпросния курс. Той каза, че са учили основни понятия за структури, функционалности на мрежи, мнооооооого мъничко Линукс... Но той не го завърши защото започна работа в друг град, така че нямам инфо колко задълбочен става към края. 6 месеца е иначе.

С един курс счетоводител не се става. Дори и с магистратура е трудно, ако нямаш опит. Ако имаш познати с фирма, може и да те вземат за фактурист, но за това не ти трябват кой знае какви знания.
Естествено, то и кетап не ти дават Grinning Но хора като мен, които гледат сега фактурите като объл камък и ги е страх "да не гръмне", поне ще знаят как, аджеба, се попълва туй чудо и няма да звънят за всеки малоумен въпрос на счетоводителката Grinning

# 1 198
А на мен ми предложиха само английски.....

# 1 199
Принципно няма лошо в някакъв курс, все е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт