Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 65 139
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 1 155
Здравейте,
Прекратих си борсата през сайта на АЗ и след това подадох заявление за промяна на обстоятелствата до НОИ. Проблема е, че ме назначиха на 933, а днес актуализираха договора на 1077 лв. Направена е корекция в НАП. Необходимо ли е да попълня ново заявление с коригираната заплата за НОИ?
От бюрото по труда вече получих съобщение, че са ме отписали.

# 1 156
Не се смей и не плачи - бавно идват документите за стаж от чужбината. В герм. фб групи само от това се оплакват хора, които са се върнали. Да не отчайвам сестрата, но четох за 6 месеца забавяне заради мързеливия хер Ханс.
Наясно сме с темпото, не сме очаквали друго....но е направо абсурдно. Тя даже не очаква да се стигне до плащане, то ние я накарахме да подаде, все са пари и рано или късно ще стане.

# 1 157
НОИ не ги интересува заплатата.

# 1 158
  • Somewhere far away
Някой в момента има ли на борсата ? И да обясни ако е наясно защо ни дадоха дата за март? Февруари го пропускаме, но поради каква причина?

# 1 159
Някой в момента има ли на борсата ? И да обясни ако е наясно защо ни дадоха дата за март? Февруари го пропускаме, но поради каква причина?
Ти защо не попита който ти даде датата?

# 1 160
До 23.12.2024 г. бях на борсата. Датите ми за посещение бяха през месец. Единствено последните три ходих всеки. Като на последното ми посещение се отписах.Казаха че тъй като ми изтича, трябвало да ходя всеки месец. Една година получавах обезщетение.

# 1 161
Аз не виждам проблем в това. По-често е, но не е задължително да е всеки месец. Особено ако според профила ви са решили, че не могат много да ви помогнат за работа, а и ако имате обезщетение, какъв ви е зорът да ви викат и разкарват всеки месец?

Аз няколко месеца съм регистрирана и също отначало докрая ме викаха през месец.
Скрит текст:
Имам високо образование, езици и имах приемливо обезщетение. Явно и те решиха да не ме тормозят и занимават излишно. Ходих подписвах се, казваха ми да следя обявите им и общо взето дотам, нито веднъж не са ми предлагали агресивно работа или курс, аз и не разчитах устройваше ме. Друг е въпросът, че  имах здравословни проблеми, които ми попромениха плановете и се забавих много с активното търсене. Към момента търся още, но обезщетението скоро изтече, та последния път една жена доста грубо ми буча, че това не било ОК. Ами като ви е важно да работя досега не си е проличало... Абе ни тъй ни инак. Безсмислена практика.

# 1 162
  • Somewhere far away
Не ми е зор, напротив даже се радвам защото така или иначе си имам друг ангажимент за месец февруари.
Аз пък съм регистрирана от ноември и ме викаха и декември и януари , никога не е било през месец така че мисля че съм си в пълното право да съм изненадана и да търся повече инфо по въпроса.
просто питам - не може ли?

# 1 163
И мен ме викат през месец, и слава богу, изобщо не ми се занимава да ходя там всеки месец. Аз също съм с магистратура, знаю 2 езика перфектно, взимам и обезщетение, и да ви кажа по скоро е, защото взимаме обезщетения. Те са наясно, че сме за това регистрирани, а не че очакваме да ни търсят работа. Пък и като видях какво беше оня ден при тях, имат си достатъчно работа жените. Пълна лудница беше имаше сигурно 50човека.

# 1 164
  • Somewhere far away

Ти защо не попита който ти даде датата?

За да попитам тук и вместо да получа адекватен отговор, да ми отговори някой като теб.
Мерси за нищото.

# 1 165
И мен ме викат през месец. Предложиха ми курсове за езици и дигитална грамотност.

# 1 166
Имат някакви предписания кога през какъв период да са ходенията, които по принцип се водят че са уж и някакъв вид консултация а не просто да се разпише човек, пък всички знаем какво са.
Едното съображение им е възрастта, другите не им ги знам но не гледат тавана и според колко им се занимава де... то ако беше така, нямаше никого да викат сигурно Grinning

# 1 167
  • SF
НОИ не ги интересува заплатата.
DeVa®, кой се интересува от заплатата и осигуровките? Без мой подпис и съгласие, работодателите са намалили осигуровките ми за м. декември и предстои същото и за януари. Искам да си реша проблема, но не с тях, а с ходене по институциите.

# 1 168
Есми, по ТД колко ти е заплатата? Ако има разминаване, сигнал до НАП.

# 1 169
  • SF
Има разминаване. Да, ще отида в НАП. Имам ТД, но той не е подписан от работодател (поне на моето копие няма подпис и печат). Работят с изнесено счетоводство и работодателят само ми го принтира, но счетоводителят обясни по телефона, че няма нужда да се подписва нищо. Автоматично си влизал в действие.

Общи условия

Активация на акаунт