Трудова борса и обезщетения - Тема 7

• 65 144
  • 1 204
  •   1
Отговори
# 1 140
С ПИК можеш само да се регистрираш, но за да се отпишеш искат КЕП. Егати тъпотията!

# 1 141
Преди 5 години можеше с ПИК. Аз КЕП нямам.

# 1 142
Мен ме от писаха по телефона, само звъннах да кажа, те нямаха представа докога ми била борсата😄общо взето сътрудничката не и се занимаваше изобщо, досега не съм била на борса, но това много ме задачи, че всичко става по телефона😄

# 1 143
Здравейте искам да попитам напускам по собствено съгласие пуснала съм си предизвестие ,в настоящата фирма работих 1 и 3 месеца може ли да отида на борсата .Ще получавам ли обезщетение и колко месеца ,мисля си ,че ще е 4 месеца.Или се бъркам.В момента не мога да работя ,завършвам задочното си обучение и имам практика и не мога да ги съвместя двете и работа и практика.

# 1 144
  • София
Да, 4 месеца по около 18 лв. на работен ден.
Но после 3 г. няма да можеш да получаваш реално обезщетение ако те освободят по време на изпитателен срок или съкратят.

# 1 145
  • в сърцата на децата <3
Хубаво си помисли дали да вземеш това обезщетение. За никакви пари ще си изгубиш правото за цели 3 години напред. А ако започнеш работа след няколко месеца и те освободят в изпитателния срок, можеш да взимаш повече (въпреки, че ако нямаш стаж, пак няма да е много).

# 1 146
Здравейте,

Имам следния казус - днес за съжаление ме съкратиха от работното ми място. Имам регистрирана фирма на мое име , която все още няма никакви приходи. Въпросът ми е дали мога да се пусна на бюрото по труда?

# 1 147
Доколкото знам, трябва да закриеш фирмата.

# 1 148
Здравейте, бях на борсата за пръв път през октомври 2022 година, взех 2 месеца, след това октомври 2023 взех още 2 и 4те ми месеца приключиха. Въпросът ми е, ако тази година отново кандидатствам ще ме одобрят ли, минали ли са тези 3 години или не, от кога да ги броя. Също октомври ли трябва да подам документи или мога и септември. Благодаря предварително.

# 1 149
Според мен не са минали 3г.

# 1 150
Три години ще станат през октомври, след датата.

# 1 151
Здравейте , миналата седмица св регистрирах на борсата по електронен път. Получих сканирана регистрационна карта и дата за изготвяне на план за действие по системата за сигурно електронно връчване  . Подадох заявление за отпускане на обезщетения за безработица чрез портала на НОИ и получих линк по имейл с номер на документ и код да следя статуса на документа. Колко време обикновено отнема на НОИ да обработят документите ? Решенията през системата за сигурно електронно връчване ли трябва да получа или пак ще ми изпратят линк по мейла? Колко време отнема

# 1 152
Решението най-вероятно ще го получите или края на този месец или другия. Аз бях отбелязала, че искам да ми го изпратят по ССЕВ, но ми дойде по пощата. То от НОИ мисля, че по принцип пращат само по пощата.

# 1 153
На мен ми дойде мейл на пощата, в който пишеше, че имам писмо от НОИ  с  линк към ССЕВ. Там вече отворих решението. При мен дойде точно 1 месец след като подадох. Обаче хорааа сестра ми чака решение вече два  месеца сигурно, да не минаха  и два. За признаване на стаж  от др Европейска държава, то направо смешно, каква е  тая обратна връзка  какво  е това нещо. Те пеша да бяха тръгнали да взимат докумментитте от там щяха да са се  върнали 🤣, ужас просто. То да се смееш ли, да плачеш ли...

# 1 154
  • София
Не се смей и не плачи - бавно идват документите за стаж от чужбината. В герм. фб групи само от това се оплакват хора, които са се върнали. Да не отчайвам сестрата, но четох за 6 месеца забавяне заради мързеливия хер Ханс.

Общи условия

Активация на акаунт