Студенти в Нидерландия - 16

• 67 001
  • 718
  •   1
Отговори
# 480
  • София
На сайта на община Бреда пише до 5 дни от пристигането.
https://www.breda.nl/en/moving-breda-abroad-first-time
Как намерихте квартира, ако не е тайна - чрез познат, чрез фирма или през сайт? Ние още нямаме успех...

# 481
Правилото е общовалидно за всички общини - 5 дни след реално пристигане в страната. Много студенти обаче се регистрират доста по- късно - няма часове, правят го на опознавателната седмица и др. Вие имате преимуществото да имате сключен ранен договор и в момента, в който знаете деня на пристигане в Нидерландия(имате купен самолетен билет или планувано пътуване с автомобил), можете спокойно да си запазите час в общината още от България.
Поздравления!

# 482
  • София
Успех на всички, които търсят квартири ... изглежда кошмарно.
Моля, ако има студенти в Делфт да кажат как най-евтино се пътува до там.

# 483
  • София
Много благодаря, момичета! Всички сте много отзивчиви Heart
Съни, една от онези две стаи е, за които стана дума в темата преди поне два месеца, ако си спомняш. С помощ от съфорумка я намерихме, разбира се - бг мама е велика! Надявам се да мога да предам нататък жеста, когато след време други деца и родители ще се нуждаят от информация и помощ.

# 484
Белинда , синът ти  вероятно е в  старото жилище на моя син. Леле,  БГ мама наистина е велика сила! Моя син имаше договор от началото на август, пристигна в страната на 20 ти август, и се регистрира някъде около 22-23 август. Така че, от кога е договора е едно, а откога е регистрацията - вероятно е свързано  с датата на пристигане в страната и града. Поздравления   ,   и  да знаете , че синът ми  е насреща при нужда , сегашния му адрес е в непосредствена близост до къщата. На хубаво място отива , градът е спокоен и безопасен.

# 485
  • Cobrs
Здравейте момичета. И аз се включвам в групата за Айндховен. Девойката мечтае да учи там откакто стъпи на Нидерландска земя! Ако има желаещи да се комбинираме или някаква група на Айндховенски младежи и девойки, ние сме на линия.

# 486
  • София
Поздравления   ,   и  да знаете , че синът ми  е насреща при нужда
Благодаря ти от сърце Heart

# 487
Здравейте! Дъщеря  ми е приета в Делфт и си търси квартира. Някой има ли информация за освобождаваща се квартира или други студенти в същата ситуация за да се комбинират.

# 488
Успех на всички, които търсят квартири ... изглежда кошмарно.
Моля, ако има студенти в Делфт да кажат как най-евтино се пътува до там.
Купувате билети от  нискотарифните, кацащи в Айндховен, автобус 400 или 401 до Централната гара в Айндховен и ползвате влак до Делфт.

# 489
  • Чикаго / София
Sunny bunny и ние квартирата на дъщерята в Ротердам я намерихме благодарение на форума. Ниастина форума е велика сила. Успех и дано скоро се похвалиш!

# 490
  • София
За края на август нискотарифните идват по-скъпо от Bulgaria Air директен полет до Амстердам. 🤔
Юнифай пуснаха преди няколко дни оферта за техния оранжев пакет- 550лв с трансфер до града на унито. Аз купих билети миналия месец, около 600лв, отиване и връщане (по Коледа), студентски, с два куфара по 23кг.

# 491
За края на август нискотарифните идват по-скъпо от Bulgaria Air директен полет до Амстердам. 🤔
Юнифай пуснаха преди няколко дни оферта за техния оранжев пакет- 550лв с трансфер до града на унито. Аз купих билети миналия месец, около 600лв, студентски с два куфара по 23кг.
Мисля, че по- евтино излиза с нискотарифните до Айндховен, а багажа- по куриер.
За две години, никога, с Bulgaria Air не ми е излизало по-изгодно, нито за мен - в по- ненатоварвни периоди, нито за него- лятото и Коледа. Отбелязвам, че купувам билети около два до три месеца по- рано.
А е факт, че ако  крайната точка за пътуващия е Амстердам  може да е най- удобно да кацне там.

# 492
  • София
Аз бях шокирана от цената на wizz и ryan за датите, за които се интересувах. Да, нашата крайна цел е Амстердам, но реално за датите ни нискотарифните бяха по-скъпи. Може и после да падат, може би подраних 😄

# 493
  • Чикаго / София
И аз гледах цени и дати за Август. И при мен излезна, че нискотарифните са по-скъпи, или на сходна цена.

# 494
  • There I was on a July morning
То няма универсално правило с коя самолетна компания е най-изгодно да летиш. Зависи в кой град отиваш, колко багаж носиш и какви са часовете на полетите.
Преди няколко години дъщеря ми отиде за първи път в Холандия, в Грьонинген и с доста багаж. Ако беше ползвала нискотарифна компания до Айндховен, после трябваше да смени още 2 превозни средства до гарата в Амстердам и оттам - влак за Грьонинген.  Затова предпочетохме полета на България еър до Амстердам с включен в цената багаж. ЖП гарата в Амстердам е под летището и връзката е много удобна, особено за новобранци, които не познават добре градовете. Освен това, часът на полета на България еър беше сутрин рано и позволява студентът да се придвижи спокойно в рамките на деня до крайната си точка на пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт