С усмивка от СТАРАТА СТОЛИЦА - 6

• 14 022
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
Дидка, изпитите ми за 3 семестър приключиха на 16 Дек,така че сега съм свободна.А другия семестър ще ми почне чак на 5 Март.Остават ми още 4 изпита за 4 семестър и на есен защита на дипломна работа.И да се свършва вече,че ми писна!
А ти как реши да се хванеш да учиш?Латински език учите ли?Аз нямам спомени от този език,но ми беше бая труден...

# 106
Мисля,че няма градски транспорт,но с едно такси от центъра няма да излезе повече от 3,4лева.

# 107
  • Велико Търново
Здравейте мили момичета, аз съм една от бъдещите търновски мами. Досега само преглеждах темите във форума, но дойде и моят ред да ви помоля за малко информация. Терминът ми е на 12 февруари 2007 година, така че вече си стягам багажа за родилното, проблемът е, че при гинеколога ми не ми казаха какво точно трябва да си взема - кое е задължително и кое желателно. Търся информация в интернет, но във всяка болница е различно. Смятам да раждам тук, във Велико Търново. Много ще ви бъда благодарна, ако ми дадете малко информация по въпроса.

# 108
  • пяната на дните
florencia, трябва ти горе - долу следното:
1. Тоалетни принадлежности
2. Лигнин примерно 1кг
3. Връхна дреха, топли чорапи, чехли и джапанки
4. Към 20 памперса за новородено бебе и бебешки кърпички
5. Нещо за ядене, това, което там раздават не става... и вода
6. Самобръсначка за всеки случай
7. А и стотинки за телевизора
8. Помпа за кърма може и д ти е полезна, а може и да не ти потрябва...
Нощници дават колкото поискаш и не са лоши, нищо че са грознички, близките могат да ти носят каквото друго ти потрябва. Със сигурност нещо пропускам, но най-важното е да родиш без проблеми здраво бебе, стискам палци Heart Eyes

# 109
Не съм сигурна,че с такси ще излезе 3-4 лв,защото таксито ще заобиколи през Шереметя и нагоре по пътя за Арбанаси ще се отбие.Иначе пътят от другата страна е затворен с някакви бетонни колела/и аз не знам точно как да го обясняSimple Smile/.Миналата неделя с колата ходихме до Ксилифор и като решихме да минем по този път се оказа,че не може заради тези бетонни работи-трябваше отново да заобиколим през Шереметя.
Днес ходихме на сладкарница Неделя,ама честно да ви кажа нещо не ми хареса.В стаята за децата бяха сложили само една къщурка и 2 коли,в които се пускат монети.Дори като се събраха 2-3 деца нямаше с какво да играят,освен да пускат монети и да се возят!Преди поне имаше някакви кубчета и колички-децата можеха да ги редят.А сега е съвсем опоскано.Не сме ходили там от лятото-май няма да повторим скоро!

# 110
  • Велико Търново
Благодаря много за бързия отговор.

# 111
Здравейте мили мами,
За сега смятам да раждам в Горна Оряховица. Терминът ми е на 30.03. Моля мами раждали там скоро да ми кажат какво са носили. Има доста подробни списъци, но наистина във всяка болница е различно. Благодаря предварително!

# 112
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Egishora, за родилното ти трябват: лигнин и превръзки, тоалетна хартия, тоалетни принадлежности, джапанки /може 2 чифта/, прибори за хранене, лична карта. Нощницата е от тях, дават и втора, ако има нужда. За бебето не е нужно да носиш нищо. Вземи си и книжка или списания   book!!! И връхна дреха!
Леко и безпроблемно раждане!

# 113
Здравейте мамчета, и аз много рядко пиша, но ви чета честичко.
За раждащите в Търново - вземете си и термометър и лично съвет от мен - бутилка с вода(след самото раждане бях умряла от жажда)
А за статистиката и аз и съпруга ми сме си кореняк търновци.

# 114
Не съм сигурна,че с такси ще излезе 3-4 лв,защото таксито ще заобиколи през Шереметя и нагоре по пътя за Арбанаси ще се отбие.Иначе пътят от другата страна е затворен с някакви бетонни колела/и аз не знам точно как да го обясня:)/.Миналата неделя с колата ходихме до Ксилифор и като решихме да минем по този път се оказа,че не може заради тези бетонни работи-трябваше отново да заобиколим през Шереметя.
Днес ходихме на сладкарница Неделя,ама честно да ви кажа нещо не ми хареса.В стаята за децата бяха сложили само една къщурка и 2 коли,в които се пускат монети.Дори като се събраха 2-3 деца нямаше с какво да играят,освен да пускат монети и да се возят!Преди поне имаше някакви кубчета и колички-децата можеха да ги редят.А сега е съвсем опоскано.Не сме ходили там от лятото-май няма да повторим скоро!
Най краткия път е покрай Мавриков.Кой път е затворен този през Арбанаси или покрай Мавриков?
За мен няма голямо значение мястото ,така ,че предлагайте.
ПОЗДРАВИ!

# 115
Имах в предвид пътя през Мавриков.Таксито ще ви откара до някъде и най-много да ви остави,защото има 2 бетона,които пречат.Ние миналата неделя се отбихме с колата на Ксилифор и когато решихме да минем през Мавриков не успяхме,така че си минахме по стария път през Шереметя.

# 116
egisihora,съветвам те да си вемеш поне 2 хавлии за баня.А за Горна newsm10 скоро раждах там и съм много доволна

# 117
Здравейте мили мами,
За сега смятам да раждам в Горна Оряховица. Терминът ми е на 30.03. Моля мами раждали там скоро да ми кажат какво са носили. Има доста подробни списъци, но наистина във всяка болница е различно. Благодаря предварително!
Вземи си също вода и някакъв натурален сок. И аз родих в Горна и останах много доволна. Май всички ,които са раждали там са останали с добри впечатления. Докато за Търново това не може да се каже...  Thinking

# 118
  • Велико Търново
Има и такива,които си скубят косите.Желая ти леко и безпроблемно раждане!

# 119
Сиска,как сте вие?Оправихте ли се?Айде вече да не ви налягат такива проблеми! Praynig  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт