АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 596
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • Варненска клюкарка
Какво се случи снощи, Пако мозъчен кръвоизлив ли получи, защо оглуша? Другия ще оживее ли, май загуби съзнание не на шега. Хубава серия беше. Херан си получава по заслуги в стил  копаеш гроб другиму и сам   падаш в него. Докато се е опитвала да спъва Ера, се оказа че няма право да работи в голяма медия, живее под наем в евтино жилище и пътува с ГТ....

И аз съм се засилила към Империатрицата, но ще моля Профа за сериите, че не ми се гледа на руски, има доста герои и ще ме объркат с произношението на имената им. Джи ми се видя много сладък, доколкото разбрах и извънземния на Марги е в каста, и той ми е в плановете, нали им е най скъпоплатения актьор, а империатрицата е главната от ТГ....Мярнах и някакви други познати лица, а пък щом Крис казва че най-много и е харесал от видяното досега, мисл я че на мен може да не ми хареса най-много, ама все ще ми хареса, повече от друго изгледано, поне първите серии да опитам. Отделно че са ми попадали интересни кадри в Шортс с Джи и чак след видеото на Крис разбрах от кой сериал са Joy

Марги, благодаря за снимките на братята. Големият е Ча Джин Хьок. По студеното  си и високомерно излъчване ми напомня на Дарси от Гордост и предразсъдъци, но приликите свършват до тук. От гласа му удря ток. Така са подбрани  братята, че много си приличат- в Наследниците разликата във възрастта им е около десетина години, а в реала само една в полза на големия брат.
Снощи стигнах до 17-та серия, доста се пораздвижиха нещата. Тази вечер ще догледам и последните 3. Минах един бърз поглед тук-там на последната, братята се посближиха, но близост пропусната в ранните им години няма как да се превърне в голяма близост нататък. Дете отделено от семейството и изпратено  в луксозна вила на брега на океана в чужда страна, без подкрепа и контрол от възрастен до него, няма как тепърва да гради друг характер. С други думи, нормално е малкият да избере любовта и да се бори за нея, както е нормално големият да поеме дълга и отговорността, след като така е възпитаван.  Дългът към семейството и постигнатото от баща му го обрече на брак по сметка и верооятно самота цал живот. Ама поне да ги бяха събрали с Рейчъл, така или иначе нея един ден пак по сметка ще я омъжат.
Маргти, да, снощи видях че не е актрисата от Лечителят, но предната вечер беше към полунощ, когато разцъках да погледна откъс от предстоящата серия и попаднах точно на нея, спеше ми се и така....

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 12:53 от Беллора

# 241
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Императрицата беше 51 серии и прецених, че нямам време да я сваля. Изобщо не съм се захващала с нея.

Снощи серията завърши много драматично. И на мен много ми хареса Пако как го изигра. Нямам търпение за довечера.

# 242
Обаче да попитам нещо за Императрица Ки. Вярно ли е, че е 50+ серии и с каква продължителност са сериите. Нещо се научих на 16-20 серии и като прочетох над 50, ако са по 1ч. всяка май няма да се навия, въпреки че е любимия сериал на Крис
    Не съм споменавала да ми е любим,  че много ми е харесал е възможно, че Джи прави много добра роля и Тал-Тал ми е любим характер, защото е същото емоционално дърво като мен също е възможно. Тъй като ги карах по години в к-драма и при достигането на 16ти епизод не се очертаваше развръзка, чак тогава погледнах че са 51 Joy
И аз съм се засилила към Империатрицата, но ще моля Профа за сериите, че не ми се гледа на руски, има доста герои и ще ме объркат с произношението на имената им. Джи ми се видя много сладък, доколкото разбрах и извънземния на Марги е в каста
   Не е в каста Бел. Тук го има с бг.суб и много добро качество.
https://playtube.tv/watch/%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D … t/lqmbQEVHLBF67pU

# 243
При Пако е временно, но при още една такава травма може да стане постоянно. Другият е жив. Ще анулират мача, защото на запис се вижда, че непозволеният удар с глава е нарочен. В последна серия пак ще се бият.

# 244
Тъкмо оставих за малко По моя начин, то пък се случва нещо интересно...

Императрицата е от първите корейски сериали, които съм запомнила като заглавие. Някаква колежка на Профи го беше похвалила 😂 Не си падам по историческите, та хем ми се иска, хем не много... Джи навсякъде е толкова хубав, да не са му уроки 😝 Криси да сподели впечатления като ги гледа с китайката. Извънземното и то си спечели симпатиите ми.

Нормално е и според мен всеки от братята в Наследниците да направи такъв избор в зависимост от характера, който си е изградил и начина, по който е възпитан. Не са си били близки в ранните години, но и никога не са си били чужди. Големия всъщност е в по-трудно положение - трябва да подтиска емоциите си, докато малкия макар и отхвърлен поне през цялото време е себе си. Уон след връщането си от Америка с топли чувства споделил пред приятелката си за Тан, колко е пораснал и т.н. Винаги е бил привързан към него си мисля, но е жертва на обстоятелствата и той и гледа да не забравя, че малкия е заплаха за него.
Рейчъл както му се беше лепнала или в друг момент е било, останах с усещането, че е харесвала първо него🤔 

Гифки, част 2

# 245
Редактирах.
----------------------------------------------------------------------
Таблицата на първа страница съдържа листа на сериалите, за които до онзи момент бяха казани от някого добри думи в предишните теми, и линкове към сериите, или поне към първа серия. Обаче не съм имала възможност да сваля толкова сериала. Изтеглих си няколко, които прецених, че ще са ми интересни на мен. За останалите ще се рови в нета. Не виждам признаци на съживяване на СуперКдрамата, за съжаление.

Марги, да. Моя колежка го беше гледала Императрица Ки, много преди изобщо да открием дорамите, и ѝ беше харесал.

Рори, благодаря за подсказката.
-----------------------------------------------------------------------
Таблицата подлежи на допълване с предложени заглавия и по възможност с линкове към поне два сайта, в които съответният сериал може да бъде намерен с бг превод.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 15:48 от profi_1

# 246
  • Дубай
Императрицата е много хубав сериал,който обича, истинска любов,борба,приключения,също така и факти от историята на Корьо  ще му хареса.Аз принципно също не обичам дълги сериали,но този просто не го усетих-51еп/60мин Невероятни актьори, страхотна игра...много битки, много любов,много мисъл и красота.Страхотни костюми и декори

# 247
  • Варненска клюкарка
После ще цитирам Марги и Крис, че сега нямам никакво време, минавам набързо. Проф, пази крачола, тоя още не съм го раздърпала. Като ги събера и двата ще мина частична повторка със субтитри. Аз преди няколко седмици изслушах от фризьорката ми една напоителна история за любов от Империатрицата, ама тогава не запомних почти нищо... само ако знаех за Джи, пък и като Рори посвикнах на режим 16-20🙃 Аз я подлъгах през септември с АС, но  тя сега е по напред с материала от мен... Предпочитам съвременни истории, но като се сетя Профа в какъв капан ме набута от преди 1000 години... още не мога да повярвам и вече нищо корейско не отказвам прибързано🤪
Мале каква съм блейка, по нагоре съм сравнила баткото с герой от "дързост" 😂 и предразсъдъци, добре че все пак не съм написала дързост и красота😂

# 248
Ние те разбрахме какво имаш предвид, Бел 🤣 макар и почти да прозвуча като Дързост и красота.

Последна порция 😜

# 249
Белл, аз съм голяма беля. Joy
То и аз не бях предполагала, че нещо историческо не просто ще ми хареса, а ще ме превземе фино, дълбоко и в същото време безпардонно. Ама ей на, случи се. Laughing

Актрисата от гифчетата на Маги е главната в Наследниците, нали? Ако ролята ѝ е на бедно, обикновено момиче от средностатистическо семейство, визуално добре са я подбрали. Симпатична и сладка без да е нещо особено. Щото наша Ферка напротив. Беше си необичайно красива, че и доста добре облечена благодарение на Джансуто. И на намахана се правеше.
Ще го загледам някой ден и Наследниците, ама нека приключат с Пако по Бтв. На АйЮ годеникът ще го пробвам, но ако не ми е интересен, ще изчакам за следващото заглавие по Лейдито.

# 250
Тази е главната в Наследниците, Профче. Според мен също е съвсем подходяща за ролята, жалното ѝ изражение в началото сякаш е по-жално отколкото трябва, преиграва, но пък ѝ свикнах сравнително бързо и не мисля, че се справя зле. Най-важното, че няма несъответствие в излъчването на актрисата и начина, по който трябва да бъде възприемана от зрителите героинята ѝ. А в случая, на Парк Шин Хе ѝ отива да е Пепеляшка. Лично мнение, де.🙃

Пътищата им с Мин Хо са се пресекли още през 2009г. Били са рекламни лица на козметичен бранд.

На награждаване - най-добра двойка за 2013 г. Наградата я връчва съперника в сериала. Забавляват се много 🙃

Избрани моменти. Озвучени с песен от сериала.

# 251
Тая Минка е голям сладур и в този сериал, който май е и първия й или поне първия в който е в главна роля. Красива, харизматична, талантлива. За сега Мин Хо се появява за кратко и май не е в главна роля, но пък е около 19-20г. и този път наистина си изглежда като ученик. И пак е от богато семейство. Този човек само богаташи ли е играл? Обаче има  герой, който и хваща око, и е интересен. В неговата роля е Т. О. Р. Учителят е много интересен и всъщност той е другият главен герой без да е заложена романтика с главната героиня. Героинята на Минка е отново момиче с характер, макар и да е разглезената дъщеря на богаташ (който май е мафиот).

# 252
  • Варненска клюкарка
Музикален поздрав и от мен с песен от Наследниците в изпълнение на любимеца на Бел 🙃

Гифки от същия сериал, част 1 😉
Скрит текст:

И кадри от "Тайната градина" 🤪
Скрит текст:

Охх Марги, каква си ми хитруша ти, много си духовита, чак сега видях, голяма красота, над кадъра от едноименния сериал Heart
А в кадър е моят любим гъзар от сериала Joy Тези дни може да те помоля да резнеш 2-3 забавни кадъра и от там, че любовните не стават, много са дълги, само едното целуване е минута и нагоре....Ще видя за едно две видеа със смешни кадри...
Ха, моят любимец от Наследниците голям глас вади, даже и на високите. Като видях инфото от Проф, че ще играят с Данчо и се сетих после, че в кадър ще имат доста разлика в ръста, Данчо май няма 175, а другия е 187 см....

Изгледах сериала, хубав е, но не ми е променил постоянната класация. На финала какво празнуваха всички, девойката горе в стаята май беше с бяла рокля.... Някъде в предните серии пък първия сняг я наваля заедно с другия влюбен, но в тази история не са се възползвали от поверието. Другия влюбен ми беше ужасно неприятен на вид, но като му пуснаха бретон стана много симпатичен. Как ги променя един бретон, направо се получи метаморфоза с тоя човек.  Главната докрая не можжа да ми хареса, но осъзнавам че и няма накъде да избяга от сълзливия си образ в тази история. Само един момент мога да сравня с АфК и то не съвсем - когато девойката пристигна с доставката на партито на съученичката си - при първите  любимци Фера се тупна с кофата  за боклук на вратата на апартамент 10, но за разлика от онова изпълнение, тук главния не изпита неудобство.
Пак да кажа че можеше големият да го съберат с Рейчъл - нейната майка също беше един от крупните акционери, а и чисто физицески двамата много си отиваха, характерите им също - и двамата със строго излъчване, високомерни, сдържани и хладни. Рейчъл никак не я виждах около момченцата в училище, твърде малки и незначителни бяха около такава класа като нея....Стана ми мъчно че брата не можа да удържи обещанието си, всъщност май не беше точно обещание, а молба към девойката му да го почака и после след така стеклите се обстоятелства, неудобството му да я погледне в очите. Тя реши да го улесни и първа да го пусне. Ето тук този момент обаче мога да го сравня с 4-я принц и Хе Су от АС. Там  4-я принц  получми пълната власт, но имаше дълг да запази целостта на държавата и династията владееща трона и не можеше да се ожени за любимото момиче. Там тя знаейки това и колко ще му е трудно да го направи сам, реши тя първа да го напусне. В Наследниците големият получи пълната власт на същата цена -  обрече се на вечна самота и нещастие взимайки за жена принцесата на друг голям акционер от конгломерата който управляваше за да опази позициите на семейството си и целостта на бизнеса... И двете девойки познаваха борбата която са водили техните принцове за да стигнат до върха, и двете научиха за предсоящите бракове от другаде - Хе Су я попари Йонка, а момичето на големия видя съобщение в медиите. И двете имаха сблъсъци с бащите на своите принцове. И двете платиха висока цена за чувствата си.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 13:23 от Беллора

# 253
Идвам с новина за феновете на Наследниците. Подтвърден е 2 сезон, който се очаква да се излъчи в края на годината. Мин Хо участва, но май главната ще е друга.
И тъй като Наследниците са от 2013г. и са минали 10г. защо пък да няма и 2 сезон на АС като са минали само 7г. Джун приключи с Артдалските хроники, а Айю снима ли нещо в момента? Наследниците са продукция на СБС и АС е на СБС. Има надежда.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 16:40 от Рори72

# 254
  • Варненска клюкарка
Че то какъв втори сезон ще е с друга главна- никакъв. Нов сериал със стари рекламни номера.
За АС бих казала че по-скоро няма надежда, не и с тоя болен външен вид на ДжГ, който в момента изглежда по-тънък от АйЮ. През септемви когато започна да снима Хрониките беше с 3-4 кг по-добре. Тя в момента снима сериал, мисля че четох за 20 сериии, значи едно 5 месеца. Снимат на о.Чеджу някаква история развиваща се през 50те години на миналия век. В последните и проекти като гледам колегите и се въртят около възрастта до 35....

Щях да казвам на другите, щом им допада По моя начин, да не ми обръщат внимание на вкуса, значи  Пако с Минка ще им хареса повече, поне има някакво действие там. Снощи предпоследна серия пак едно голямо нищо.

Забелязахте ли как и богатите вкъщи са по чехли, дори и гостите? Когато Рейчъл отиде с майка си у Танчови, като отиде горе в стаята му каквато беше модерна се суркаше по чехли. Майка му и тя, каквато беше префърцунена, ходеше по чорапки и чехли, а нагоре модерна Joy  В Секретарката Пако в гардероба беше с малките розови чехлички на Минка и у тях си така.... В ТГ главния още от вратата хвърляше обувките и обуваше чехли, у любимата си пак така- обувките до вратата.  Данчо, дори още не бяха гаджета с балерината и щапаше по чехли из огромната и къща....Тоест бедни- богати- правилото е за всички, по чорапи може но вкъщи с обувки не. Като в живота, няма хора лягащи си по креватите с обувките. Само дето  си лягат с пуловери и суишърти - е, може да е заради студа. В Наследниците баткото с неговата девойка в леглото бяха с пуловери, а в ТГ понякога и с качулките Joy

Общи условия

Активация на акаунт