АС и други романтични К-драми - тема 1

• 27 535
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • Варненска клюкарка
2в1 посмях се за "каката на извънземного", предполагам имаш предвид че му е кака в сериала. Не че не може и друго де, сладки са. Като спомена трите известни каки другите две кои са? За Сонг Джунг Ки не знам що реших че булката му е американка, сигурно заради името и, не съм търсила инфо, само това което ми излиза на кратките видеа. Ясно, взел си е мома англичанка....Май се ожениха преди около 2 месеца, че тогава наистина стана страшно, буквално само това ми излизаше в Шортс....
Много е хубав този Ча, поне от месец ми пълни Шортс-а, от вчера два пъти го споменах по име и предполагам че сега бисквитка по бисквитка хептен няма да има отърваване от него ....Joy
Като спомена Хотел дел Лена, той не беше ли на НФ?

Марги с тебе често сме делили мозък през годините Joy
Да, има двойки от сериалите станали такива и в живота, от тези тримата които ми пълнят Шортса, от двамата сватбари единият е точно с колежка и няма отърваване пак - ту е сватбата му, ту кадри от общия им сериал, ту видеа само с нея, май е известна актриса, сега не се сещам едната сричка от името и, имат си и семеен прякор - Джин-Бин, наскоро пак имаше бум от видеа, мисля че феновете отбелязваха 100 дни на бебето им....Щом англичанката е бременна, представям си какво ще стане като се роди бебето на Сонг Джунг, Ки.... Излизат ми и други, които ги спрягат, главната от Наследниците и тя май се е взела с колега от сериал, преди доста време бях ви разказвала една история която бях срещала при рускините за двама дето се правили на брат и сестра 3 години, а непрекъснато се следвали из страната по сетовете си, в един момент се разбрало че вече са женени, пак колеги от общ сериал...и други сватби срещам, но явно никой от младоженците не разпознавам и затова ме налазват по-рядко. А подозрения за двойки пренесли любовта си от екрана в реала колкото щеш. Наскоро ми излезе видео в което Минхо и някаква дама на някакво парти се държаха някак подозрително и камерата следеше всяко тяхно движение. а в надписите бяха имената им и заглавие....
Като споменахме каките, все се каня да кажа че от изгледаното до тук двойките ГГ много често са така- някой зноен младок + някоя по зряла кака. При Пако и Минка например е по-скромно- към-3-4 години разлика в нейна полза, ама с каката на извънземното е доста и в Легендата така..... Много е сладка актрисата от Извъземното, ако беше друга, не знам с нейния интелектуален багаж в сериала дали щеше да ми хареса, (забравяше дори кода на електронната си брава, а по лесен просто нямаше на къде, хем сама си го беше измислила такъв че да не го забравя -1111 иначе пък помнеше сложния на съседа си) а на тази някак и прощавам  Joy

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 11:37 от Беллора

# 376
   Очертава се забавен филм, и добра новина за Пако. Стига участието му да не е точно колкото в трейлъра Joy
Аз започнах "Продуценти" Joy Ушо  е симпатичният заплес, поне в първите 15мин. Доста познати лица, дано не го забъркат с продуцентката която му одраска колата. Само 1 сериал с нея съм гледала, който заедно с "Плейфул кис" ми е под дъното на дъното на класацията К-произведения.

# 377
  • Варненска клюкарка
Крииис, така и така го гледаш, ако не те затруднява слагай и линк.  
Това не ми прилича на Ушко, но името с една липсваща буква на английски се чете същото...Kim Soo-hyun
https://www.youtube.com/shorts/gVsps5KHAnk

Проф, БТС Joy
https://www.youtube.com/shorts/EAx0PQ2lrrY
https://www.youtube.com/shorts/UOTJ6sBr-hg
https://www.youtube.com/shorts/OIk0qxWewho
тука са в стил "на ти го- не вземи си го ти" Joy

Наитина е много красив тоя Ча, нищо не съм гледала с него, но определено го позаглеждам в Шортс.
https://www.youtube.com/shorts/8xbSQwYnhcg
https://www.youtube.com/shorts/qQAMkg56nkc

Преди време бях описала герои от един сериал, никой явно не го е срещал или аз не можах да обясня. Говори ли ви нещо това?
https://www.youtube.com/shorts/xCdz793aJD8

Аз още смилам извънземното, обикновено не мога да започна нещо веднага след като приключа с с предишното, макар че баш сега ми е удобен момент, защото съм си вкъщи, намери ме някакъв вирус, но съм виснала целия ден в Шортс....

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 18:15 от Беллора

# 378
Крииис, така и така го гледаш, ако не те затруднява слагай и линк.  
Преди време бях описала герои от един сериал, никой явно не го е срещал или аз не можах да обясня. Говори ли ви нещо това?
https://www.youtube.com/shorts/xCdz793aJD8
Аз още смилам извънземното, обикновено не мога да започна нещо веднага след като приключа с с предишното, макар че баш сега ми е удобен момент, защото съм си вкъщи, намери ме някакъв вирус, но съм виснала целия ден в Шортс....
  Бел,  сложих телеграм на декстопа и там гледам. Но няма как да се вземе линк.
Сериалът за който питаш го има с бг суб
"Extraordinary Attorney Woo"  https://www.vbox7.com/play:9b71d6af06
Joy  а за почивка по-дълъг шортс, филм примерно. На Пако плочките Joy  
  https://playtube.tv/watch/%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%82%D … t/PpWl6BWSSinIh1Z

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 22:17 от Krissttinna

# 379
  • Дубай
Белл,това е актрисата Ким Су Хьон и Парк Бо Гум на някаква галавечер,мисля някакви награди ....Водещият май беше ги помолил да проявят  актьорските си умения  за част от секундата,като  покажат как се мразят... На някой фен толкова му  направило впечатление, че чак измисли сценария на бъдеща драма...
https://www.koreaboo.com/stories/one-netizen-plotted-whole-rom-c … hyun-park-bo-gum/
Другият сериал за който питаш е ТОЗИ ,сравнително нов и много хубав.Доколкото помня адвокатката е аутист-тя  е в  основата на сюжетните  линии,както и приспособяването и  в обществото.Спомням си още,че щеше да има два сезона,първи излезе миналата година ,но за втори незнам,защото главния трябваше да влиза в казармата,която е две години.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 00:17 от I.V

# 380
  • Варненска клюкарка
Другият сериал за който питаш еТОЗИ сравнително нов и много хубав, доколкото помня адвокатката е аутист. Тя  е в  основата на сюжетните  линии,както и приспособяването и  в обществото.Спомням си още,че щеше да има два сезона,първи излезе миналата година ,но за втори незнам,защото главния трябваше да влиза в казармата,която е две години.
Охх, как съм ги омотала😂🤣 Лицето изобщо не ми заприлича на Ушовото, той има специфична фома на устните и няма как да се сбъркат с нечии други, затова се и зачудих и питах за името, което се различава с една буква, липсва второто О а то било женско име Joy Joy Joy  Днес направо се предозирах с тоя Шортс, чак ми изсъхнаха очите сърбят ме и виждам замъглено....
Ив да, и аз преди бях писала че разбрах, че става въпрос за момиче с проблеми в общуването и един момък който все тичаше да я спасява, че изпадаше в паника от големи пространства и много хора. По едно време често ми излизаха сцени и ми беше станало интересно, но отдавна не беше ми попадал откъс....

Това е линка от Крис Extraordinary Attorney Woo . Някой ще преведе ли заглавието?
https://www.vbox7.com/play:9b71d6af06

# 381
На мен ми е като "Необикновен адвокат" и името Ууу или Вуу  нямам идея как се чете точно.

# 382
Ив, наистина ли сериала е за аутист адвокат. Много е странно. В аутистичния спектър има високо функциониращи, но точно като адвокат и то в корейската правораздавателна система, където политиците са силно обвързани със съдебната власт и има злоупотреби не мога да си представя как би практикувал адвокат с дефицити в спектъра. Може ли името на сериала на английски или линк към сериите с бг субтитри. Това ми е много любопитно как е изиграно от актрисата и какъв е сценария.

# 383
  • Варненска клюкарка
Ропи, най долув в мнението ми преди това е  заглавието и линка от Крис. Написах и за какво разстройство според мен става въпрос. Гледала съм откъси и ми се видяха интересни.

# 384
Малко Ушо като като продуцент-стажант.  В колежа се влюбил и последвал девойката която започнала работа в телевизията. 1вият работен ден разбра, че тя си има гадже, а гаджето е точно шефът му, затова е и този любезен поглед.  Леко ми идва муден, но не заради сценарият , а поради начинът на снимане. Добре му се получава образът на стажант-смотльо. Даде на Айю чадър, така че очаквам и там нещо да се случи.
https://youtu.be/W5AfUAPv0ik
 влезеш ли в ютуб и те завлича Joy  автоматично ми тръгна и май ще се наложи да го гледам Joy
https://youtu.be/VU8RTkPq75c

# 385
  • Варненска клюкарка
Крис, атака, разказвай впечатления. Ушко с АйЮ ли играе? Ама каква убиташка прическа.... Много хвалят с него някакво заглавие Слънцето и луната, или нещо такова беше....
Това другото какво е?

# 386
В корейския език нямат В и Ф, при нужда ги заменят с Б и П, например на кафето казват "копи". Рускините като превеждат от английски  W-то  си го пишат В и от там идва объркването.
Та адвокатката си е У Йонг У. В сериала винаги се представяше по много специфичен начин и все повтаряше "и от ляво на дясно, и от дясно на ляво все е У Йонг У".
Тя страда от синдром на Аспергер и има много висок коефициент на интелигентност, както и изключителна памет. Мисля, че направо си беше с фотографска памет. А заради състоянието си имаше и доста нестандартен поглед към случаите, което ѝ помагаше много в критични моменти. Сериалът неочаквано за мнозина достигна много висок рейтинг и в Корея, и на запад. Излъчваше се по Нетфликс. Симпатичен е и независимо от тематиката е някак си позитивен и се гледа леко.

В Good Doctor главният също беше със заболяване в аутистичния спектър - Синдром на саванта. Вероятно някои от вас са гледали турския или американския римейк, които вървят по нашите телевизии. Хвърлих по едно око и на двата, и макар и да не са лоши, корейският си ми остава топ. Всичко събрано в 20 епизода. Няма втори, трети....десети сезон и да експлоатират историята, само и само да пълнят касичките.

Слънцето и Луната (The Moon Embracing The Sun) е много хубава приказка.

Второто в поста на Крис е Алхимия на душите/Alchemy of Souls. Първият сезон беше що-годе добре. За втория обаче не мога да кажа същото. Ако бяха махнали пълнежите и локумите в двата сезона и ги бяха събрали в един щеше да е отличен сериал.

Редакция:
2в1 посмях се за "каката на извънземного", предполагам имаш предвид че му е кака в сериала. Не че не може и друго де, сладки са. Като спомена трите известни каки другите две кои са? ............
......................
Много е хубав този Ча, поне от месец ми пълни Шортс-а, от вчера два пъти го споменах по име и предполагам че сега бисквитка по бисквитка хептен няма да има отърваване от него ....Joy
Като спомена Хотел дел Лена, той не беше ли на НФ?

....................................................
Бел, "кака", защото е 7 години по-голяма от него, нищо друго. Мацката е щастливо омъжена. Между другото, те имат и един филм заедно - The Thieves, който никак не е лош и е отличен за разпускане в някой дъждовен неделен следобед. Малко тип Бандта на Оушън, та и за половинките ви от силния пол става.

"Тройката Tae-Hye-Ji" са:
от ляво на дясно - Kim Tae Hee, Song Hye Kyo и Jun Ji Hyun

И с трите има какво да се гледа, а ако някой го заинтригува нещо от филмографията им мога да дам насоки.

Хотел дел Луна си е на tvN, Нетфликс май само са купили правата за излъчване.

За Ча Ън У ще пиша утре, че стана среднощ Pensive.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 01:14 от 2в1

# 387
  • Варненска клюкарка
2в1, много благодаря за отговорипе!  За рускините, ако проблема им беше само с  W,-то което изговарят като В с мед да ги намажеш- за там веднага се сеща че като чуя Вон/Ван е Уон/Уанг. В азбуката им има Ъ, но да съм го срещала само в 3-4 думи. Изписват звука с Э, което звучи радзширено към Ъ, но все пак Е, а някои в имената го изговарят и като И и примерно Ън става Ин, Г в края на името не го четат.... Затова е такова мазало с изговора на корейски имена на руски. Ако гледам със субтитри, горе- доло се оправям какво име са искали да кажат, но в озвучка е невъзможно...
Значи все пак има бракували се, които успяват да опазят кариерите си, феновете си и живота си.Като най пресен спомен от наскоро изгледана история, свързана с шоу бизнеса им ми е случая с Извъземнвото и виклата, когато и се наложи да влезе в болница  с негова помощ и как не искаше да го пусне да си ходи. Едва дишаше, но го молеше седи при нея и да казва че и е мениджър, иначе как щяло да се изтълкува че пристигнала в спешното по нощите с красив млад мъж, каза му че ще я съсипят я със слухове за бременнос, я за опит за самоубийство... В ТГ пък историята започна от там, че главния тръгна да спасява от медиите задника на братовчед си айдъла, който беше се омазал в голям хотел с някаква актриса и тъй като беше рекламно лице на общия им мол, имаше опасност с морала си да им повлече и бизнеса. В Секретарката пък уволниха директор с дългогодишна кариера и принос за компанията, заради това че беше сниман в публичен дом. Младият председател каза на баща си че не може да си позволи да го остави и да жерва имиджа на цялата компания. Трудно е за асимилиране такова нещо в съвременния модерен свят, но явно в ЮК, такива са моралните норми и не си поплюват нарочат ли някого....

Понеже от много дълго време търся кой е този сериал, ще го погледна. Смятам че с тематиката корейците биха се справили много по-качествено от останалите, а и един адвокат може да работи по случай на няколко различни нива. От видяното в кратките видеа, мисля и че много бяха наблегнали на  чувствата на главния, не знам дали в такъв случай може да има отговор в отсрещната страна....
Линк за останалите сериии
https://www.vbox7.com/search?vbox_q=Extraordinary+Attorney+Woo+S01+

Скрит текст:
Аз съм много голям антифен на Добрия доктор. И на двете версии - на едните локумите не мога да ги търпя, главния ми е неприятен от други сериали, отделно че там завеждащия оперираше всичко, което мърда - от увреден плод в корема на майка му, до коремни, съдови, и мозъчни операции, в медицината такова нещо няма и подобна обида за интелекта не мога да приема. Другия проблем са ми брадите им.... В американската версия ме загубиха когато напълниха повредената хладилна чанта със студена бира за да предпазят дроба който пренасяха, а после го извадиха дах му правят някаква процедура на горещия заден кахпак на полицейската кола.... в не стерилна среда ....За Саван синдрома съм гледала преди години за най интелигтентния човек в света, така го представиха - поглъщаше по книга на ден, за месец беше усвоил , така се изрази пиано, говореше  десетина езика, но не можеше да прави елементарни неща, дори да шофира,  заради проблемите в общуването и невъзможността да контролира изцяло поведението си, беше стигнал до там да води литературен курс, мисля че в някакъв университет или библиотека...

Красивия Ча вчера целия ден ми заливаше Шортс-а.... Доста е палав, съзнателно провокира, някои от видеата си бяха направо на границата да го пратя у лЕво, но и при други айдъли го забелязвам това поведение.

# 388
Погледнах малко от корейската версия. Гледала съм серии от американския и турския сериали с доктори аутисти. Те всъщност имат синдрома за който писа 2 в 1, но са и аутисти. Тъй като имам много личен опит с високо функциониращ с много висок коефициент на интелигентност с елементи на аспергер смятам че американския актьор се справя най-добре Корейката всъщност леко преиграва. При аспергерите няма външни прояви, които незапознат със състоянието им човек да забележи. Основен е дефицита на общуването. Да разберат и да бъдат разбрани. Що се отнася до чувства, сближаване, сприятеляване им е много трудно да разберат и себе си и другите. В социална група ще бъдат определени като особняци и не биха могли да се впишат без помощ и пак ще са някак по-различни. За всички аутисти многото хора и шума са дразнители. Изобщо не ми е реалистично аутист/аспергер да работи като адвокат, въпреки високото ниво на интелигентност и добрата памет и да влиза в съдебна зала. Те имат проблем да разпознават лъжа, шега, истина, израженията, интонациите. И най-дребната промяна може да ги извади от равновесие, не разбират добре йерархията. Любопитно ми е какъв сценарий са измислили, но актрисата не ме спечели.

# 389
  • Варненска клюкарка
Аз съм тази, която казва че дава шанс до пета серия, но едва издържах актрисата до средата на първа. Наистина голямо кривене и преиграване. Това беше първия сериал след АС, от който ми излязоха сцени от сериите както и зад кадър, стана ми интересна реакцията на главния на състоянието и, но сега нито той ми харесва, още по-малко тя. Като съвсем "нова" по онова време по корейските сериали съм се впечатлила повече отколкото трябва. Може би ако върви по телевизията и гледам докато правя нещо друго, няма да сменя канала, но виждайки го така, не бих си го избрала специално. Допускам и че във всяка серия ще занимават зрителя с нов правен казус, а това е другото което не гледам, вече съм го казвала преди.... Медицината е не по-малко невъзможна за човек в това състояние. Да, ще запомни с лекота огромните обеми с информация и специфична терминологи, но нищо от това няма да може да използва. Няма да намери и комисия, която да го допусне до специализация, хеле пък до хирургична специалност.

Общи условия

Активация на акаунт