90 Day Fiancé / 90 дни до сватбата Тема XVII

• 37 227
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Не говорим "да са напускали Европа", а да са напускали СТРАНАТА. Едното е континент, другото е просто... държава. И какво от това, че е голяма?
Скрит текст:
Безвизово си пътуваш между щатите, без паспорт, без да сменяш езика, без да сменяш валутата, нищо. Сравнението е нелепо с пътуването между отделните европейски държави. А роднините над 70 г. живееха в онези мракобесни времена, в които не можеше да мръднеш никъде в чужбина. Визов режим за почти целия свят, трябва покана за виза, трябва разрешение за пътуване, трябва супер скъп самолетен билет, равен на няколко заплати... Не е като сега. По-младите днес изобщо не си представят какво беше. Сега купуваш билет на Уизеър до Италия за 10-20 лв и летиш. Преди беше невъзможно. Ходиш десетина пъти до посолството на Италия, даваш координати на този, при когото ще отседнеш, даваш покана за виза, плащаш виза, чакаш. И накрая билет за Балкан или АлИталия равен на 400-500 долара (при заплата 100-200 лв) и това е. Сега всеки си ходи в Гърция на море, преди трябваше виза, чакаш пред гръцкото посолство, обменяш си драхми, представяш покана за виза ... И пак извън соцлагера, беше почти невъзможно да ти дадат виза.  Кичка Бодурова ни разказваше от тв екрана как е в Гърция, а братя Аргирови ни разказваха как е в Норвегия. Обикновеният българин не можеше да стъпи в тези държави, отвъд желязната завеса. Просто има вероятност да избягаш и да не се върнеш никога. Затова и населението беше 9 милиона. Крепостни селяни, никой не може да мръдне! То имаше и софийско жителство. Живееш ли в Габрово, няма как да се намърдаш в София, освен, ако не се омъжиш за софиянец (ожениш за софиянка) или да си намериш работа като ватман например. Всеки си живее в града, в селото, в който е регистриран и точка.
Изобщо не знам кой оценява свободата, която има в момента...
Последната сцена в "Наобратно" беше интересна. Биг скендъл между Кимбърли и индиеца. На коя страна сте?
Той е прав, че тя.. още 2 часа след като пристигна в Джайпур започна да недоволства, това не й харесва, онова не й харесва. Как пък за едно нещо не каза, че й харесва? Той колкото и да се старае, тя от нищо не е доволна. А човекът е взел 7 годишен заем, за да плаща за този апартамент. От друга страна работниците, които му правят ремонта, просто го карат през пръсти и го мамят него. А тя забелязва пропуските и му ги казва. Не знам защо тя си мисли, че като се премести в Индия ще очаква всичко да е като в САЩ? Неминуемо ще се сблъсква с бедност, с разбита инфраструктура, с всякакви неуредици в живота, с корупция, с абсурди във всички сфери. Не го ли е знаела предварително?

# 586
За Кимбърли и ТиДжей - да, не е правилно, че той не й е казал, че ще я прави домакиня (и съответно - тя ще трябва да чисти цялата къща, да готви и т.н.).
Но и нейното поведение не е ок. Тя е отишла там без нищо, опитва се да налага някакви свои правила, които никой не разбира и е с огромни претенции.

Що се отнася до ремонта - това е апартамент, построен буквално върху къщата на родителите му - едва ли са взели разрешение и са правили проект за него. Така могат - така са го построили. Това, че  вратите са с различна височина и няма стъкла на прозорците сигурно не впечатлява никого от средната класа в Индия (предполагам, че богатите имат по-високи стандарти). Той не каза ли, че тя му се обаждала нощем (заради часовата разлика) да му дава инструкции? Представям си колко е обръщал внимание...

# 587
В предаването много хора са казвали, че за пръв път излизат от щатите, така че не е нещо ново. Хората там са си самодостатъчни и не познават добре останалия свят. Затова има толкова културен шок и любовни измами.
Не знам с какъв акъл Рапунцел се е решила да се премести в най-опасния град в света - Йоханесбург. С право нейният я предупреждава за облеклото, а тя превключва на феминизъм. Индийската невяста също не е в час за реалността и бълнува някакво отделяне от родата. Иначе за ремонта е в правото си, много е зле, но тепърва ще разбира, че можеше да е много по-зле. Холандката се е хванала със страхливец, който й губи времето и накрая никъде няма да отиде.

# 588
Всъщност точно Хулио и нидерландката (Кирстен май се казваше) са ми единствената симпатична двойка от всички.

# 589
Тая Холи (с екстеншъните) наистина не е наред. Нейният й казва да не излиза сама от къщата, защо могат да й се случат ужасни неща, а тя си мисли, че я ограничава...
Навремето имаше епизоди на Ловци на къщи в Южна Африка - къщите имаха железни врати на всеки етаж (т.е. железни врати на вътрешни помещения) - не е от добро това Unamused

# 590
  • София
Кога ги гледате тези от На обратно? Нов сезон ли е? Мислех, че върви само това в събота вечер

# 591
  • Sofia
В сряда от 21ч.

# 592
  • Швейцария
Вторник е Любов в рая, а в сряда е Наобратно.

# 593
Кога ги гледате тези от На обратно? Нов сезон ли е? Мислех, че върви само това в събота вечер
Ако имаш интерактивна телевизия, върни си  на сряда 21.00, но това е само последният излъчен епизод. Преди това си изпуснала още няколко епизода, за жалост. Тук в темата писахме когато тръгна този сезон преди месец

# 594
  • София
Пропуснала съм ги, ще видя последно от тази сряда. Благодаря ви 😊😊

# 595
Ела и Джони Китаеца са с влошени отношения, защото той й изневерил с негова фенка от Аризона, докато бил на гости в САЩ. Expressionless

# 596
Не мога да редактирам предишния пост, затова пиша нов.

Вече има трейлър за новия сезон на 90 дни до сватбата:

Отново имаме транссексуален участник - вече сигурно е задължително да има (русата госпожа с розовия пуловер, която накрая се кара с годеника си, заради това, че не я желае). Но не той е бисерът в короната на новия каст, а този мъж с домашните любимци и мама в гардероба:

# 597
Изобщо не ми се гледат такива.

Аз мярнах в Инстаграм, че Лорън на Алексей е започнала и тя с пластичните операции...

# 598
Това в трейлъра същия Джино ли е? Grinning И Това Джасмин ли е или е друга Grinning

# 599
Не знам коя е тази жена, обаче крещи като Джазмин.

Общи условия

Активация на акаунт