💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 47 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Спокойно  по време на Байрама и подготовка винаги е така не е за първи път...Кардешите имаха силни козовеза фрагман и не се шашка от рейта.
Киво ме застреля вчера на работното място снимките точно тогава дойдоха това е без съвестно...

# 721
Киво е 💥 на тези снимки 💯

Серенай снощи при Ибрахим Селим. Пак е пяла

https://youtu.be/2HW-62SCBEg

Хубав и усмихнат ден! 🐣🌼🥚

# 722
Привет, дружки! Hug
Благодаря ви за прекрасните коментари, снимки, гифчета, новини! Kiss
Приключихме с превода и най- после ще мога да изгледам цялата серия Stuck Out Tongue Closed Eyes
А сега влязох специално, за да честитя РД на Башак Heart Да е много здрава, все така щастлива и любима, с пожелания за успехи във всичко! Flowers Four Leaf Clover

Хубав ден, дружки! Hug

# 723

Момичета, сърдечно благодаря за всичко, което споделяте в темата!! Flowers Hibiscus
........................
Днес моята любимка и любимата жена на Къванч и майка на сина му, има РД. Да е жива и здрава Башак, много щастие и любов с любимите й хора!! Heart Flowers Four Leaf Clover

Фенче Kissing Heart, готини колажи!

.......................
доста добър рейт на снощното повторение

...................
https://twitter.com/ist_filmfest/status/1646157008238723072
От İstanbul Film Festivali

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 11:37 от Airra

# 724
Здравейте Благодаря за споделеното Да е честита Башак Много здраве,щастие и любов Да се радва на сина си

# 725
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Благодаря сърдечно за всичко споделено!

Честит рожден на Башак! Да е здрава и много щастлива!

Много интересни коментари прочетох.
Много интересна ми беше серията, но и тежичка. За осмисляне. Без много действия, а наситена със събития, минало и бъдеще, преплетени, щастие и нещастие, които вървят за ръка, бивши и настоящи, стихове без любов в сърцето и отровни думи с любов….

Досега разглеждахме основно ролята на майката в живота на детето, но в психологията, макар през годините да е променяла влиянието си, ролята на бащата също е многозначителна.
“Бащата учи детето да обича и начинът, по който бащата обича майката, оцветява начина, по който детето по-късно обича другите.”

Първият етап от живота на всеки човек е времето, в което детето, радвайки се на всеотдайните грижи на майка си, изгражда една представа за света като добър и даващ, което е много важно за доброто му развитие.

Необходимостта да напусне това място психолозите отъждествяват с ролята на бащата.

Сигурно сте чували, а може би и самите вие сте били обект, когато възрастен пита дете “как се казваш”, “чие дете си”, като отговорът на втория въпрос е по- важен за емоционалното им отношение.

Една от най-силните човешки болки, с дългосрочни последици, е болката от загубата на родителите в душата. Именно тази загуба често е причина за депресията. Затова за  самосъхранението на детето, за оцеляването му е важно доброто и почтително отношение към тях в душата му. Сякаш никога не са си отивали, пази ги в душата си, следва съветите им. Сякаш бдят като ангели над него и го закрилят. И така от първия до последния ден в живота на човека. Не е случайно, че от десетте заповеди само една има обяснение и мотивиране – петата. „Уважавай баща си и майка си, за да живееш на земята дълго и щастливо.“ Именно това знание позволява на човечеството да оцелее, оставяйки духовно и физически здраво.
Аслан чува съветите на баща си, гласа му от първи епизод. В няколко ситуации цитира какво би казал той.
Това е неговата червена линия, това е неприкосновената територия, заради която започна война с Ати и Ибо, освен бизнес конфликтите.
Още не съм готова да определя Юсуф като добър човек и положителен герой.
Но Аслан държи на репутацията му, респективно на тази на семейството и всичко казано срещу името на бащата/ Сойкан, е неговата най- дълбока рана.
Ще се спра на момента в болницата и разговора с мед. сестра.
Тя направи много важно обяснение, което мисля може да се отнесе за животите на всички герои, не само за Лейла.
Значението на татуировката от португалски( явно бившият любим е бил португалец) - копнеж. Лейла тълкува копнежа като невъзможност да се събере с любим човек, когото е загубила, който ѝ липсва, докато сестрата влага в копнеж споменът, тръпката през тялото ти при този спомен, щастието да си преживял нещо подобно, пред нещастието никога да не познаеш що е копнеш, щастието да пламтиш, макар и да изгориш, пред нещастието да не познаеш топлината цял живот.
Всеки избира от коя страна да гледа.
Което е много тревожно за мен за финала на историята, но пак е въпрос на гледна точка.
От една страна Аслан постъпи ужасно, унижавайки Девин, принизявайки и не зачитайки професията ѝ.
От друга страна, Девин прекрачи червената линия на Аслан- семейството, репутацията на Юсуф, щетата, нанесена със самоубийството му. Това беше причината за първата им кавга в колата, за удара от страна на Девин, коментарите под публикацията, която Хюлия нареди за Юсуф бяха причина да изпрати Тургут и Искоч да търсят автора, това е нещо, с което Девин трябва да е напълно наясно, освен това, смятам, че всеки човек, независимо от ситуацията, трябва да е готов да изрече думи, които може да повтори и в присъствието на отсъстващите. От ситуацията ние съдим Аслан, разбира се, че не го оправдавам, но ние сме наясно с цялата картина. Не бива да забравяме, че те обаче не разполагат с обстоятелствата около ситуациите, в които Хюлия ги постави.
С всичко това искам само да кажа, че реакцията на Аслан е очаквана и типична, но Девин трябваше да е по- подготвена за ударите на Хюлия и да не пада в капана ѝ. Много лесно изгуби самообладание. Всъщност тя направи подобно нещо на първото събрание на фондацията, на което я заведе, с табелката с името, с посещението след сватбата.
Бях сигурна, че Девин няма да си тръгне. В кухнята тя дори щеше да се извини на Аслан.
По никакъв начин не си обяснявам сеанса на Джихан, защо носи същата рокля от предишната вечер, защо е решила да приключат с терапията, ако не заради Аслан.
Но в тт са отбелязали, че във фрагмана Аслан е свалил пръстена.
Той каза, че ще бъде до Девин, докато тя го иска, затова сигурно каза, че ако си тръгне, няма път назад.
От началото на сериала винаги съм била толкова концентрирана върху събитията в последната излъчена серия, че не ми е стигало време да отделя внимание на всички от тях и не съм се вълнувала толкова за предстоящ фрагман, както сега. То е ясно, че целят да ни заблудят и объркат, но нямам търпение за новия.

# 726
Здравейте на Велики четвъртък! Flowers Four Leaf Clover

Честит рожден ден на Башак! Balloon
Да са много щастливи с Къванч и малкото съкровище! Nature Sunny
Айре Hug, с хубав колаж си я поздравила.
Афишът за филма много ми харесва.

Димана Hug, от самото начало и аз се съмнявам, че самоубийството на Юсуф може да е било убийство. Няма сигурни данни за едното или другото, но има много неясни обстоятелства. Засега има само един разказ за смъртта – този на Джихан. Джихан обаче не е очевидец. Той е бил там, но е спал, събудил се е от изстрела. Колко време е спал, какво е ставало междувременно и веднага след изстрела – не се знае. Това, което видяхме, е представата на Джихан за това какво се е случило докато е спал, не е реалността.
Съмнения поражда писмото - едно по време на смъртта и друго пет години по-късно, странното оръжие – ловна пушка, докато  предишен опит за самоубийство Юсуф е направил с пистолет. Ловна пушка има и в имението, с която Хюлия стреля.
Не ми се струва, че Джихан случайно е заспал в кабинета на баща си, по-вероятно, съдейки от разказа му пред Девин, той е оставал при него редовно. Някой може да е проследил и да е използвал ситуацията за свой план, с който са били елиминирани едновременно Юсуф и Джихан.   
Пред Девин Джихан казва, че след смъртта на баща му е изпитвал болка и непрекъснато е пиел. Но точно в този момент се е решавал много важен въпрос: кой ще наследи Юсуф. Сега се сещам за думите на Хюлия, че заради Аслан е тръгнала срещу целия свят…Това трябва да станало точно в този момент, защото тогава се е решило Аслан да наследи бащата. Едно самоубийство с много въпросителни е променило хода на семейната история.
Още съмнение идват по линията Ибо – Хюлия. Бракът на Хюлия и Юсуф е започнал преди 45 години, а Юсуф и казва, че преди 40 години Хюлия си е тръгнала. Как да разбираме това, засега можем само да гадаем.
Но въпреки, че си е тръгнала, Ибо не я оставя без внимание Grinning, защото „нямаме повече време“. Не съжалява за нищо, което е направил за нея. Дали тук влиза и нещо направено покрай смъртта на Юсуф?
Защо Ибо се активизира точно в този момент: реши да отваря черната кутия с публикация за греховете на Юсуф, които брат му искал да припише и на него; кражбата в кабинета на Юсуф – а имало ли е въобще кражба или това трябва да послужи за обяснение на някакви фалшификации, ако се установят такива; подканата към Аслан да прочете писмото от баща му; телефонното обаждане за спешна среща с Хюлия…
Ибо усеща това, което усеща и Хюлия, откакто се появи Девин: Аслан всеки момент може да напусне и Хюлия остава сама. Хюлия се опитва да изгони Девин и Аслан да остане с нея, докато Ибо изглежда се готви да заеме мястото на Аслан в имението. Оклеветяването на Юсуф като убиец, какъвто бил и синът му Аслан, работят в полза на Ибо. Това дискредитира и намеренията на Аслан за чист бизнес.

Какво е направил Аслан с писмото сега не знаем. Но сигурно в него се е породило  подозрение, още когато Ибо започна да говори за  писмото до Аслан, и Девин изведнъж се сети да пита за предсмъртно писмо. При това Ибо му каза, че може Юсуф да е възложил бизнеса на Аслан, а това, което Аслан иска да прави, било предателство. Дали Ибо знае какво съдържа писмото, не е толкова важно, той е знаел какви са отношенията и това, че Джихан е бил до Юсуф. Ибо ще спечели и в двата случая: ако писмото отрежда бизнеса за Аслан, Аслан ще има угризения, че като го прочиства, променя волята на баща си, а ако е оставен на Джихан – Аслан ще се окаже пак действащ против волята на баща си и може двамата братя да се скарат. Джихан каза обаче нещо, което може Аслан да е решил: да не отваря писмо, на което не може да отговори. И реакцията му на масата с искане Девин да се извини на семейството, може да е продължение на такава идея. Така Юсуф остава добрият съпруг и загрижен за децата си баща, за какъвто го приемат в семейството и навън, а не убиец, за какъвто го представя Ибо. Според мен, Аслан знае много добре, че това ще обиди Девин. Той обаче избира по-важното, по-голямото – запазването на връзката с бащата при условия, които ще му позволят да продължи намеренията си за прочистване на бизнеса. Алинка Hugе развила много добре въпроса какво значение има фигурата на бащата за самия Аслан, който се нуждае от опори както в личния си живот, така особено в трудната борба за бизнеса. Най-сигурната опора е бащата. Какво в действителност Аслан е разбрал, отворил ли е писмото или не – остава без значение в този момент.
Може би това обяснява защо ни показаха часа на смъртта: 13.5. В същия час в днешния ден   Джихан е на консултация при  Девин - 13.00; в 13.5 той вече е започнал да говори. Докато Аслан седи на мястото на Юсуф с писмото в ръка и мисли, Джихан изказва мисълта си: „Той/Аслан е умен и не отваря  писмо, на което не може да отговори.“ Сякаш тази мисъл е стигнала до Аслан. Най-вероятно Аслан е взел решение, което е важно не за  миналото, а за бъдещето.

Аслан и Девин не говорят помежду си, затова между тях остават много неразбрани неща. Докато стигнат до момента да обменят информация, любовта ще ги държи заедно, дори  когато са разделени и без халка. Вярвам в тях.

Девин със „заплата за снаха“ е направила във фонда на Хюлия „дарение от снаха“. Браво, Девин! Kissing Heart

# 727

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 20:59 от dterziiska

# 728
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Честит рожден ден на Башак! Желая й здраве, всичко най-важно вече има 😍

Много сладка снимка споделена от нея.

Момичета, страхотни сте. Красиви и задълбочени коментари 👏
За това и толкова добре се чувствам сред вас .

Много ми е любопитно какво е споделила Серенай в предаването.

Хубава вечер ви желая 🤗🤗🤗

# 729
# 730
Много е хубава жената на Къванч. Да е здрава и щастлива!

Аз също от самото начало си мисля, че има нещо мътно в смъртта на Юсуф и понеже не симпатизирам на Джихан го подозирам, че има нещо общо. Той каза, че след смъртта на баща си е започнал да пие, но в момента, в който спи на дивана, на масата до него има чаша с алкохол. Дали просто дремва или е пиян?

Ваня, благодаря за "дарение снаха" това пропуснах и ми беше много интересно, какво е напрвила със заплатата Grinning  Готино.
Така добре успява да й натиска бутоните на Хю Девин, че чак не мога да повярвам, как в определени ситуации си изпуска нервите, като й е пределно ясно, че свекървата я провокира винаги и непрестанно с невината си физиономия и излиза вечно наранената и неразбраната.
Но и Аслан хем знае майка му що за стока е, хем на моменти като червено на бик му действа, ако някой каже нещо срещу или на нея.
Нямам търпение за трейлър. Дано излезе скоро.

Четох спойлери, че са снимали в болница, Ямур е била може би бита, но не е била много зле. Девин плаче, дошли за Аслан, но и Джихан. Не са пуснали Девин при нея, но е дошъл Еко, него са пуснали... Търся къде го четох, защото имаше и още дребни подробносити, ако са истина, разбира се, но  не мога да го намеря.

# 731
Благодаря за интересните коментари по новата серия! аз си чакам превода за да добия пълноценна представа.
Имаме си и нови интересни снимки! Blush
Терзи Hands Plus1
тук Курт Ефе е съвсем малък Heart

Wink

с мед. сестра

Пепи, теб те чака разказ и снимки от мястото, където си! Wink

Пуснах и новата тема, защото не искам да я пускам утре.....
лека вечер!

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 22:23 от Airra

# 732
Добро утро

https://www.instagram.com/p/Cq_fLLCLAV8/

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 09:19 от dterziiska

# 733
Привет!! Hug
Еха Heart

дайте още 1, 2 поста да стигнем до 50 стр

# 734
Красота!!!