💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 105

• 48 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 285

Цитат
Едже Услу : "Вече 9-10 години не мога да гледам тв сериали. Така да го нарека, професионална деформация. Поздравления за целия екип на Ayle. Надявам се да виждам повече подобни истории по каналите
Поздравленията от професионалисти за нашия сериал след всеки епизод растат, супер! Flowers Four Leaf Clover

# 286
https://twitter.com/huyde12/status/1638470329684066306

#BoğaBoğa'nın hikayesi: İstanbullu bir çift olan Yalın ve Beyza, Assos’ta bir köye taşınır. Yeni bir hayata başlamak üzere buraya gelmişlerdir. Ancak ilk günden itibaren köylüler Yalın’a olumsuz ve tehditkâr biçimde yaklaşır. Çok geçmeden bu tepkilerin şiddeti hızla yükselir ve bir gün Yalın, bir gencin saldırısına uğrar. Bu saldırıyla birlikte Yalın’ın gerçekte kim olduğu ortaya çıkacak ve köy halkıyla arasında gizli bir savaş başlayacaktır.
Историята на #TaurusBull: Ялин и Бейза, двойка от Истанбул, се местят в село в Асос. Те са дошли тук, за да започнат нов живот. Въпреки това, от първия ден селяните се приближиха негативно и заплашително към Ялин. Не след дълго тежестта на тези реакции нараства бързо и един ден Ялин е нападнат от млад мъж. С тази атака истинската самоличност на Ялин ще бъде разкрита и ще започне тайна война между него и селяните.

# 287
Терзи, благодаря 🤗

Но се сетих, че тогава е Рамазан Байрам точно 😥

# 288
https://dizi-mania.com/yeni-netflix-turkiye-filmi-boga-boganin-i … gmani-yayinlandi/

На Netflix 21 апреля - Удушающая схватка.

Были проведены сражения на этих землях конечно.
Но вновь на этих землях, произошло и кое - что ещё.
- Это место будет хорошим для нас.
- Господин Ялын, вы любите охотится?
-Это не то что я очень хорошо знаю братишка.
- Научу тогда.
- Вот почему грубая сила не царит здесь. Только интеллект.

- Я пришел на эту землю стать совсем другим человеком, но не вышло.

Речь пойдет о паре из Стамбула, которая поселяется в деревне на берегу Эгейского моря, чтобы начать новую,спокойную жизнь. Но этим двоим не потребуется много времени, чтобы понять, что у них в деревне много врагов.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 12:14 от dterziiska

# 289

новия герой на Къванч  Yalın - Ялън/така ли се чете?/
в статията, която Терзи постна пише- Премиерата на филма ще бъде на 15 април като част от 42-ия филмов фестивал в Истанбул и ще бъде излъчен по Netflix Turkey на 21 април.

заглавието на англ.

chokehold  - здраво стискане около врата на човек, използвано за задържане,  чрез ограничаване на дишането му.

Фенче Kissing Heart, бая психарски/и трудни/ роли си избира нашия човек.
Хареса ми коментара на Едже Услу.
и аз се залавям с превод.....
м/у другото- Диве и на мен тая песен на Сезен Аксу ми е една от любимите нейни!!
хубав следобед на всички ! Hug

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:02 от Airra

# 290
Tерзи, благодаря! Kiss
Цитат
В Netflix 21 април - Задушаваща битка.

По тези земи са се провеждали битки, разбира се.
Но отново по тези земи се е случило и още нещо.
- Това място ще бъде добро за нас.
- Г -н Ялън, обичате ли да ловувате?
-Това не е нещо, което познавам много добре, братле.
- Тогава ще те науча.
- Ето защо грубата сила не царува тук. Само интелигентността.
- Дойдох на тази земя, за да стана съвсем друг човек, но не се получи.

Това ще бъде двойка от Истанбул, която се установява в селото на брега на Егейско море, за да започне нов, спокоен живот. Но, на тези двама няма да им отнеме много време, за да разберат, че имат много врагове в селото.
Пепи, е какво, че тогава е Рамазан Байрам ? Филмът е на Нетфликс, не по тв-то, мислиш, че няма да се гледа ли ? Кой знае ... ще видим.
Hands Plus1
Цитат
Радвам се за високия и стабилен рейтинг 👏.
И аз четох коментари. Много се набляга в тях на диалозите и умението на Хакан Бономо да предаде правилно посланията си.
Но пък блестящата игра на Къванч и Серенай превръщат това в изкуство, щом ми въздействат и без да разбирам и дума.❤️
Е, дано пуснат ППИ поне лятото, че ни става бая нанагорно с превода, да се чудиш кое първо да подхванеш Stuck Out Tongue Closed Eyes А и кой ще ни слага субките за филмите, идея нямам ... Не може вечно да ни помага Евето, тя има и други сериали и  филми за превеждане, вече ни е неудобно. Ще го мислим.
Айре Heart Eyes благодаря за споделеното! Kiss
Супер! Hands Plus1
Цитат
Премиерата на филма ще бъде на 15 април като част от 42-ия филмов фестивал в Истанбул и ще бъде излъчен по Netflix Turkey на 21 април.
Хубав следобед и от мен! Hug

# 291
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за съдържателните постове!!!
Спорна работа на екипа за превод!!!
Превод на песента съм намерила за Интикам 2013 г,
но не съм сложила на кого е. Мисля, че е на Reni - BG.
На когото и да е - Благодаря!!!
Aile Dizi - Благодарим на всички зрители,
които ни доведоха до първото място в две категории
>>>

Рейтингът е добър.
В двете важни групи е запазено първото място.
Но да помрънкам малко.
Според мен, кратката предишна серия е оказала влияние.
Много кратка беше. Имаше повече време с песни, без реплики, ...
Последният епизод, по дизи стандартите на телевизиите, е супер.
Много реклами, ама много, и после пак повторение.
Смятам, че следващият път ще си върнем осмицата.
Много се зарадвах на изказването на Едже Услу.
Познавам я от Aşkımızda Ölüm Var, Сълзи над Босфора, Карагюл, ...  
Наистина много от артистите не гледат всичко, дори с тяхно участие.
Моя приятелка след като изгледах филма с нея,
и започнах да ѝ задавам въпроси, ми отговори -
Ако го гледам толкова подробно като теб,
никога повече няма да застана пред камерата.
И Къванч е казвал, след заснемане на сцена - хайде още веднъж.
Винаги може и по-добре. Винаги може да добавиш нещо.
Дори при писането на пост все има какво да се редактира.
Но най-важното е, че такава игра като на Серенай и Къванч
направо лепи всички за екрана. Този ураган от емоции направо завихря.
Радвам се на участието именно на Серенай и на хармонията с Къванч.
Да, с Къванч всяка партньорка е добра.
Но в Семейство и двамата са невероятно добри.

По съдържанието другия път.
Семейството ще го разглобим на части и ще го сглобим.

Дружки, много се радвам, че вече не трябва да ви подсказвам,
кога е рамазан и кога е байрам. Телецът ще е го видим за шекер байрама.
Но премиерата е за Курт Ефе!!!
Телецът ЯлЪн е с рогата напред както виждам. Ама Телец.
Няма начин да го подмина.

Приятни занимания, дружки!!!

# 292
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Благодаря за всичко споделено! 🌸🌸🌸

Благодаря специално за коментарите по време на излъчване за такива като мен, които не можахме да гледаме.

Благодаря за информацията за Задушаване.
Много се радвам, че както предполагахме, филмът ще бъде показан на фестивал.
И не намирам нищо лошо в това, че ще бъде излъчен по време на Байрям.
Почивни дни са, може и повече хора дори да гледат.

Рейтингът е повече от отличен, а движението по него, съвсем съгласна съм тук с Дива, винаги е резултат от предишната серия.
Снощи имаше и много важна серия от Сървайвър.

Много добра серия. Изключително.
Въведението беше дотук.
Сега е изложение и развръзка.
После следва доказателствената част, затова все още само гадаем.
Разглеждам творението на Хакан Бономо като литературно произведение.

Една от развръзките в този епизод- връзката между двама души, осъзнатите избори, които правим и тези, които не правим.
Рано или късно назрява желанието да се събудиш, да спреш да преминаваш през живота, да правиш правилното нещо.
Когато избираш с кого да прекараш живота си, също така решаваш кой искаш да бъдеш в света. Но не можеш да направиш този избор, докато не разбереш кой си наистина. Този, в когото се превръщаме в компанията на човека до нас, това е същността. Този, в чиято компания, се харесваш, приемаш и обичаш, е Човекът за теб.
До Девин Аслан се превърна в човека, дръзнал да не присъства на рождения ден на мъртвия си баща, този, който заведе на масата на Сойкан жена, без да му е съпруга.
До Аслан Девин напусна масата на баща си без да се налага да събира хилядите парчета, на които се пръска всеки път, след като се срещне с него. До Аслан тя почувства, вероятно за пръв път, облекчението, че не носи никаква отговорност за грешките на Ямур.
Емпатията ми към която, рязко намаля след тази серия.
Като паразит е.
И след като се намерих един друг и себе си един до друг, до тук беше трудното. Сега следва страшното. Да опазят това, в което се превръщат един до друг, от онова Аз в себе си, което не харесват и от което успяват да се скрият и да избягат, когато са заедно.
В този епизод имаме някои нови факти.
Юсуф пише в писмото до Джихан “ Намери си жена, създай семейство, създай деца, само те ще те спасят от семейството. “
Сехер каза за Хюлия “Не спря да ражда деца, едно след друго, едно след друго. “
Хюлия за Сехер “А ти остави ли на мира, майко?”
Аслан за Юсуф/ Хюлия “Какво доведе това младо, чисто, невинно момиче до жената, която е Хюлия Сойкан днес? Вината е на баща ми, на баща ми, който не те защити от проклятието на семейство Сойкан”
И всичко, което казва на Девин за предбрачния договор.
Няма да го цитирам.
Има със сигурност неща, за които Аслан не е наясно. Ще се разкриват с течение на времето.
Има истини, които са казани в диалозите, има и истини, в които искат да ни накарат да повярваме.
Но от първия ден и аз не приемам, че Хюлия е единственият злодей тук.
Няма да я оправдавам. Не знаем нищо още за връзката ѝ с Юсуф, не мога да си позволя да подценя здравословното му състояние, защото депресията е бичът на съвременния свят.
Това е изключително чувствителна материя и аз там не бих си позволила да навлизам, защото не зная кой какъв товар носи. Не зная кой как би тълкувал писаното и какъв ефект би имало.
Но чисто фактически- Хюлия не е създала сама тези деца, създаването на деца, за да бягаш от действителността или да замениш нежеланата такава с утопия, безотговорността към тези деца, “хвърлянето в огъня” на същите, не му прощавам на Юсуф.
Не бих простила по никакъв повод волното или неволно насилие над деца.  Не само физическата агресия е насилие. Вербалното, психическото издевателстване е не по- малко травмиращо и пагубно.
Не му прощавам за травмите, нанесени над детето Джихан.
Не му прощавам за нещастието на Лейла.
Засега и по отношение на Джихан не съм се заблудила.
След епизода смятам, че пропастта между братята е създадена от Хюлия.
Отровата не е Джихан, както смята Аслан, а самата Хюлия.

Така са действали през годините явно.
Хюлия дава индиректно заповед за мръсната работа и Джихан разчиства, трупайки мръсотията.
Вече започвам да мисля, че Джихан не е преследвал момичетата на Аслан от нездрав интерес или някаква обсебеност, а именно Хюлия го е пращала, по същия начин, по който го прати при Девин и в резултат просто се оттървава от въпросното момиче.
Първото посещение на Джихан беше по установения модел, но след като откри, че Девин е различна и може би първата, която се доближи до същността му, второто бе изцяло негова инициатива.
Не съм сигурна до каква степен самоубийствените мисли са осъзнати и реални за героя, но със сигурност мръсотията в  него вече прелива и няма място за повече.
Не съм сигурна как да тълкувам и сцената с писмото и Айсел, дали беше средството да надникнем в главата и мислите на Юсуф, или ще се възползва по някакъв начин и скоро булките ще са две, въпреки, че последвалата реакция на Джихан показва, че тя е под негов контрол, все още се колебая.
Хюлия е изгубила Джихан още като бебе, а после е свидетел и на естественото за семейството  внедряване на невръстното още дете в мръсните дела.
Сехер отново за Хюлия “Когато се роди Аслан, тя каза, той е мой. “
Решена е, че с Алан това няма да се случи.
Ако бях на нейно място, вероятно и аз бих постъпила така.
В този смисъл, тя наистина вярва, че това, което прави, е за доброто на Аслан.
Мислех досега, че Юсуф е бил нещастно влюбен и затова е “станал от масата”, затова бил в депресия и е посегнал на живота си.
Допускам и друга вероятност.
Това, от което Хюлия най- много се опитва да предпази Аслан, е връзка с жена.
Подсъзнателно тя го пази да не последва съдбата на баща си.
Не правя връзка с мръсната работа, защото Аслан така или иначе е в процес на излизане от този бизнес и конфликт там няма. Поне не са ни показали такъв. Тогава остава жената до него. Ако Аслан има такава, тези само за забавление са изключени, те не са заплаха, то той би могъл да изпадне в ситуация да бъде по средата между любимата и майка си, и ако това е, което е било пагубно за Юсуф, то Хюлия ще направи всичко по силите, за да остави Аслан извън този кръг, извън “ проклятието” на Сойкан.

# 293
Диве, Алинка Heart Eyes много хубави коментари, благодаря ви! Kiss
Аз не съм толкова сигурна в мотивите на Хюлия защо не иска Аслан да е щастлив с любима жена до себе си, а иска да остане сам, с момичета еднодневки, както е било до сега, които не застрашават връзката и с него, властта и над него Thinking Много хубаво и каза Аслан, когато му каза, че без нейното одобрение той няма да се ожени, нещо подобно беше : " Видяхме и твоите правилни избори. С твоя правилен избор съсипа живота на дъщеря си. Сега моя ред ли дойде ? " Да, със сигурност Аслан не знае много неща, но имам чувството, че Хюлия има пръст в смъртта на любимия на Лейля, няма да се учудя ако заради нея се е самоубил и Юсуф Thinking За него пък не знаем абсолютно нищо още, освен, че е бил в тежка депресия, дори останах с впечатлението, че той и Джихан са живели отделно на края Thinking Не знаем какво я е накарало да се превърне в това, което е в момента, но не ми харесва сегашния и образ изобщо! И Джихан ми е все още в мъгла, не успях да разбера какво целеше с боя, за който искаше да си плати Thinking Малко по- малко всичко ще се разбере. Та, за това нямам много какво да кажа за сега, ще почакам да изгледам серията с превод, защото до сега съм видяла само това, което превеждам.
Снощи в ТТ

Цитат
Атакан Озден написа за снимките в своя Instagram, че е много впечатлен от представянето на Къванч Татлъту във филма " Телец " :
- „Много е приятно и много специално за мен да играя на една и съща сцена с Kъванч Taтлъту!
Скоро ще се срещнем с вас!
Филмът "Телец", подписан от агенция Ai Yapim, скоро ще бъде на екраните"
И как не ? Той е великолепен актьор, снощи отново ме порази с уменията си, а не е  да не го зная какво може.

А аз продължавам ...

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:49 от queen_fenka

# 294
Фенче Kiss, страхотни коментари си подбрала!
Скрит текст:
Ето малко от коментарите.
Цитат
Kivanc Tatlitug… sen bu ülkenin basina gelmis mükemmel bir detaysin. Eger sen oyuncuysan digerleri ne? Digerleri oyuncuysa sen nesin ?
Киванч Татлитуг… вие сте отличен детайл, който се случи на тази страна. Ако сте актьор, кои са другите? Ако другите са играчи, вие какво сте?
Цитат
Bütün duyguları izleyiciye geçirebiliyor bu dizi çok ilginç
Този сериал е много интересен, може да предаде всички емоции на публиката.
Цитат
Insan izlemeye doyamıyor bu ikiliyi muhteşemler yaaaa 😍
Хората не могат да се наситят да гледат тези двамата, невероятни са 😍
Цитат
Serenay Sarıkaya Efsane Ötesi Bir Oyunculuk Bana Katılanlar 👍
Serenay Sarıkaya е актьор отвъд легендата Тези, които се присъединяват към мен 👍
Цитат
Nasıl bir dizi bu ya resmen yaşatıyosunuz su gibi akıyor Zaman oyunculuklar seneryo harika
Що за сериал е това, правиш го на живо, лее се като вода, актьорската игра е страхотна.
Цитат
Kivanc Tatlitug o kadar gercekci oynuyor ki.. Diziyi yasiyorum resmen ahahshahz
Kivanc Tatlitug играе толкова реалистично.. Изживявам драмата ahahshahz
Цитат
Muhteşem bir dizi Kıvanç Tatlıtuğ❤ sen en iyisisin oyunculuğun aslanı
bana dizi izletiyorsun🔥🔥🔥
Невероятен сериал Kıvanç Tatlıtuğ❤ ти си най-добрият, лъвът на актьорството
караш ме да гледам сериали🔥🔥🔥
Цитат
Kıvança bakmaktan diziyi izleyemedim yaa😂❤
Не можах да гледам сериала, защото гледах Kıvança😂❤
Цитат
Abi Kıvanç bu kadar yakışıklı olmak zorunda mı cidden hayranlıkla izliyorum böyle bir şey yok
Трябва ли брат Киванч да е толкова красив?
Цитат
Serenay Sarikaya, there are no words to say, she is a great actress...
Серенай Сарикая, няма думи за казване, тя е страхотна актриса...
Цитат
bayadır tv de kaliteli dizi arıyordum sonunda buldum Serenay-Kıvanç uyumuna söyenecek kelime yok umarım uzun soluklu olur ve bu kalitede gider..
тдавна търся качествен сериал по телевизията,най-после го намерих.Няма думи да кажа за хармонията на Serenay-Kıvanç,дано да е дълготраен и да върви в това качество..
Доста точен анализ, ще го сложа отново Heart Eyes
Да ви споделя един анализ на серията, който много харесах:
Цитат
" Аз и Аслан говорим само за това, което ни прави щастливи“ - с тази фраза Девин уби Аннето. Как да преживее надвисналата заплаха в лицето на това момиче, което освен всичко, въпреки нея, прави щастлив сина и ? Някакво момиче се осмели да влезе в живота и сърцето на сина и. Какво сега, майка му на заден план ли ще мине? Не, това няма да стане!
Сега всичко стана ясно с Хулия: влязла в това семейство като младо тихо момиче, тя се научи от свекърва си да бъде властна жена, след това властна съпруга и накрая властна майка. Всички са притиснати в ъгъла от силата й:
Джихан е изгонен от семейството и на практика е в смъртна депресия;
Лейла- "от кога започна да ревнуваш съпруга си?“ - въпросът на майката. "Никога. Последния път, когато ревнувах беше любимия ми, може би да отидем на гроба му? Ясно е, че майката се е справила с неприятния кавалер на дъщеря си. И сега тази двойка, безразлични един към друг, живее всеки за себе си.
Джейлан все още изпълнява поръчките на майка си.
И Аслан: най-ужасният звяр в света, страшен в гнева си, водачът на своя престъпен клан, опитващ се с всички сили да изведе семейството си на законен път и да запази достойнството му. Практически почти винаги в нервен срив. Те го притискат отвсякъде! Но той се опитва да не следва баща си, въпреки че толкова добре разбира постъпката на баща си: нервен срив, вече непоправим! Заради криминални дела, заради самотата на мъжкото сърце. Затова бащата в писмо до Джихан дава последната си бащинска заповед: намери си жена и я отведи далеч от семейство Сойкан. Той не е написал това на Аслан, но Аслан сам знае за това: жена, която навлиза в делата на това семейство, убива всички живи същества наоколо. Такава е баба му, такава е майка му. Затова той съставя такъв брачен договор, който да не лишава бъдещата му съпруга от средствата, но я отстранява от всички дела. Девин още не го е разбрала, тя има свои собствени амбиции: виж ги ти Сойканови, какъв маниер: ще я командват. Тя не позволи на баща си да го направи, така че ще позволи на някой друг ?
Напълно се влюбих в Серенай, тя и Къванч се заслужават един друг в професионалната игра!
Разбирам защо и повериха ролята: силна актриса, характерна, куклена дамичка не може да се справи тук, трябва да отстоява себе си и да издърпа любимия човек! След такъв пристъп на гняв и болка Аслан се успокои само на рамото й, под нежните й докосвания. Мисля, че ще стигне по-далеч.
Анализ на епизод 3 от Валентина Базлова

Мира Simple Smile, със сигурност се е отървала! Когато гледах вчера и чух думите на Лейла към майка ѝ, направо се смразих! Каквото и да е преживяла Хюлия, колкото и евентуално да е страдала от свекърва и семейство, нищо не оправдава поръчката да се убият двама души!!! Направо си е за затвор! Така че за мен тя е най-черния образ засега и, въпреки че вече много сме анализирали подбудите и мотивите за действията ѝ, не съм склонна да ѝ търся извинения!
Историята на Лейла ще е интересна за мен, намек, че  Хюля може да се отървала от годеника.

Айре Kiss, супер! Вълнуващо е, че ще гледаме нещо доста различно! Интересна операторска работа (поне според трейлъра)!
имаме дата и за Телец- 21 април!

новия герой на Къванч  Yalın - Ялън/така ли се чете?/
в статията, която Терзи постна пише- Премиерата на филма ще бъде на 15 април като част от 42-ия филмов фестивал в Истанбул и ще бъде излъчен по Netflix Turkey на 21 април.

заглавието на англ.

chokehold  - здраво стискане около врата на човек, използвано за задържане,  чрез ограничаване на дишането му.
Точно така, Айре Kissing Heart - обичам, като си оптимист за рейтинга!
Рейта си е добре, на 1 място в АБ групите.

Алинка Heart Eyes, толкова красиво си го казала, благодаря ти!!!
Една от развръзките в този епизод- връзката между двама души, осъзнатите избори, които правим и тези, които не правим.
Рано или късно назрява желанието да се събудиш, да спреш да преминаваш през живота, да правиш правилното нещо.
Когато избираш с кого да прекараш живота си, също така решаваш кой искаш да бъдеш в света. Но не можеш да направиш този избор, докато не разбереш кой си наистина. Този, в когото се превръщаме в компанията на човека до нас, това е същността. Този, в чиято компания, се харесваш, приемаш и обичаш, е Човекът за теб.
До Девин Аслан се превърна в човека, дръзнал да не присъства на рождения ден на мъртвия си баща, този, който заведе на масата на Сойкан жена, без да му е съпруга.
До Аслан Девин напусна масата на баща си без да се налага да събира хилядите парчета, на които се пръска всеки път, след като се срещне с него. До Аслан тя почувства, вероятно за пръв път, облекчението, че не носи никаква отговорност за грешките на Ямур.
Емпатията ми към която, рязко намаля след тази серия.
Като паразит е.
И след като се намерих един друг и себе си един до друг, до тук беше трудното. Сега следва страшното. Да опазят това, в което се превръщат един до друг, от онова Аз в себе си, което не харесват и от което успяват да се скрият и да избягат, когато са заедно.

Терзи Flowers Hibiscus, благодаря за снимките и превода!

Гости Flowers Hibiscus

Пепи Flowers Hibiscus, и на мен тези две неща ми направиха впечатление в коментарите! Изключително рядко съчетание на фактори за прекрасен сериал и дай Боже всичко да върви по вода Hands Pray
И аз четох коментари. Много се набляга в тях на диалозите и умението на Хакан Бономо да предаде правилно посланията си.
Но пък блестящата игра на Къванч и Серенай превръщат това в изкуство, щом ми въздействат и без да разбирам и дума.❤️

Диве Flowers Hibiscus, досега винаги съм мислила, че двамата ще си подхождат много като партньори (чисто енергетично), но това надмина всичките ми очаквания!
Но най-важното е, че такава игра като на Серенай и Къванч
направо лепи всички за екрана. Този ураган от емоции направо завихря.
Радвам се на участието именно на Серенай и на хармонията с Къванч.
Да, с Къванч всяка партньорка е добра.
Но в Семейство и двамата са невероятно добри.[/i]

HeartHeartHeartHeartHeart

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 19:51 от AniMae

# 295
Здравейте, момичета!
Благодаря за всичко възможно: от информациите до  интересните коментари и новините за Телец/Задушаване. Green Heart
Много се радвам, че ще има толкова много неща за гледане.
Сериалът се развива много добре и става все по-интересен.

В нощното издирване на Сехер беше използван един верен психологически момент: наближаването на смъртта връща възрастния човек в детството. Сехер видя в Девин своята майка, пренесе се във времето преди брака: белите цветя, Девин, която също още не е сключила брак и не искаше да вижда и да се приближава до нея Хюлия. Това е много интересен подход, защото той връща Сехер във времето преди да влезе в семейството Сойкан и от това време отвъд своя брак тя оценява Хюлия и другите като нежелани. Не позна изобщо Ибо, Аслан помисли за Джихан. На масата в еп. 1 чухме Сехер да говори като строгата стопанка, след това на Аслан тя говореше за любов, семейство и деца и тук обаче възниква въпросът: дали заради състоянието си Сехер не говори всеки път от различна позиция, от различен момент в своята биография? Т.е. доколко може да се вярва на това, което Сехер дава като информация за живота в Сойкан. Хюлия спомена, че Сехер също се е месила в живота им с Юсуф, не ги е оставила да бъдат щастливи.

Със сватбената снимка Аслан върна майка си във времето, когато щастлива е станала Сойкан. Той смята, че властта и това, че баща му не е взел мерки да я ограничи – нещо, което той сега иска да направи за Девин, за да я предпази, са опорочили сърцето и. Остави я да размишлява пред снимката.
Така се получава, че Сехер е критична от времето преди брака и след като е свалена от управлението в семейството, но отделни моменти говорят, че е била същата или подобна на Хюлия, докато е била в силата си.
Актуалният въпрос беше зададен от приятеля психолог на Девин: Аслан може би вижда в нея потенциал да стане като майка му.
Аслан гледа на ситуацията в семейството си от все по-голяма дистанция и вижда по-ясно – това е оздравителният процес при него, в което му помага и Девин, напр. разясненията за Толга и Лейля. Брачният договор особено в този му вид е неприемлив за Девин, ще видим как ще продължи да защитава Девин от това да не се превърне в майка му, а може би и в баба му. Струва ми се, че Аслан все още  не знае какъв е бил в действителност живота на възрастните в семейството.

Аслан би дал всичко, за да чуе от баща си, че го обича. А Джихан би дал живота си да го обича майка му. Според мен, всеки от двамата ще стане завършен, цялостен, когато научи всичко за липсвалия му родител. Сега сме в началото на този път и за двамата.

Много интересни за мен бяха двете последователни сцени: Айсел и Джихан с писмото на Юсуф и веднага след това Девин и Аслан, когато той и дава ключовете.
В еп. 3 показаха два пъти надписа в къщата на Аслан: „Най-опасното животно на света“. Първия път, когато Девин - с неслучайното палто „пантера“, се върна, за да превърже раните на ранения лъв. Проведе му терапия, разбира го, той се извини и обеща да я пази от себе си. Тук видяхме опасното животно, а двете свързани сцени чертаят пътя за превръщането на животното в човек.

Айсел чете писмо от бащата Юсуф до сина Джихан,  дълго писмо, но чуваме само подчертания текст, кой го е подчертал, не знаем. Дали Юсуф, за да стигне написаното до съзнанието на Джихан или Джихан, защото за него то е много важно? Джихан каза, че това е последното, с което баща му е искал да каже на сина си нещо важно преди смъртта. „Мъжът може да стане нормален човек само в семейството. Създай деца, намери правилна жена, която да те направи човек и я направи Сойкан.“ Значи преди това да се случи, човекът е животно – кореспондира с надписа. Странното е, че съветът е даден от Юсуф, който има семейство, създал е деца и излиза, че не е намерил „правилната жена“. Знаем, че Юсуф е работил много. Сега можем да предполагаме, че е бягал от Хюлия. Дали я е видяла такава, каквато я вижда Аслан и в каквато се страхува да се превърне Девин, не знаем, но е много вероятно. С обгорени ръце от взривовете и изгубил чрез Хюлия семейството си – може това да го е довело до самоубийството, след като в последните си часове е имал такива мисли и е дал на сина си такъв съвет. Може да се е чувствал отново като „животно“ след като е изгубил семейството си и с такава мръсна работа.
Как е разбрал това писмо Джихан, не знаем. Той все още се стреми към майка си и очевидно не познава нито нея, нито семейния живот на родителите си, докато е бил близо до баща си. Чел е писмото вероятно много пъти, но може би все още не го разбира. Айсел чете писмото, тя живее в момента с Джихан и е една потенциална съпруга за него или поне тя се вижда като такава – червената дреха. Той едва ли я вижда в такава роля, поне засега.
Бащата е оставил съвет за Джихан, няма такъв за Аслан. Но Аслан върви по пътя, начертан от баща им. Той е на път да създаде семейство, но все още, понеже познава майка си, не е намерил начин да предпази Девин да стане като нея.
Кадърът: писмото от ръката на Айсел минава в ръката на Джихан, е последван от кадъра: Аслан дава в ръцете на Девин – „бъдещата ми съпруга“, ключовете на общия им дом. Това неслучайно става под надписа „Най-опасното животно на света“. И без да е чул съвета на баща им, Аслан е на път да стане нормален човек. И така да изпълни съвета на бащата, даден на Джихан. Аслан е живял с майка си и ако Юсуф я е виждал като своя жена, Аслан я е преценявал като своя майка. И може да е стигнал до същия извод като баща си. В края на сцената Девин гледа със замислен поглед към надписа: „Девин ще стане Девин Сойкан.“ Вървят към брак и семейство, но сега на сцената влиза с роля Джихан и ще видим какво следва.

„Най-опасното животно на света“

Освен Джихан, събуди се и Лейля, и двамата ще виждаме все повече. Самото присъствие на Девин раздвижи абсолютно всички. Голяма бъркотия, не е ясно кой какъв е и за какво се бори. Кетчупът свърши…

Приятна вечер! Nature Sparkles

# 296
Aничка Heart Eyes благодаря за споделеното, много ми хареса и съм съгласна с теб по отношение на Хюлия! Трябва да е много смела Девин, за да се изправи срещу такова свекървище! А Нур играе толкова майсторски тази роля, че направо плаши с физиономиите си, евала!
Да споделя още впечатления от играта на Киво снощи :
Цитат
Героинята, изиграна от Серенай, ми е много обезпокоителна. Начинът, по който говори с Хюлия, начинът, по който винаги се усмихва саркастично и присвитите й очи дразнят. Но като цяло актьорската игра и особено музиката на сериала са невероятни. Особено Kıvanç Tatlıtuğ има невероятна, изключителна актьорска игра.
Мен пък изобщо не ме дразни Девин, кефя и се!
Цитат
Това, че Kъванч може да предаде толкова правдоподобно човешките емоции, това е висш пилотаж на актьорското майсторство! Разбира се, говорили сме за това повече от веднъж! Но с всяка роля виждаме, че това умение става все по-добро! Това е трудът на актьор, който обича професията си! Ето защо Kъванч Taтлъту е толкова интересен, ценен и обичан от феновете си!
Цитат
Da notare gli occhi sembra proprio strafatto non solo di rabbia ma anche di farmaci alcol , sa trasmettere molto bene tutto il malessere che c'è il lui. La bravura di Kivanc non si discute👏👏👏👏
Забележете очите му, той изглежда наистина вкаменен не само от гняв, но и от алкохола и лекарствата, той знае как да предаде много добре цялото неразположение, което изпитва. Уменията на Kivanc не подлежат на обсъждане 👏👏👏👏

Цитат
Пресата за сериала и играта на Kъванч!
:
" Играта на Kъванч Taтлъту плени всички в 3-тия епизод на сериала Семейство, който за кратко време се превърна в най-популярната продукция на екраните и успя да привлече вниманието както с актьорския си състав, така и със страхотната си история.“

" Семейният сериал с участието на Серенай Саръкая и Къванч Татлъту отново впечатли тази седмица. Всяка сцена от сериала, който успя да привлече вниманието за кратко време със силния си актьорски състав и завладяващ сюжет, създава различен шум. Сериалът отново успя да заеме първото място в дневния ред на социалните мрежи. Къванч Татлъту, който даде живот на образа на Аслан, получи висока оценка от публиката с изпълнението си.“

" Взаимните сцени на Къванч Татлъту, който се появи пред зрителите с образа на Аслан, и Серенай Саръкая, която участва в сериала с образа на Девин, са сред най-обсъжданите.“
"Най-впечатляващата сцена беше сцената, в която Аслан имаше криза. Kъванч Taтлъту се превърна в гигант в тази сцена.”

" Kъванч Taтлъту дава уроци по актьорско майсторство“, "Страхотно изпълнение на Kъванч Taтлъту“, „Kъванч Taтлъту е страхотен актьор“.

Публиката и пресата високо оцениха хармонията на Серенай Саръкая и Къванч Татлъту, взаимните сцени на дуета и индивидуалните актьорски изпълнения.

Ванче, благодаря за страхотния коментар! Kiss
Да! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Цитат
Голяма бъркотия, не е ясно кой какъв е и за какво се бори. Кетчупът свърши…
Лека вечер! Hug

# 297
Ваня Hug, благодаря ти за задълбочения анализ! Това, че Сехер говори всеки път от различна позиция и на мен ми се стори много интересен и сполучлив подход за поднасяне на информацията. Хора в нейното състояние обикновено много по-свободно и искрено разкриват чувствата си, което засега се използва доста умело!
... Това е много интересен подход, защото той връща Сехер във времето преди да влезе в семейството Сойкан и от това време отвъд своя брак тя оценява Хюлия и другите като нежелани. Не позна изобщо Ибо, Аслан помисли за Джихан. На масата в еп. 1 чухме Сехер да говори като строгата стопанка, след това на Аслан тя говореше за любов, семейство и деца и тук обаче възниква въпросът: дали заради състоянието си Сехер не говори всеки път от различна позиция, от различен момент в своята биография? Т.е. доколко може да се вярва на това, което Сехер дава като информация за живота в Сойкан. Хюлия спомена, че Сехер също се е месила в живота им с Юсуф, не ги е оставила да бъдат щастливи.

Фенче Heart Eyes, абсолютно ("А Нур играе толкова майсторски тази роля, че направо плаши с физиономиите си, евала!")

Намерих още един анализ от Валентина Базлова, който ми хареса!

Цитат
" Отровата на семейството или нещастна жертва?

Но мисля, че с Джихан е много по-сложно. Първият път тя грубовато го отпрати и беше права, защото той дойде дори под друго име. Воден от хитрия замисъл на Хюлия. Букетът цветя той символизира със самия себе си, защото цветята са черни, както и неговата душа: вече до критическа степен изморена и опустошена, преди всичко от отношението на семейството към него, практически умираща, както и този букет. В крайна сметка той говори и на майка си, и на Аслан за своята самота, но и двамата не го чуват. Майката, мисля, защото Джихан много ясно разбира, че именно тя е виновна за смъртта на бащата. Тя не е помогнала на бащата да се справи с чувството на безизходност, не се е хвърлила на помощ (така, както направи Девин, когато Аслан също можеше да умре от болка и нервен срив), когато той е бил в критично състояние. Аслан изпадна в подобно състояние, ненапразно, намирайки се в тази агония, той произнасяше думата: татко, татко. Но дойде Девин и изби стъклото на вратата със стол. Образно казано, Хюлия не е направила това.  

Джихан е уверен в това, затова на обвиненията, че всичко е знаел и не е казал, той отговори на майка си само: ако бях казал, нещо би ли се изменило?
Аслан просто вини брат си, че, знаейки за това състояние на баща си, на никого нищо не е казал. Налага се изводът, че Джихан е бил по-близко от всички с баща си – и прощално писмо бащата е написал именно до Джихан. Затова и не са му простили. Въобще, добрите постъпки тук се разглеждат нееднозначно, лошите се прикриват, без да се изясни случващото се (Лейла, знаейки за измените и другите подлости на мъжа си, залепи шамар на Аслан, а той защити нейната и семейната чест).
Душата на Джихан е изпълнена с болка, страдание от разрива със семейството и той умира, както и цветята в неговия букет. Вече сам, а не по волята на майка си, той отива при Девин, с надеждата да излезе от това натрапчиво състояние и да се спаси. Очаквам, че Девин ще разбере това и ще му помогне, ще го изслуша и ще му даде някаква надежда да живее. Не?
Анализ на епизод 3 от Валентина Базлова

Исках да спомена, че много силно впечатление ми направи чичото в следната сцена, която, мисля, е много показателна за бъдещото поведение на Ибо (в положителен план):

Като един сантиментален човек, който винаги се надява доброто да победи Simple Smile, много се зарадвах, че ни показаха човещината, която е осталана в Ибрахим! Малко рано (по сериалните правила Wink ) започнаха да го "избелват", но не се оплаквам! Колкото по-пълнокръвни и многопластови герои имаме, по-добре.

Сладките ми те! Hug

Лека вечер на всички!

# 298
  • AMS

Искам да те видя по всякакъв начин.

Благодаря ви, дружки, за интересните постове!

Цялото Семейство не ми излиза от главата.
Докато ги успокоя и подредя,  и пак едни мисли, ...
и забравям за къде бях тръгнала.
Но сега влязох за  този момент от епизода,
в който AY отдава чест към незабравимите и легендарните,
какъвто остава Тунджел Куртиз / Езел /
Еко - Ти си нашият "чичо Рамиз".
С уважение почитаме паметта ти,
Тунджел Куртиз.
>>>

Лекинка, дружки!!!

# 299
Добро утро! Nature Sunny

А дали Джихан не се върна при Девин, защото видя дрехите на майка си?

Аслан не хареса Девин, още когато я видя с тези дрехи, не я целуна, дори не искаше да излиза с компанията, хвана се за брачния договор, защото Девин го плаши с това, че може да стане като майка му. Това тръгна от дрехите.
А точно това да е привлякло Джихан към Девин. Той беше изпратен първоначално от Хюлия. Но да се е върнал, защото е свързал Девин с тази, която му липсва?

Аслан бяга от майка си, но Джихан се стреми към нея.

Хубав ден! Nature Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт