Мами с термин март 2023 тема номер 9 и вече бебчета валят, валят!

• 39 947
  • 605
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
Виждам, че коментирате качеството на съня.. Аз от няколко нощи се будя непрестанно, през час - два, топло ми е, пишка ми се или просто нещо съм се схванала.
Шината на крака допринася мисля за това, защото на всяко завъртане премествам леко крака за да се нагодя.. Абе общо взето мечтая си да се наспя.. И се надявам да успея поне някоя и друга нощ преди да се роди бебка, че за после всички знаем колко сили и усилия са нужни с малкото сън и будене, но.. Каквото - такова в крайна сметка.

# 121
Танюша, харесва ми колко си позитивна. Чакаме го твоето бебе. Не се притеснявай за обезкосмяването, слагай 1 огледало и колкото можеш, трудно е, ако на лекарите им е нужно, ще те обезкосмят на място.

Твоят син явно си е инатче, нищо, те повече успяват в живота.
Elizabeth, разбирам те, чакането накрая побърква, и аз имах страшни киселини последните дни. И бебо се роди с косичка доста. Сега след раждането нямам никакви киселини. Иначе си права, че е изморително. Радвам се вече, че родих преди термин. Хем бебето го виждам вече и раждането е зад мен, хем е достатъчно развит.

Mimsd, имай търпение, малко остана. Как е сънят нощем?
Това с ината от мен го е взел май май 🤔🤣🤣🤣🤣

# 122
Честито на Midna, Snickers4e и Даниела! Здрави и благословени да са бебоците!

Midna,може ли да ми потвърдиш датата на раждане,че да я добавя на първата страничка с нашите бебчета. И имената на бебчетата. В списъка има бебчета,на които не знаем имената. 😚

Днес Стилиян става на 20 дни,не е от най-спящите,даже никак,понякога дори будува между две хранения,чудех се преди как новородено може да не спи,е сега разбрах. 😀 От днес включих белия шум и има ефект наистина. Качвам за малко една негова снимка от изписването и после ще я махна,моля да не ме цитирате. 😚

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 17:59 от Irnata_87

# 123
Ние с Никола още сме в болницата понеже има жълтеница и се надявам утре вече да ни изпишат. Аз се чувствам много добре,не очаквах така бързо да се възстановя след секциото. От днес вече съм без конци и превръзка и усещам съвсем лек дискомфорт. В тази болница бебетата са постоянно с майките и първите два дни ми беше трудно да го обслужвам,но вече се справям като изключим недоспиването. Май последно спах непробудно при пълната упойка на 7.03.
Не съм споделила как се случи раждането, та на 06.03 си легнахме с моя мъж и както си говорим по едно време нещо изпука в мен,не съм вярвала,че ще чуя как се пукат водите...и в момента, в който станах от леглото започнаха да текат, беше към 00:15. Аз естествено се паникьосах понеже раждах в друг град, но време имаше достатъчно. Пристигнахме към 01:30, нямах никакво разкритие, контракциите бяха на 10мин. Водите продължаваха да текат,падна и тапата,но до 9ч продължавах да нямам разкритие, бебето беше много високо и главичката не беше разположена както се очаква за нормално раждане. В 09 и 30 влязох в операционната и в 10:50 вече се бях събудила от пълната упойка.

# 124
Хей мамчета. Не съм писала доста време , а и да си призная не остава време и да ви чета. Първо честито на всички който вече са с бебчета , бъдете здрави. На останалите - Още малко остава.
Как сте , спите ли Joy моята беба уж е спокойна , но пак не мога да се наспя. Едната вечер си спим дори не се събуждаме за АМ а друга вечер ее голямо мрън. Ама така ще е няма как. Вие как сте, колко килограма оставихте в болницата и колко ви остават още. Аз оставих 10кг. Трябва да сваля около 7 и като се гледамм и се депресирам...

# 125
Xrisi, радвам се, че беба е добре, мънички са и растат, простено им е, че ни побъркват от недоспиване. Нашият и той иска да яде на 2-3 часа. Имам малко мляко, дохранвам с АМ. Докато свършим с 1 хранене, е ред на следващото.

Ти кога мислиш да извеждаш навън бебето?
За килограмите - 11 качих за цялата бременност, дотук свалих към 7, твърде бързо. По-скоро изглеждам слаба сега. Гледам да хапвам повече, че ми е малко млякото.

Nikol15, само заради жълтеницата ви задържат? И сами беше така в болницата, но си ни изписаха след 3 нощувки и просто го сложиха за 2 часа под някаква лампа преди изписването.

Ирната, честити 20 дни на Стилиян! Много е хубав и сте му избрали перфектен костюм за изписване. А като не иска да спи между храненията, какво правите? На ръце ли иска?

И още нещо към родилите вече: давате ли биберон?

# 126
Ирна , прекрасен е бебчо 😍
за килограмите , не съм вярвала че ще го кажа, но съм минус 6!!! От преди да забременея 🤷🤷 не знам дали е от недоспиването, или от бягането между два етажа, но (не ме линчувайте) изяждам по един шоколад на ден и продължавам да свалям 🙈🤷 а цял живот съм се борила с килограмите
за биберон - ние даваме, но бебчо го плюе когато се поуспокои

Xrisi, радвам се, че беба е добре, мънички са и растат, простено им е, че ни побъркват от недоспиване. Нашият и той иска да яде на 2-3 часа. Имам малко мляко, дохранвам с АМ. Докато свършим с 1 хранене, е ред на следващото.

Ти кога мислиш да извеждаш навън бебето?
За килограмите - 11 качих за цялата бременност, дотук свалих към 7, твърде бързо. По-скоро изглеждам слаба сега. Гледам да хапвам повече, че ми е малко млякото.

Nikol15, само заради жълтеницата ви задържат? И сами беше така в болницата, но си ни изписаха след 3 нощувки и просто го сложиха за 2 часа под някаква лампа преди изписването.

Ирната, честити 20 дни на Стилиян! Много е хубав и сте му избрали перфектен костюм за изписване. А като не иска да спи между храненията, какво правите? На ръце ли иска?

И още нещо към родилите вече: давате ли биберон?

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 18:00 от Lucie_

# 127
So close, благодаря! Люси, благодаря и на теб,всички бебчета са прекрасни,нашите много си приличат обаче тримата. 😀Ами според мен има колики,напъва се,почервенява,но сега с белия шум спи,дори го спирам по малко,не спи дълбоко през цялото време,отваря очи,но е много по-добре. И на ръце съм го държала и как ли не,понякога не заспиваше или заспиваше след над час,дори два. Дано сега е ок така и си спинка. 😚

За биберон,да,давам си,той не винаги го приема,което ме радва даже,но ако не давам биберон аз трябва да съм биберона. 😀 За кг аз съм -3 от преди забременяването,тоест бях 61 преди забременяване,сега съм 58,супер. 😚

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 18:06 от Irnata_87

# 128
Здравейте и от мен. Включвам се от отбора на чакащите, почти неспящи и с постоянни болки. Утре пак съм на контролен преглед и вероятно ще плануваме дата.
Моята гордост и благодарност преди всичко е че достигнахме до 9ти месец, та за килограмите накратко ще имам да свалям около 30, като включа 15 отгоре на моите с които стартирах. Силно вярвам че това е достатъчно успокоително за мамите които се тревожат и имат около 10 😀Имам план за хранене и така, по-важно ми е да мине всичко нормално, за мен и за Бебка 🙏🏼
От няколко дена ми се гади, но и кашлицата още ме тормози 😞Не спя почти вечер, леко напрегнато ми е /да не кажа че мога да убия някой 🤣/. Та така… Целувки на всички бебоци и кураж на отбор чакащи 🙏🏼

# 129
Честито на новите мами! Да са ви здрави дечицата!
Килограмите при мен са надолу. За 12-ти ден след секцио съм минус 8, остават 4 от преди да забременея.
Последните три дни съм с температура 37-37.7 и съм притеснена. Гърдите не са ми напрегнати, но са леко чувствителни. Зърната много ме болят. Нямам много кърма, но и аз съм си виновна, тъй като не на всяко хранене слагам бебка на гърда. Някои хранения нощни ги поема таткото. Ако и утре съм с температура, моята АГ ме вика за преглед.
Ние също сме с колики. Даваме капки на късното вечерно хранене. Мисля, че я облекчава малко.
Биберон не даваме. Пробвах веднъж в болницата и го изплю. След това не съм повтаряла.

# 130
Честито на всички нови бебчета! Страхотна е атмосферата тук! Въпреки умората и грижите, се усеща такова щастие, еуфория и позитивизъм отвсякъде!
В понеделник, 6ти, се роди и нашият син - Румен. Както си имаше плацентарна недостатъчност, решиха да не го чакат до термин (13ти) и влязох сутринта за индуциране. Прогресът беше добър, започнаха болезнени контракции, все по-чести и по-продължителни. Не зная точно на колко см разкритие ми предложиха епидурална, беше бързо и успешно поставена в рамките на 2-3 контракции. Пробната доза не облекчи нищо, сложиха ми първата "истинска" (каквото и да значи това). Имаше облекчение, защото болката вече ставаше трудна за понасяне, но определено си имаше болка. За жалост тоновете започнаха да падат рязко при всяка контракция. Притесниха се и започнаха да ми обянсяват, че ще изчакат още малко, ако държа, защото след контракции се оправят, но има голям шанс за секцио. Трябваше да легна наляво в опит да подобрим тоновете, вследстие на което упойката не се разнесе равномерно и ме облекчи само от дясната половина, а в ляво си усещах доста болка, но все пак състоянието на бебето е най-важно. Разбира се, спестихме втората полагаема доза упойка предвид дистреса при бебето. Но болките реално отстъпиха малко пред фокуса и притеснението дали бебето е добре. За щастие нервите на акушерките бяха много здрави и поотложиха малко Докторската намеса. Все пак това продължи доста дълго и Лекарката беше повикана. Виждайки записа, категорично отказа да чака повече и каза, че ще ме подготвят за секцио. Ние с мъжа ми и акушерките я погледнахме така мълчаливо и жално и тя все пак каза, че дава последен шанс, ако случайно съм стигнала пълно разкритие, което не беше очаквано, защото преди 2 часа беше 7 см. Прегледа ме и каза, че съм готова. Всички бяха страхотни! Обясниха ми какво и кка да правя, бяха супер мобилизирани, сработени, ентусиазирани да ми помогнат и да се роди нормално. Стана бързо и  всички бяхме ужасно доволни!

Съвет за раждащите нормално: тренирайте и се фокусирайте върху това, което трябва да правите по време на напъни! Аз при първите два не можах да направя каквото трябва и само загуба на време, търпене на още болка. Като вече усетих как и какво, ми трябваха 3-4 напъна и всички стана бързо и резултатно! С мъжа ми сме възхитени и безкрайно благодарни на екипа и сме убедени, че това е най-добрият избор за естествено раждане и че никъде другаде нямаше да се получи по този успешен начин! Всичко отнем около 5 часа и нещо.
Пожелавам на оставащите бъдещи майки толкова леко и бързо раждане като моето Simple Smile

# 131
Честито на всички нови бебчета! Страхотна е атмосферата тук! Въпреки умората и грижите, се усеща такова щастие, еуфория и позитивизъм отвсякъде!
В понеделник, 6ти, се роди и нашият син - Румен. Както си имаше плацентарна недостатъчност, решиха да не го чакат до термин (13ти) и влязох сутринта за индуциране. Прогресът беше добър, започнаха болезнени контракции, все по-чести и по-продължителни. Не зная точно на колко см разкритие ми предложиха епидурална, беше бързо и успешно поставена в рамките на 2-3 контракции. Пробната доза не облекчи нищо, сложиха ми първата "истинска" (каквото и да значи това). Имаше облекчение, защото болката вече ставаше трудна за понасяне, но определено си имаше болка. За жалост тоновете започнаха да падат рязко при всяка контракция. Притесниха се и започнаха да ми обянсяват, че ще изчакат още малко, ако държа, защото след контракции се оправят, но има голям шанс за секцио. Трябваше да легна наляво в опит да подобрим тоновете, вследстие на което упойката не се разнесе равномерно и ме облекчи само от дясната половина, а в ляво си усещах доста болка, но все пак състоянието на бебето е най-важно. Разбира се, спестихме втората полагаема доза упойка предвид дистреса при бебето. Но болките реално отстъпиха малко пред фокуса и притеснението дали бебето е добре. За щастие нервите на акушерките бяха много здрави и поотложиха малко Докторската намеса. Все пак това продължи доста дълго и Лекарката беше повикана. Виждайки записа, категорично отказа да чака повече и каза, че ще ме подготвят за секцио. Ние с мъжа ми и акушерките я погледнахме така мълчаливо и жално и тя все пак каза, че дава последен шанс, ако случайно съм стигнала пълно разкритие, което не беше очаквано, защото преди 2 часа беше 7 см. Прегледа ме и каза, че съм готова. Всички бяха страхотни! Обясниха ми какво и кка да правя, бяха супер мобилизирани, сработени, ентусиазирани да ми помогнат и да се роди нормално. Стана бързо и  всички бяхме ужасно доволни!

Съвет за раждащите нормално: тренирайте и се фокусирайте върху това, което трябва да правите по време на напъни! Аз при първите два не можах да направя каквото трябва и само загуба на време, търпене на още болка. Като вече усетих как и какво, ми трябваха 3-4 напъна и всички стана бързо и резултатно! С мъжа ми сме възхитени и безкрайно благодарни на екипа и сме убедени, че това е най-добрият избор за естествено раждане и че никъде другаде нямаше да се получи по този успешен начин! Всичко отнем около 5 часа и нещо.
Пожелавам на оставащите бъдещи майки толкова леко и бързо раждане като моето Simple Smile

Честит да е малкият Румен и много да Ви радва.
На теб бързо възстановяване и скорошно прибиране у дома ☺️

Важното е, че макар и по-трудно и на моменти сложно нещата са се случили добре и бебчо и ти сте се справили - поздравления за което ☺️

Как сте сега с бебо?
Тръгна ли ти кърма?

Полезни съвети за нормалното раждане, благодаря за което, но моите наблюдения от първото раждане са, че нещата не са както ги четеш или слушаш и е много индивидуално.
Моето раждане беше трудно, дълго и бях много уморена, но не се възползвах от упойка, което сега със сигурност ще направя.
Аз смятам, че трябва да се слушат лекаря и акушерката най-вече и да се стремим между контракциите и напъните да съберем сили и да се "съберем".
За сега така се настройвам и се надявам и така да се случи ☺️

Хубава вечер дами 🙂

# 132
Честит да  е Румен, снежинка, бързо възстановяване и много щастие и гушкане 😍
Аз да се похваля - втори уикенд се разхождаме в парка, времето тук е ужасно, но един час вървене ми се отразява много добре 🏃🏼‍♀️🚴 (няма човече на бързо вървяха бутаща количка мама 😆)

# 133
Аз я изкарвах на двора 2 оъти за по- малко от 5 минути. Но вторник сме на преглед и искам не искам ще е за по дълго. Аз ли полудявам или ми се струва много студено отвън ?
Аз кърма нямам изобщо , имах в болницата много малко , по около 10мл от двете гърди , и сега изцяло сме на АМ

# 134
Цветито, супер сме, благодаря!
Кърма имам, малко по малко се увеличава, но цедя, мъничкият не успява да суче сам. В сряда съм на консултация при Хедра (от книгата за кърмене, сигурно я знаете) и ще видим после дали ще успеем със засуква ето от гърда.
За съветите за раждане-да, трябва да се слушат акушерките. На мен най-голямо предизвикателство ми се стори това да се отпускам докато ме боли. Противно на инстинктите да се стегнеш, трябва да се отпускаш от кръста надолу, за да може да си се спуска бебето и да се прогресира по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт