Дилемата на съвременната жена: кариера или семейство

• 11 289
  • 309
  •   1
Отговори
# 165
  • France
Напомням, че за да съществува "правилния" брачен договор трябва да има такава законова възможност. Иначе ще е само едно листче. Така че пак стигаме до законодателството в дадена държава. А въпросите относно пенсиите не се описват в тези договори, а в законите.

# 166
...
При сключване на правилния предбрачен/брачен договор, единствено емоционални ще са щетите, а жената може и на плюс да излезе, стигне ли се до там.
В Германия знам няколко сл. излизат на плюс и то доста добре. Даже и за доведени деца от преден брак получават издръжки Simple Smile
Последно един познат с 3 израснали и изучени деца се развежда , защото жена му с децата никога не е работила до като порастват и тя започва първо безвъзмездно да подпомага училището и занималните и други такива дейности и после си намира тя работа ... но той при короната е в хоум офис и ... ами нямало кой да му готви обяда. После какви изяснения за вижданията , разбиранията и плановете са си направили не знам, но ... той се заразвежда и вече втора година е в голям шок, къщата им доста голяма се продава , всичко се дели и ... той на квартира на един баир с колелото ... и както си планираше солари за климатика на покривния етаж и предварителна пенсия ... така сега ни къща, ни етаж ,ни солари ... ни пари за предварителна пенсия. Та ... трябва да си страшно много богат за да си богат и след като се разведеш. В Германия .

# 167
  • France
Ето, немското законодателство е отсъдило, че жената стоейки си вкъщи е работила в заслуга на мъжа. За неговия и на децата му комфорт. И като бенефициент на нейните грижи съвсем логично е минал на касата по време на развода.

# 168
  • София
Напомням, че за да съществува "правилния" брачен договор трябва да има такава законова възможност. Иначе ще е само едно листче. Така че пак стигаме до законодателството в дадена държава. А въпросите относно пенсиите не се описват в тези договори, а в законите.

Аз през визирам България.
И жената обичайно има нужди и преди пенсия, а и не всяка се развежда, но пак има лични нужди.

# 169
  • France
В България предбрачните договори са законни, нали? Значи не са в противовес със СК. Не винаги и не навсякъде е било така.
И да, една жена (или по-уязвимият член на семейството) има своите нужди. Нормално е да има законова рамка, която да го защитава.
Защото ако се оставим само на добротата на хората... нямаше да има и НК

# 170
  • София
Законова рамка има, но няма как някой извън семейството (държава, закон и т.н.) да дойде и да прецени индивидуалните нужди на всяка жена. Тя трябва да се погрижи за себе си. Бракът също е договор и като такъв трябва да не се сключва само емоционално.

# 171
Ето, немското законодателство е отсъдило, че жената стоейки си вкъщи е работила в заслуга на мъжа. За неговия и на децата му комфорт. И като бенефициент на нейните грижи съвсем логично е минал на касата по време на развода.
В зас;уга на мъжа не е работила, а за собственото си семейство, мъж , деца и себе си. Т.е. тя е работила за живота си такъв, какъвто го е избрала, създала , споделила. Защото семейството е НИЕ .
Но понеже Philomena си намери тема аз и я оставям. Не издържам .

# 172
В тази тема се гавари само как да се стои вкъщи и да се гледат деца по 6 години поне като някой компенсира това.
Къде е кариерата,  феминизма и т.н.
Пак стигаме до 1 жена, 1 печка и т.н.
1-2 деца могат и трябвят дя се гледат поравно от двамата родители. За да може жената да е финансово независима, да сбъдва мечти, да не стои във връзка да единият апартамент.
И затова колкото да е тъпо, изборът на партньор е най-важното нещо. Едно дете са поне 18 години гледане и разходи. Затова си трябва добро планиране.
И колкото повече мъже има "избрани", защота са разбрали идеята на гледането заедно на дете толкова повече промени в мисленето и обществото ще има.
Към момента все още сме на всичко на гърба на жената.

# 173
Фрау К някои жени не искат. Аз познавам такива и съм чувала изказвания от този сорт. Някои не искат да работят. Това е личен избор. Но при такъв случай да се правят един ден на жертви на които никой не бил дал възможност и които били изпълнили себеотрицателни мисии е доста кофти . Също така какъвто и да е партньора и тя е партньор. Защо мъжа да е виновен , че тя играе този вид партньор, жертвата ? Ами той както иска така и тя може да иска ... ако иска.

# 174
За съжаление съм съгласна.
Някои жени не искат. А има и жени, които в момента, в който се размножат търсят начини да не работят изобщо или съвсем малко.
И така до пенсия.
Първо се почва, че няма кой да ги вземе на работа с толкова боледуващо дете, после трябва да се помага с уроците и така годинките се навъртат.
Та в крайна сметка дилема няма.
Има мислене, начин на живот и стремежи. И всеки си ги осъществява според умствените възможности.
Но като чета жените сами сме си спирачка.

# 175
  • France
В зас;уга на мъжа не е работила, а за собственото си семейство, мъж , деца и себе си. ...
Противоречиш си. Хем не работила в заслуга на мъжа, хем все пак за него и децата, които са на половина негови Thinking

Бракувайки се и мъжете имат право на мнение. И учудващо на повечето им харесва жената да не работи. Поне докато не поиска развод Joy

# 176
Аз чета темата и съм в шок, всичко са интереси, сметки, кой повече, кой по-малко, предбрачни договори. Изобщо къде отидоха любовта, доверието, взаимността, подкрепата?
Повечето жени са щастливи да имат деца, то е в природата заложено. Нормално е в някакъв момент от живота децата да са приоритет. По всяко време може да се започне отново работа, не е като да няма какво да се работи.

# 177
Аз чета темата и съм в шок, всичко са интереси, сметки, кой повече, кой по-малко, предбрачни договори. Изобщо къде отидоха любовта, доверието, взаимността, подкрепата?
Повечето жени са щастливи да имат деца, то е в природата заложено. Нормално е в някакъв момент от живота децата да са приоритет. По всяко време може да се започне отново работа, не е като да няма какво да се работи.

Разбира се. Докато е съгласна и се чувства добре с това  Simple Smile

# 178
  • В заешката дупка
И повечето мъже са щастливи да имат деца. Не само на жените им е “заложено от природата” да имат деца и да се грижат за тях.

# 179
Тук си е любовта, но не изключва здрав разум.

Общи условия

Активация на акаунт