Американски колеж - двадесет и седма тема

• 65 218
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • В офиса
Dandelion, направо да забранят на деца, идващи от ЧУ да подават документи за стипендия. Не знам за какъв двоен аршин говориш, единственото (и смятам логично) очакване е одобреното финансиране да не се променя драстично, ако няма драстична промяна в доходите. Естествено другото очакване е полученото да струва цената си.

# 586
  • софия
Дъщеря ми има късмет 2 от 3 години, но определено има проблем и не е редно да се разчита на късмет.
Много от утвърдените учители или се пенсионираха, или им изтекоха договорите. Тази година ще си тръгнат още. Проблемът с добри учители е навсякъде, като се добави и изискването за език, става още по-сложно.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 16:42 от zvаnchе

# 587
  • София
Dandelion, направо да забранят на деца, идващи от ЧУ да подават документи за стипендия. Не знам за какъв двоен аршин говориш, единственото (и смятам логично) очакване е одобреното финансиране да не се променя драстично, ако няма драстична промяна в доходите. Естествено другото очакване е полученото да струва цената си.
Не коментирам конкретния казус с промяна на финансирането, защото не съм запозната с него (и изобщо не съм коментирала твоя казус, извинявай ако така ти се е сторило). Тезата ми е че не е точно социална нужда ако имам средства за едно частно училище, а не за друго. При равни други условия е логично ако съм плащала сходни такси досега, да мога да продължа да ги плащам при съхранени доходи, затова и не ми е хрумвало да кандидатстваме за стипендия (по-назад в темата писах, че се разколебах дали не греша в тази си преценка). Двойният аршин е в това, че нападките в тази тема са само към единственото ЧУ, което все пак дава някакви отстъпки от таксите в определени случаи. Очевидно имат ограничен бюджет, който разпределят към всички, подали документи и предполагам, че го разпределят оптимално спрямо наличната информация. Тези със сивите доходи (ако има такива, както всички подозираме) естествено изкривяват картинката, но това трудно може да бъде отчетено и видяно ако се работи само с подадени данни. Ще им се трупа единствено като лоша карма.
Относно съответствието цена-качество - разбира се, че си права. Никой не е луд да плаща за нещо, в което не вижда достатъчно добавена стойност спрямо наличната безплатна алтернатива.

# 588
Тинки,
Като сте декларирали, че плащате две пълни такси в друго ЧУ и АК са разбрали, че са се минали в преценката си. Съвсем логично да размислят за таксата, пак добре че не са ви поискали пълна такса.
И разбира се следва вашата преценка, къде и какво да плащате. Но поне аз не виждам нищо странно, че са размислили , като са видяли, че сте си позволили още такси в ЧУ.

zvanche,
АК не би трябвало да си позволяват да имат издънки. Ако се стремят към това, ще има пренебрежимо малко. Ние имахме само 1 случай, по биология, чужденец учител.
АК участва в изложения срещи на училища с учители, където екип би трябвало да прави контакт с бъдещи преподаватели ( Това са международни изложения).

Математиката по наше време се водеше само от българи. И всички бяха много добри. Не се е водела на английски

# 589
Рос, от мен тръгна това, но никъде не съм писала, че там е за който не обича точните науки. Смисълът беше, че не може да очакваш да научиш само уроците от учебника. Да, по математика е така, защото почти няма какво допълнително да се измисли  освен да си решаваш чинно допълнително от сборника, ако решиш. По останалите предмети се изисква да вършиш работа, която не включва само научаването на даден урок, а редица странични дейности, които завършват обикновено с писане на есета, параграфи, разсъждения и т.н. Има страшно много творческа насоченост и ако детето е такава натура, ще бъде много вдъхновено. Виждам го по моето дете спрямо СС. И на двете места оценките са едни и същи, но интересът към заданията е различен.

Ние сме нямали проблеми с учителите дотук освен по математика. И всъщност учителката, която напусна тази година, съвсем не беше лоша, но в началото не се разбираха с децата, защото беше леко особена. Оказа се, че нашият клас има хора, които я провокират.
За сегашния не ми се говори. Все още нямаме оценка по математика.

# 590
  • софия
Покрай ежедневните обсъждания, забравих:

Искам да пожелая на родителите на дванадесетокласниците да продължават да се гордеят и споделят радостите с тях, децата да следват и сбъдват мечтите си, да се справят с лекота с трудностите, винаги да имат до себе си някой, който ги подкрепя, да са доволни от това, което постигат! Да бъдат здрави и щастливи!

Скрит текст:
Голяма емоция е било за моята. Много беше развълнувана.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 19:24 от zvаnchе

# 591
  • софия
ооооо  last bell е днес.
Да са смели, щастливи, успешни и вдъхновени! Да вярват в себе си и да не се отказват!

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 18:31 от Амели

# 592
  • Sofia
Дъщеря ми сподели, че е било много хубаво и малко тъжно днес.

# 593
Само по снимки- емоцията е невероятна. Млади, красиви, щастливи....

# 594
Моят дванадесетокласник още не съм го видяла, но се надявам да е имал прекрасен ден, както и вашите деца, Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet  zvаnchе, Shantal, bunova, Maggrat... дано не пропускам още родители на деца от випуск '23 тук. Здраве, радост и много успехи Heart Heart Heart

Скрит текст:
Моят син продължава в NYU, Stern business school

# 595
  • софия
Ама как zvanche? “Те” не са ли малки още?

Честито kiki29 (бе и вие пък кога започнахте кога завършвате 😅, това летящо време срама няма)

# 596
Zvanche и аз ще хвърляме шапките след 2 години.
Даже някъде из чатовете преди година пише, че ще си вземем бутилка вино на изпращането и ще ревем. Къде от радост, къде от мъка😄

# 597
  • софия
Малки сме. Шантал малко повече. Не се знае ще изкласи ли там мрънчето.
Кики емоционално благодари за пожеланията 🙂

Наистина е било празнично днес. Зяпах и аз някакви клипчета, които си разменят.

# 598
  • София
Честито завършване на випуск 2023! Да са здрави и да им върви по вода!

# 599
  • Sofia
Малка е дъщеря ми, още три години има, но днес явно си е дала сметка колко бързо минава времето.
А аз като помисля как ще хвръкнат три години и … мога отсега да взимам виното и да започвам да рева.

Общи условия

Активация на акаунт