Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 208
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
За дремките и аз исках да кажа - на 3 е, 2 от тях са по 30 минути (спи сама) и една по-дълга (стоя при нея) ии гледам последната е до минимум 5; 5 и нещо, 5:30 ми е оптимално. И после до 20:30 да стои будна и си ляга след вечеря и баня;

Ще видим сега със смяната на часа обаче .. ще трябва пак да връщам всичко с един час назад май май

# 361
Орехче още не съм и слагала никакви подправки. На нас сложих Дивисил.

# 362
  • София
Водих малката в 1 ДКК, оказа се с Ковид. И така, ще се лекуваме вкъщи още два дни и ако няма подобрение или се влоши, ще влизаме в болница. Дадоха ми направление направо. Някое знае ли как седи въпроса сега с карантините?

# 363
  • Бургас / Славейков
Болибон само за гости си с тоз калкан.А не идва ли много тежка тази риба ?За дремките от няколко дни се чудя как да ги направя.Спи до 15./15.30 и после трябва да го сложа към 18,ама той не заспива веднага.А в 20.30го слагам да ляга .Онзи ден дремна в количката 15мин от 18.до 18.15горе долу добре.Ама в къщи много трудно го приспивам .И вчера го  оставих без да спи едва изкара до 20.10и пи млякото и заспа.Днес го сложих за следобедния сън заспа в14.ч,дано поспи по дълго и да не се налага трета дрямка.Че голяма мъка.Незнам сега как ще е след смяната на времето.Днес правих бисквитена торта с ам и бисквити от спелта.За сз.Обезсолявам и сирене за попарата.И вече ще давам почти всичко нали тъй каза докторката.Кайма смятам да давам или домашна или смляна от плешка или бут.По нататък е ясно ,че вече ще е каквато купя.

# 364
Болибон само за гости си с тоз калкан.А не идва ли много тежка тази риба ?За дремките от няколко дни се чудя как да ги направя.Спи до 15./15.30 и после трябва да го сложа към 18,ама той не заспива веднага.А в 20.30го слагам да ляга .Онзи ден дремна в количката 15мин от 18.до 18.15горе долу добре.Ама в къщи много трудно го приспивам .И вчера го  оставих без да спи едва изкара до 20.10и пи млякото и заспа.Днес го сложих за следобедния сън заспа в14.ч,дано поспи по дълго и да не се налага трета дрямка.Че голяма мъка.Незнам сега как ще е след смяната на времето.Днес правих бисквитена торта с ам и бисквити от спелта.За сз.Обезсолявам и сирене за попарата.И вече ще давам почти всичко нали тъй каза докторката.Кайма смятам да давам или домашна или смляна от плешка или бут.По нататък е ясно ,че вече ще е каквато купя.
Моля за рецепта за тортичката😀Ако искаш тук я постни или ми я прати във фейса на лично🙃

# 365
Неизвестна, стискам палци да ви се размине болницата!
При Ава последната (тоест втората) дрямка е до 15:30-16:00, после будува около 4 часа и я слагам за нощен сън. Между 19:30 и 20:00 е заспала. Сега със смяната на времето нищо няма да бутам, идеален ще е режима за лятото. На мен ми е важно да заспива рано, имам време да оправя вкъщи, да сготвя, да се видим с ММ, да си пуснем да гледаме нещо и да разпуснем.
Днес е мрачно и цял ден сме си вкъщи, забелязах, че малката доста се заиграва сама, дори успявам да я оставя сама на килимчето и да свърша нещо.

# 366
Неизвестна дано ви се размине както и Ангелова писа. Бързо да оздравява детенцето!
Вчера правих супа топчета за нас и отделих и направих топчета и за нея без сол, но със застройка. Каймата е смес от магазина. Много й хареса .
В нашето училище върлува скарлатина....

# 367

И другите две съм захранила с калкан. Като четях като захранвах баткото пишеше, че е подходяща. И аз за днес и утре съм и направила бисквитена торта.

Неизвестна бързо оздравяване и дано ви се размине болницата.

# 368
  • Велико Търново
И аз дадох кайма от смес, като гледах на едно ядене да не слагам повече от 3 топчета, за да свикне първо.

Щях да готвя днес, ама нещо ми е изморено и мързеливо. Малката яде купешко пюре, а ние довечера ще му мислим какво ще ядем.

Извадих едно домашно пиле, утре ще направя заготовка да имам за фризера и една пилешка супичка ще направя.
Ориза за сега се размина, забравих че нямам доматено пюре.

Онзи ден правих за нас спагети болонезе и надъхана, сложих отделно да задуша кайма със зеленчуци за малката, отварям доматеното пюре и сипвам първо в нейната смес и ме лъхва на развалено домати. Добре че бях купила две кутийки, много ме хвана яд, ама после се замислих, че явно не е трябвало да ѝ правя. Вече ще опитвам преди да слагам.

Кога може да се включат макароните, аз с кус кус щях да правя, ама ми е интересно от кога може. Предполагам че малко фиде на супата няма да е проблем?

Вики си върна пак дрямката следобед, беше почнала да издържа по 5-6 часа. Сега става в 6-6 и 30 ( щом се разведели и тя веднага се буди). Слагам я до мен и вече към 7 и нещо 8 ставаме за закуска. Правя я кус кус, я попара, за друго сега не се сещам какво мога да давам. След 3 часа ляга да спи и спи към 2 часа, 2 часа и нещо. Става за обяд, играем си после малко на спалнята и след 3 часа пак ляга до към 5 и нещо , давам СЗ (каша, кус кус или кисело мляко с нещо). Баща ѝ се прибира , излизаме на разходка, после си  играят двамата и между 7-8 часа минава през банята, давам ѝ мляко и си заспива в кошарата. За сега ни устройва този режим, но като започне да се стъмва по- късно се надявам да изместим спането с около час, че да се възползваме за повече разходки с таткото.

В събота сме решили да ходим за риба, дано да се получи работата 😃.

Неизвестна, дано да ви се размине болницата и вече да не се разболявате!

# 369
За една супа топчета на каката си бях играла да и правя много малки топчета, беше на година и нещо и ядеше от нашата храна, ама викам айде да не и дробя топчетата да и направя отделно. Ядеше сама. Слагам и аз супата и след малко чувам "Мамо, икам оче". Викам си тя, че яде бързичко добре ама кога успя толкова бързо. Поглеждам и какво да видя, моето диване обрало само топчетата и супата седи. И отказа да я дояде, защото нямало топчета. Това ми беше първото и последно правене специално за нея на топчета.

# 370
аааааа bolibon нашата вече на 8г ама същият номер опитва да прави, но не минава Smile , че и хляб яде също със супата, а тя не е по хляба ама я карам.

# 371
Неизвестна,
Карантината за контактни лица е 5 дена. Така пише в портала.
Дано бързичко да се оправи и да не се налага да влизате в болниците !

# 372
  • Бургас / Славейков
Бързо оздравяване Неизвестна.И дано вече всичко приключи по скоро и да няма болести.Племенниците пък един след друг се разболяха от шарка .Днес не го приспах преди банята.Не мрънка много ,но след банята яде млякото и веднага заспа.От бебе не е заспивал така.Пламиго много ви е добър режима .

# 373
Миша е с доста странен режим последно време. Събужда се скжду 6-7 (за мой ужас). След към час, час и половина заспива на гърда и спи почти час (естествено на гърдата). Събужда се към 9, после към 12 излизаме и спи 30-40мин, прибираме се -обядва и после към 15:30 пак излизаме за дрямка(30-40мин). Не мога да го изкарам по-рано, защото в 70% от случаите заспива и обърква всичко 😀 Сутрин не може да изкара цял интервал от 3 часа, започва да се вкисва и надупва да спи . Вечер го къпя го в 7 и към 7:30 вече спи.
Сега като сменим времето се надявам да му изместя безболезнено и режима, че тук лятото в 7 слънцето е високо в небето 😃

Къпането ми е друга драма, последно време прилича повече на кръщене. Иска да се изправя, да излезе… никакви играчки във водата не го впечатляват.
Излизам и аз супер мокра от банята.

За четенето - успяваме да му четем всеки ден, за мен е много важно, защото искам да съхраня славянските езици. Аз му чета БГ книжки, баща му Украински, по-нататък ще включим руски. За да е по-мирен му даваме една книжка с твърди страници(на английски), която сме прежалили и той си я плюнчи. Когато му чете баща му, само ходя и му правя забележка да изговаря отчетливо думите, дори и Миша видимо да не слуша или да вика,  понякога ми се струва, че ММ си чете приказка а за себе си 😀
Другото което правя е с играчките - показвам и изговарям - това е зайчето Питър, то има 2 ушички/очички и тн. Синя жилетка, жилетката има копчета…после повтарям на руски, ако не съм се изнервила, повтарям и на английски (украински говоря с ужасен акцент и не винаги правилно и го оставям на баща му).
За съжаление за игрите на координация нямам нерви 😀 Но се старая поне 1 час на ден да играем и четем без да си пипам телефона и тн. Това може да е 4 пъти по 15мин.

# 374
И Криса нещо си смени режима. Става около 6.30ч за първото ядене и вече не винаги заспива. Ако ни е ред водим големите, яде около 8.30ч и заспива. Спи до към 11.30ч и яде пюрето. Излизаме на разходка. Понякога заспива в количката, понякога изчаква да се приберем, зависи колко обикаляме. Яде в 15ч и нещо, като се събуди. И започна да заспива към 16ч, зависи на предната дрямка къде е спала и колко. Ако ще ходим да прибираме големите се налага да я събудя. Яде в 17.30ч и ако е пропуснала съня в 16ч спи тогава, ако е спала не спи. Там зависи и дали ще я остави кака и. Яде към 18-18.30ч. около 19ч заспива. Около 22ч я будя (понякога се буди и сама, но рядко), приготвям я за съм, яде и запива за няма и 1ч. И си спи до сутринта. Обсъждахме с ММ да не я будя в 22ч, обаче се притеснявам, че ще се събуди по някое време на ноща и няма да иска да заспи. Засега нещата така ме устройват. Като цяло спи доста за възрастта си. Дрямка под 30мин няма.

Общи условия

Активация на акаунт