Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 9)

• 20 163
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Мисля, че вече е добре, сега го нахраних с каша и то обилно 200 грама, гледам че не повърна, значи всичко е ок... Не съм сигурна, защото съм купила доста пюрета, но май и двата пъти пюрето беше на една фирма... Холи... Но не съм сигурна.  притеснявам се, че това захранване хич не върви, все са болни и не въвеждам нови неща или на ваксини....  Станаха на 7 месеца и 10 дни, а аз съм въвела само зеленчуци и жълтък ... Направо трагедия.
Реших да отидем до София на невролог, имам час и за двете деца, вчера запазих хотел и сега само чакаме и се молим всичко да е ок, за да отидем Blush

Мойте никога не са спали по корем и още не ги слагам в проходилки и бънджита.... Мнението на педиатърката, не са полезни, но след 8ми месец може по малко , а на рехабилитаторката след 7ми месец, ако седят стабилно и пак не са полезни, те не седят стабилно и не ги слагам, втората рехабилиторка пък ми каза, че е много против тези неща, но знае че иначе няма как да се справя без такива занимавки, така че просто да гледам да е за много кратко време  и да изчакам още малко време, преди да започна да ги слагам.

Редактирам се, аз май някой от  нещата ги пиша по няколко пъти, извинявайте, ама хич не съм в час и не помня! Confounded

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 14:39 от Lizi:) :)

# 466
Ава спи само по гръб навсякъде, веднъж не се е обърнала до сега. И аз не мисля да купуваме никакви помощни средства, на приятелка дъщеричката ѝ проходи късно и на пръсти заради проходилка. Не е казано, че при всяко бебе ще се случи, но все пак. Откакто беше на 2-3 месеца съм я оставила да живее на земята и да прави каквото когато може. Продължава да не пълзи, вече и назад не го прави, но се мести седнала и се изправи на колене няколко пъти. След вчерашното падане, днес я оставих на пода докато оправя кухнята и се беше навряла под един стол 😃
Днес на камерата за пръв път я видях как се доприспа сама, отвори очи, повъртя глава, вдигна крака, сложи си биберона и откърти 😃 и спа почти два часа, което за нея е мноооого. Новото ни правило е докато не чуем звук да не влизаме в стаята, дори да я видим, че шава.
Вещичке, и аз мисля, че напоследък Ава спи по-добре вкъщи. В Инстаграм ми беше попаднала консултант по детски сън да обяснява, че по-големите бебета спят по-добре вкъщи, защото сънят им става като на възрастните. И беше сравнила, че сънят в количка за голямо бебе е като съня на походно легло за възрастен, става, ама не е толкова удобно. Логично звучи.

# 467
  • Бургас / Славейков
За съня да ,определено поне за следобедния сън гледам да сме си винаги в къщи и да си спи в неговата кошара.На вън ако спи по рано се събужда.
Лизи дано всичко мине бързо и лесно с прегледа.
Дидистер много сладък Никола.
И ние нямаме все още зъби и само ги чакам и нищо.Сега спи Димитър и той днес отиде под стола за хранене.Уж само пълзеше назад ,ама май се усети и запълзя и напред.За бънджито ние купихме по скоро да имам някакво разнообразие и да мога да ида до тоалетната. и паяк имам от каката иначе не мога да кажа ,че са му любими.По скоро да шета из пода му е добре.

# 468
Мисля, че вече е добре, сега го нахраних с каша и то обилно 200 грама, гледам че не повърна, значи всичко е ок... Не съм сигурна, защото съм купила доста пюрета, но май и двата пъти пюрето беше на една фирма... Холи... Но не съм сигурна.  притеснявам се, че това захранване хич не върви, все са болни и не въвеждам нови неща или на ваксини....  Станаха на 7 месеца и 10 дни, а аз съм въвела само зеленчуци и жълтък ... Направо трагедия.
Реших да отидем до София на невролог, имам час и за двете деца, вчера запазих хотел и сега само чакаме и се молим всичко да е ок, за да отидем Blush

Мойте никога не са спали по корем и още не ги слагам в проходилки и бънджита.... Мнението на педиатърката, не са полезни, но след 8ми месец може по малко , а на рехабилитаторката след 7ми месец, ако седят стабилно и пак не са полезни, те не седят стабилно и не ги слагам, втората рехабилиторка пък ми каза, че е много против тези неща, но знае че иначе няма как да се справя без такива занимавки, така че просто да гледам да е за много кратко време  и да изчакам още малко време, преди да започна да ги слагам.

Редактирам се, аз май някой от  нещата ги пиша по няколко пъти, извинявайте, ама хич не съм в час и не помня! Confounded

Лизи възможно е тогава да е нещо от пюрето, а не от пилешкото

По темата с ортопедите, колкото лекари толкова и мнения според мен. Не натрапвам мнение и ние купихме и паяк и бънджи. Но като видях на собственото ми дете колко му е изкривен гръбнака и че е придобил плоскостъпие, смятам че с Никола  ще оцелеем и без “помощници”
Баткото също сме го слагали в паяк

# 469
Аз помощни средства не купувам, защото и така у нас е тетрис, а иа имам място, няма да ми издържи нервна а система да гони кучето.
Иначе вчера за първи пьт го видях да се опитва да се изправи на кошарата, там му е най-удобно, но ръцете са му слаби още и само се напъва и започва да реве накрая.
Ангелова, сега се сетих, че писа за падането. Какво ти е столчето? На нашето едвам му се вади таблата 😂 Тъкмо свалих коланите, че ми писна ла ги пера - той ги маже доста добре 😂 Сега пак ще ги сложа.

Лизи, браво на теб, ще ти е много по-спокойно като минете през невролог. За месото не се притеснявай, все ще им го вкараш някога. Пробвай с другите видове и марки, както са те посъветвали.

Иначе това е новото сейфти плейс у нас 😂😂😂 Много го привлича тая кофа и мирува 10-15 мин в нея. Успявам да си прибера прането 😂

Скрит текст:

# 470
Аз водих бебето на ортопед и на мен ми каза, че е най-добре бебето първо да пълзи, защото така се натоварват и краката и ръцете и се учи да ги координира. Разбира се има бебета, които никога не пропълзяват, а искат да ходят- което е ок. Големия ми син изобщо не е пълзял. Но и аз не съм правила усилия да ме слагам отзад опора на крачетата и да му показвам как.
Относно бънджито и проходилката, каза че за  15-20 мин. на ден ( ако е обезопасено ) не е проблем. Въпреки разнопосочните мнения, което съществуват за спорните ползи от двете. При нормално развиващи се стави, тоест при наличие на вкостяване, не би трябвяло да е проблем. Трябва обаче проходилката да е на най-ниско ниво и крачетата да са плътно прилепнали, а не на пръсти. Това, което не плюс е, че така натоварват само долната част и тъй като ги поддържа отвсякъде, се учат да не пазят баланс.  Най-добре е да се хващат за двете ръчички и да се учат да стъпват. Като задължително за двете, а не за едната ( тъй като има риска от изваждане на ръчичката, ако тежестта е само на едната).
Забранени и абсюлтно се отричат коланите през гърдите, защото цялата тежест пада на тях .
Също така е най-добре така наречените ‘ walker ‘ - това са тези, които се бутат, но така или иначе детето трябва да е стабилно за тях, така че малко по-късно.
Това което обаче ми каза и аз не знаех, е че от 6 години нагоре било задължително да се прави годишен профилактичен преглед на гръбначния стълб и ходилата. На мен такова нещо ЛЛ никога не ми е казвала. Ако има значение - а то има - прегледът беше в чужбина.

# 471
  • Бурса
Момичета благодаря ви за съветите. Една идея ми е по-спокойно сега като споделих за това пусто хранене. Днес обядва батат и тиквичка на лентички. Хапна малко, ама с тях така или иначе не мога да меря грамажи колко е изял и ще ми е по-леко на душата Joy Иначе дадох му и 4-5 лъжички от пюрето, което отворих вчера. Еми до там му е капацитета с пюретата. Не ги иска и това е. Не ми се иска още да намалям драстично кърменето за да прояде. Имам още храни да въвеждам. Просто ми е криво че не яде може би както очаквах. Сега сменям очакванията и дишам дълбоко.
Деян не спи по корем. Аз иначе проходилка имам от каката, но сме я ползвали много малко. Тя се изнервяше в нея, защото стига до някъде, а като протегне ръце не може да достигне каквото иска и следваше рев. Дала съм я на приятелка и не смятам да я искам. Малчо се придвижва войнишката на къси разстояния. Но все още не стои седнал стабилно.

Лизи успех на прегледа.

# 472
Аз като се ядосах на каката и намалих кърменията, не бих казала драстично тя беше на почти 9м и се водеше, че има 2 заместени хранения. Ама само така се водеше, защото повече от 50-60гр не ядеше. Месец по късно сама си замести закуската, защото постоянно изяждаше закуската на батко си или се намърдваше на масата като ядяха батковците и им ядеше храната. Бяхме на Опака и племенниците ми бяха там, че се наложи и на нея да даваме закуска.

# 473
аз за хранене рядко даже почти не давам съвети, че голямата и до днес си е злояда, а това малкото за сега омита всичко даже ме ядосва, че най- вече реве ли Дебора е за храна. Ама то не просто рев ами дере се та се къса от рев.
Това каши, попари, плодови пюрета не помня голямата да ги е яла. Няколко домашни пюрета комбинации и кисело мляко. Туй то беше.
telly май е супер, че кърмиш още. Като ви гледам бебчетата дето са кърмени какви хубави бузки имат( за сравнение нашите са от АМ и пюрета) та кърмата си е топ за тях.

# 474
  • Пловдив
Йоанна спи както ѝ харесва: по гръб, по корем, настрани, свита като запетайка. Питах педиатърката дали трябва да я обръщам или да я оставя, тя ми каза да си спи, както ѝ харесва. Все пак и ние не спим само в една поза, защо бебетата да са по-различни?
Няма у дома нито бънджи, нито проходилки. И не защото са вредни, а не ми се занимава да търся. След като може и без тях, нямам нужда от повече боклуци вкъщи. И сега си имаме предостатъчно.
Все още не проявява интерес да пълзи, та имам опасения, че направо ще иска да прохожда. Но и аз не съм се заела да се занимавам да я уча да пълзи, да ѝ бутам крачетата и т.н. Оставям я седнала (или легнала, ако се размрънка) на земята, докато готвя и гладя. Понякога я взимам на ръце да ѝ покажа как мама бърка супата и добавя към нея подправки. Но Йони гледа аспиратора, впечатлява се като бучи 😄
Мисля от утре да започна със закуската. Исках да купя от тези сухари на снимката:

Но имат захар, палмово масло и се отказах. Мамите с повече деца и тези, които започват със закуска, какви предлагате?
И да питам как се държат децата с други хора? Спокойни ли са?
Йоанна все още е спокойна, докато други я разхождат/държат, но ако сме двете и стана да отида до някъде, изписква за момент и почва да нервничи. Притеснявам се, че започва да си мисли, че мама я изоставя. А уж играем криеница, изчезвала съм от полезрението ѝ и преди, но..

# 475
Въпрос към тези на които са им изникнали зъбки и отгоре, вашите деца скърцат ли със зъби? Сами много скърца да не вземе да ги изпили нещо?

Яна я е страх от мъже, като я вземе някой мъж и това само на вън, така започва да реве, че не мога да я успокоя! За сега Сами седи при други хора, но и двамата искат да ме виждат, докато чужд човек ги държи.

А това за спането по корем, според мен е заради позата долу на крачетата, за да не се скъси ахилеса  и мускулчетата около него , защото после прохождат много късно и то на пръсти, с рехабилитация се оправя в повечето случаи, същото се случва и от проходилките, защото стъпват на пръсти.

# 476
Всичко зависи от детето. Със синът ми не съм използвала нито бънджи,нито проходилка и проходи на 14,15 месеца. Нямам в нас място и затова не съм взела проходилка,няма как да обикаля. Бънджи имаме подарък,но тя не стои в него,защото нещо не я вълнува🤷♀Харесва и да стои на килимче да наддига дупето,да пълзи назад и да си стои седнала и да си играе. Аз за играчки и дрехи,всякакви боклуци та пари не ми се свидят,но ние сме в дядовата ръкавичка☹Няма място за нас камо ли за други такива неща като проходилка. Иначе това за бутане имаме😀Взела съм☺ Сега мисля да и взема интерактивна масичка да се занимава☺

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 20:06 от Милото

# 477
Катето аз такива сухари давам и има едни други в жълто/кафява опаковка. Май всичките имат захар и палмово масло или поне не се сещам да съм виждала такива без.

За баткото сестра ми ми даде тяхното бънджи. Големия ми племеник се убиваше да пружинира на крака и то ги спаси. Обаче моя дундьо и мързел сама сядаше стабилно на седалката и не мърдаше. Най много да се затвърди да стигне до другите играчки. Нейния малкия син също не проявяваше никакъв интерес към бънджито. С каката не съм ползвала изобщо. То и баткото не знам дали 10 пъти съм го слагала. Взехме проходилка на баткото. Същата работа, сядаше в нея и толкова. Я мръдне 2 крачки я не. Като започна да пълзи пък нищо не можеше да го задържи вътре, пищеше на умряло, а той не плачеше иначе. Разкарах я. Проходи на 11м и половина. Дадоха на ММ проходилка за каката, аз не исках, ама един приятел се чудеше къде да се отърве от тяхната. Тя проявяваше някакъв интусиазъм към нея, малък. Обаче имам прагове и като стигнеше до него не се спираше, а се блъскаше в него и щеше да се обърне с нея. За няма и 2 седмици я разкарах. В свекърва ми е. Тя проходи на 11м. Сега не смятам да ползвам нито бънджи, нито проходилка. ММ и свекървата ми напомниха, че имало, казах им, че не я искам. Намеци от рода "Майка ти кога ще те сложи в паяка" на мен не ми минават. Като ми дойде времето ще проходи. Родата се смеят, че моите деца са толкова ужасени от моето бутане на количка, че прохождат рано за да избягат от нея. В общи линии са прави, хич не ме бива да бутам количка.

# 478
Привет, взела съм тези сухари, има ги в ДМ, съдържат само спелта, слънчогледово масло и мая  Моето момиче реве от други хора, включително от майка ми 🙄 Няма да ползвам бънджи и проходилка, даже за ръце няма да я водя, да проходи когато е готова. Голямата тръгна на 10м като се държеше по мебелите, престраши се към годинката и се пусна, не съм помагала.

# 479
Стефи също много често спи по корем, че даже и с вирнато дупе.
Относно проходилки те и аз бях против,обаче в крайна сметка й взех ,за да мога за 10 Мин на ден да я слагам някъде ,като искам да я огранича.
И то , ако не се беше научила да слиза сама от люлката, сигурно още щеше в нея да си седи ,когато ми трябва да я държа на едно място.
От днес и аз забелязвам ,че ако не ме вижда,почва да мрънка яко.
И като й говоря, спира.
Иначе с други хора се държи добре, много обича вуйчо си и дядо си.
На ММ племенника като види, също е голяма радост.
Общо взето ми прави впечатление,че с мъжете е по -контактна, че да му мисли баща й , като порасне 😆

Общи условия

Активация на акаунт