Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 847
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Според мен този кабел на лампа може да мине и да се скрие през някой профил и по този начин да се повдигне на по- високо ниво. А профилът предварително да се напасне според осветителното тяло, което ще се монтира.

# 586
Ако не е основно осветление може да се елиминира изначало и да се скрие зад бъдещото перде/щора.

# 587
В поста се казва, че ще се ползва.

# 588
Лампата може да се елиминира ако не е необходима (както беше предложл някой) или измести. Ако не става - не става. Може пък на някой друг да му влезе в употреба. Това е само идея, в крайна сметка.

Минахме го този въпрос. Стана ясно още тогава, че лампата няма да се мести.

# 589
Оправям една таванска стая и искам да сложа нещо на прозорците, но се чудя какво! Перде ли да е или някакъв вид щори? Искам и да е бюджетно. Дайте идеи със снимки.
Над прозореца в близост има крушка, ще трябва да взема някакъв плафон. Пердета май няма да е ок, а само щори.......Rolling Eyes
Искам и естествената светлината да я запазя и да не се затъмнява от това което ще сложа.

Скрит текст:
Предлагам къси закачливи пердета, като за кухня, прибрани настрани с най-тънкия и прибран корниз-тръба Hands V (каренца, точки, стилизирани цветя... нещо, което да се метне като възглавничка на креслото...) с някакви дреболийки красоти на перваза Wink

И една закачка, в графа "защо пък не"

Видях перде, закачено на ей този тип полица-закачалка, върху която имаше сложени книги и декоративна лампа, но ми изчезна някъде, ако намеря ще покажа:

с ей такива панделки беше закачено за куките на закачалката

ПП: Ето едно перде, закачено, както го описах на "закачалки"... Другото беше с полица над закачалките

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 12:21 от peneva_a

# 590
Лампата може да се елиминира ако не е необходима (както беше предложл някой) или измести. Ако не става - не става. Може пък на някой друг да му влезе в употреба. Това е само идея, в крайна сметка.

Минахме го този въпрос. Стана ясно още тогава, че лампата няма да се мести.

Е, пропуснала съм го това. Идея за някой друг в този случай.

# 591
Може ли снимката да се сложи в първия пост от новата тема?

# 592
Здравейте. Какво решение смятате за удачно при отделните санитарни помещения в дома? Еднакви, сходни или съвсем различни гами и текстура? Стилът, разбира се, трябва да бъде подобен. Цветовете повтарят ли такива от останалите стаи?

# 593
Всяка стая ми е различна . Всекидневната ми е бежова със златисти пердета и под кафе . Едната спалня е розова със сребристи пердета и сребристи покривки , втората спалня е небесно синьо , двата коридора са със светло бледо зелено , а другия е ярко жъкто . Кухнята е розово - оранжево . Нищо еднакво няма .

# 594
Еднакво или хармониращо трябва да е това, което се вижда едновременно. Но отделните бани и стаи може да са различни. И при мен са - детската в един стил, спалнята ни в друг, кухньохолът в трети...

# 595
  • София
И при мен е различно, така ни харесва , може би обединяващо е гамата, те вс са някакъв вид пастелни, меки цветове. 🤷‍♀️
Общо взето въпрос на вкус ако искаш всяка различно, ако искаш всичко да прелива.

# 596
При мен са еднакви като плочки, различни като разпределение и място на декоративните елементи... и всичко това от практична гледна точка Simple Smile Еднакви подови плочки граничат с други еднакви подови покрития (по едно време ми писна от съобразяване на цветове и текстури), по-малко фира... Накратко - домързя ме, а и колко стила да съгласувам на под 100кв.м. Wink

# 597
  • София
Ооо мен не ми писва, а и според площа различен размер може да пасват по-добре с по-малко рязане... За плочките точно.

# 598
Зависи как са разположени самите помещения спрямо другите, зависи от изложението и размера им - на едно може да отиват едни цветове, на друго - други. Не виждам пречка да има различно цветово оформление, но ако все пак имате единна концепция за цялото жилище, добре е  според мен да има сходни или дори повтарящи се елементи /архитектурни или декоративни/, но в различен цвят. А ако подхожда, може и някой акцентен цвят /който имате в цялото жилище в различни тонове и нюанси/ да повторите в нещо дребно.

# 599
Има и друг вид корниз-метална струна
Прозорецът е несъразмерен със стената и с тези дебели корнизи и панделки приковавате вниманието в несъразмерността.
Аз бих гледала на този прозорец като прозорец на мазе и бих търсила по сайтовете именно с тази характеристика

Общи условия

Активация на акаунт