Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 840
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ето такива решения обичам - цветни, свежи, смели и създаващи настроение. Само червеното одеяло в спалнята и пастелно розовото в хола ми идват малко в повече (бих го оставила само на килима и максимум на един трегер), но иначе с удоволствие бих живяла в това жилище.

https://www.home-designing.com/an-incredibly-cool-colourful-home-interior/

# 601
Ето такива решения обичам - цветни, свежи, смели и създаващи настроение. Само червеното одеяло в спалнята и пастелно розовото в хола ми идват малко в повече (бих го оставила само на килима и максимум на един трегер), но иначе с удоволствие бих живяла в това жилище.

https://www.home-designing.com/an-incredibly-cool-colourful-home-interior/
Кленово червеното /не е чисто червен цветът поне на моя монитор, а сложен/ и горчицата на мен ми идват добре в съчетание с ръждивокафявото и пак горчичното от килима в спалнята, самата природа есенно време точно така оцветява дърветата и са прекрасни, когато ги виждаме заедно, а по-голям декоратор от нея няма. Излишно в конкретния случай ми идва само сивото, не е на място в тази чудесна природна комбинация, могло е да се потърси друг неутрал, IMHO.

# 602
Аз съм  също в чудене за цветовете.Как мислите,при зелена кухня в същия цвят като от линка в предишния пост,с какви цветове да продължа в холната част?Единият шкаф ще е за телевизора,а другият за аквариум.
Дали нама да станем много зелени,ако ги направя и тях в цвета на кухнята?

# 603
Ще стане.

# 604
Аз съм  също в чудене за цветовете.Как мислите,при зелена кухня в същия цвят като от линка в предишния пост,с какви цветове да продължа в холната част?Единият шкаф ще е за телевизора,а другият за аквариум.
Аз мисля, че няма да стане много зеленото, ако и дивана и килима не са зелени Wink все пак говорим за два шкафа, не за стенна библиотека с вратички.
Друг вариант е да са бели или дърво и в холната част да има в този цвят зелено - възглавнички, цвят част от килима...
Зависи какъв цвят е плота и гърба на кухнята. Ако е светло дърво бих направила маса и шкафовете същото светло дърво + някоя и друга вратичка или само чела на чекмеджета в зелено Hands V

# 605
Аз съм  също в чудене за цветовете.Как мислите,при зелена кухня в същия цвят като от линка в предишния пост,с какви цветове да продължа в холната част?Единият шкаф ще е за телевизора,а другият за аквариум.
Няма информация дали кухнята и холът са отделени с портална врата например или от трапезарна част, но ако е обща стая и не предвиждате други зелени елементи или други хроматични цветове, бих казала, че даже е добре да са зелени. В противен случай кухнята /в крайна сметка по същество обслужващо помещение/ ще се превърне в акцент на цялата стая, а все пак е хол с кухня, а не кухня с хол.
Какви са другите цветове, включително на стените, подовите настилки, мебели? И най-после изложение, площ, стил?

# 606
  • Street of Dreams
Аз пък мисля, че ще стане чудесно ако се използва идеята от жилището в линка и се съчетае с други пастелни цветове - пастелносиньо, пастелнорозово за останалите мебели, светлосиви стени.

# 607
Кухнята е в маслинено зелено с бял плот и гръб.Вижда се част от корпуса ,който е дървесен декор.Под -също дървесен,както в хола,така и в кухнята.Стените са светло кремави,бежови.Помещението е открито.Няма врати между хола и кухнята.
Масата за хранене беше заместена от остров и изтеглена в ъгъла на хола.Харесвам си я много ,но е цвят череша.Може би и нея трябва да боядисам или заменя с нова.
Меката мебел тепърва ще се купува.

# 608
При нас мебелите в кухнята и тези в дневната, които са разделени като при вас са с еднакви врати, с тази разлика, че по-голямата част от тези в дневната са комбинация със стъкло, за да не заприлича на склад. Не са монтирани вратичките, иначе щях да покажа снимка. В апартамента за гости също заложихме на еднакви врати при мебели с различни функции.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 17:04 от drago_2008

# 609
Кухнята е в маслинено зелено с бял плот и гръб.Вижда се част от корпуса ,който е дървесен декор.Под -също дървесен,както в хола,така и в кухнята.Стените са светло кремави,бежови.Помещението е открито.Няма врати между хола и кухнята.
Масата за хранене беше заместена от остров и изтеглена в ъгъла на хола.Харесвам си я много ,но е цвят череша.Може би и нея трябва да боядисам или заменя с нова.
Меката мебел тепърва ще се купува.
Ако не предвиждате друго в зелено, определено повторението на цвета в двата шкафа в холната част ще е добър избор. Освен съображенията от предходния ми пост, намирам, че така ще се обединят и хармонизират отделните зони в стаята.
Все пак зависи и от самия модел и стил на шкафовете - има модели, които стоят добре с определени цветове, а с други - не чак толкова, така че си преценете и това. Ако цветът не се окаже подходящ за моделите, може да го повторите в килим, завеси или мека мебел, щом още не са купени, а шкафовете да направите дървесни.

# 610
Според мен е най добре да се покаже снимка защото всеки си представя различни неща Simple Smile!

# 611
Момичета имам въпрос.
Как да поправя стол, който е увит с нещо като кабел, но се скъса и сега виси и трудно се сяда. Искам пак да го увия с нещо, но да е здраво и да издържа на слънце.

# 612
На слънце издържат много малко неща. Стоманено въженце (има тънки и гъвкави) ще издържи, ама ще се нагрява от слънцето и ще пари.

# 613
Имам снимка само на кухнята.

Продължава ламинат,светли стени.Стаята е празна 😀

# 614
  • София
Зелен диван? 😂

Общи условия

Активация на акаунт