Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 917
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Бар-плот в средата на кухнята за мен е без смисъл.Отделно не знаем останалата площ.
Аз имам бар-плот на ниво на плота на кухнята, разделящ една час от кухнята, но 1- служи за разделител между кухнята и останалите части на помещението, 2- служи за работен плот, че нямам, 3-останалите щкафове след него са само за съхранение на рядко ползвани сервизи, които пък остават към трапезарната част , така че
ми е удобно да са там.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 20:47 от ДХ3

# 226
Здравейте! Има ли някакво “правило” да не се слага готварска печка до хладилник (вградени)? Би ли пречила топлината от печката на хладилника или това са си мои измислици? (надявам се да е така, защото мястото позволява да се сложат точно по този начин и ми харесва визуално) Grinning

# 227
Няма, моите години наред са така в три кухни вече. 2 от фурните имат и пиролиза.

# 228
И моите са така вече 14г.

# 229
От производител знам, че фурните с пиролиза са с много добра изолация. За това и нямат проблем до хладилен възел

# 230
Здравейте! Има ли някакво “правило” да не се слага готварска печка до хладилник (вградени)? Би ли пречила топлината от печката на хладилника или това са си мои измислици? (надявам се да е така, защото мястото позволява да се сложат точно по този начин и ми харесва визуално) Grinning

Знам за такова правило при нормалните, за да не се "товари" хладилника от топлината. Казвате има изолация, но като отваряте фурната няма изолация за топлината, която излиза. Wink

# 231
Е то колко топлина излиза като се отвори тази фурна?На почти всички мои познати фурните са до хладилници, във всякакви варианти( вградени и не), пък с десетилетия са си с едни и същи уреди.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 20:07 от ДХ3

# 232
Е, всеки сам си е решил какво да прави. Въпросът беше дали има такова правило. По-скоро е препоръка за да не се товари хладилникът и да харчи по-малко ток. И това беше за едновремешните уреди.

# 233
Здравейте, искам да затворя откритите рафтове на този шкаф със стъклени вратички, в тъмен цвят. Колебая се дали да са само от стъкло или с рамка някаква. Ако са с рамка - дали да е от всички страни или само вертикално/хоризонтално. Ще съм благодарна за мнението ви. Също има ли някаква особеност, която трябва да се съобрази, предвид че ще се слагат допълнително - по отношение на пантите най вече.

# 234
  • София
Опитвам се да намеря тъмнозелен балатум (поне 2.5мм), да подменя част от стария пред вратата ми (2-3кв.м), но удрям на камък. Какви лайсни трябва да се вземат или тези за лам. паркет са подходящи?

ПП: кой е най-евтиния вариант (по-скоро с естетичен ефект) за подпрозоречен перваз, вътрешен)

# 235
Здравейте, искам да затворя откритите рафтове на този шкаф със стъклени вратички, в тъмен цвят. Колебая се дали да са само от стъкло или с рамка някаква.
Само стъкло, иначе става старомодно.

# 236
Здравейте, искам да затворя откритите рафтове на този шкаф със стъклени вратички, в тъмен цвят. Колебая се дали да са само от стъкло или с рамка някаква.
Само стъкло, иначе става старомодно.

Комбинация с МДФ с бял лак също не стои зле. Или някакъв друг пасващ светъл цвят. Такива вратички можеш да си поръчаш на всеки мебелист.

# 237
Тъмно стъкло с тъмна рамка:

# 238
  • тук-там
Въпрос за дограма - къде мога да "видя" повече цветови гами.
/алуминиева или ПВЦ/ Производител, вносител.....  Интересуват ме дървесни мотиви и такива в гама бежово-капучино. Примерно:

# 239
  • София
Здравейте , някой да живее в панелка и да има от старите вградени гардероби в коридора ? Имам дрешник и искам да си направя такъв гардероб без дъно и гръб и пералнята да вкарам там и зимни якета и всякакви боклуци. Но  не знам какви материали ми трябват , затова ако някой има такъв гардероб ще помоля за снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт