Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 873
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Има, но тук се говореше за дълга завеса, според съвети от пинтерест от таван до земя.

# 571
Всеки говори различни неща. Примерно аз визирах дълга зевеса, но не такава, която да започва от тавана.

# 572
  • София
Сладунски вариант вместо пердета, щори и подобни

Иначе големи пердета с малки прозОрчета

Иначе всякакъв такър тип платнени "щори" може да са вариант

# 573
В последния набор снимки виждам подходящ вариант със завеси на корниз /не от тавана/. Според мен в случая проблемът е не толкова размерът на прозореца, колкото липсата на симетрия. Двете прозорчета от своя страна също са с различен размер. Тези диспропорции ще се подчертаят, ако се постави само щора в обема на прозореца, дори и да е една, а не две за всяко прозорче. Затова предложих завеса на корниз, при това корнизът бих го направила с такава дължина, че да коригира асиметрията спрямо страничните стени или на по-широката част да се постави голяма картина, ако корнизът излиза само с 15-20 см от рамката на прозореца. Прозоречната няма как да се коригира, трябва само да се скрие.

# 574
  • София
Аз не виждам никакъв особен проблем с прозорчето, налагащ  да бъде скривано, коригирано...
Аз за това ги показах тези завеси, предполагам, че за това говорите, на мен ми стоят ужасно, но разбира се като вс е въпрос на вкус.... Важното е на ползвателя да му харесава

# 575
голяма завеса - да, под нея няма дори да личи какъв е прозорецът.
Обаче трябва да е твърде широка и ще е грозно за това помещение. Показаните от примерите подобни завеси са тесни и дълги, затова изглеждат красиви.

# 576
голяма завеса - да, под нея няма дори да личи какъв е прозорецът.
Обаче трябва да е твърде широка и ще е грозно за това помещение. Показаните от примерите подобни завеси са тесни и дълги, затова изглеждат красиви.
Защо да е много широка? Аз не видях размери на прозорчетата, но не ми се струват широки. Затова и по-горе казах, че много условно обсъждаме, защото не виждаме цялото помещение и всички пропорции. Може и наистина да не е добре, а може и да е - бих го преценявала спрямо цялото помещение.

# 577
  • Street of Dreams
Въпреки че и аз харесвам повече пердета, отколкото щори, според мен висящ текстил пред стена е направо ужасно. Една от показаните семпли щори ще е напълно достатъчна, ще прави интериора лек и неангажиращ.
Нямам нищо против къси пердета, но формата на прозореца не е подходяща.

# 578
Реа, много приятно местенце Simple Smile! На тези малки прозорчета не мисля, че ще отиват дълги пердета! Щори ден и нощ хич не ги харесвам - 8 от 10 съседи около нас имат такива в бежово- кафявата гама! Според мен най ще подхождат римски щори

! Каквото и да избереш ще чакаме снимки!

# 579
Когато избера и свърша тази задача, ще пусна снимки, разбира се. Сега там е ардауш и не бих снимала цялата стая. Благодаря отново за вниманието вече почти знам какво ще е. Искам и бюджетно да е, както и да е красиво и приятно, защото стаята ще се ползва лятото за 1 седмица най много от близки който ми идват на гости и не си заслужава местене и къртене заради една лампа.

# 580
Съгласна съм с Natt. Според мен римска (или ролтна) щора. Точно вчера гледах едно предаване и обясниха, че за да излежда по-голям прозорецът, щората трябва да се окачи доста над него - на стената, а не на дограмата на прозореца и да пада леко над прозореца, да е задължително от затъмняваш плат, за да не прозира къде е стената и къде е прозореца. И изглеждаше супер - все едно има двойно по-голям прозорец. Там направиха така с римски щори в светъл цвят.

# 581
Нали има лампа отгоре - как да я закачи над прозореца тая щора?

# 582
Бе всеки си пише на ангро.

# 583
Лаф да става... Grinning

Сетих се че има тема в специалистите , с Диана Кръндева-интер.дизайнер, може и там да пита Реа, ако иска.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1195295.msg46727082#new

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 11:21 от teta75

# 584
Лампата може да се елиминира ако не е необходима (както беше предложл някой) или измести. Ако не става - не става. Може пък на някой друг да му влезе в употреба. Това е само идея, в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт