Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 840
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Момичета имам въпрос.
Как да поправя стол, който е увит с нещо като кабел, но се скъса и сега виси и трудно се сяда. Искам пак да го увия с нещо, но да е здраво и да издържа на слънце.
В какъв смисъл да го увиеш? Ако покажеш снимка ще стане по-ясно. Зависи от материала.

# 616
Аз имам такъв стол- седалка и облегалка са направени от нещо като хартиен канап, оплетен около рамка.Почнал е да се къса и също се чудех с какво да го заменя.Пт мислене стигнах до извода да е пак канап или кожени ленти.

# 617
Здравейте,
предложете ми фирма, която се занимава с изработка по индивидуален размер на дървени плоскости - дъб/орех. Трябва ми за работен плот с дебелина 3-4 см. Благодаря!

# 618
Hblagoeva, горният и долният ред различни цветове ли са?

няколко предложения от мен Simple Smile!

# 619
  • Варна
Има ли някакви правила за размера и местоположението на килимче под холна масичка? Трябва ли да е застъпано с крачетата на дивана (ъглов)? И ако да, с колко?

# 620
чак правила не, но има разни схеми
Скрит текст:

# 621
  • USA
Според правилата, a и според мен, трябва да е застъпан, обаче моят стоя така една седмица и ме дразнеше, че от застъпаната страна не се вижда бордюра. От вчера е така, и пак ме дразни😅
А пустата масичка и диван как тежат само.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 18:08 от SkyBlue

# 622
Natt****, един цвят са шкафовете.

# 623
Скай, а ако обърнеш килима? Късата страна на килима да е пред дългата част на дивана. Така имам чувството, че ще пасне пред дивана. Дали ще те дразни е друг въпрос. Wink
П.П. Не виждам дефекта на плочите над камината. Какво направихте? Само поставихте фриз или?

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 04:24 от mariat

# 624
Скай, според мен килимът ти стои добре, както е на снимката. Не винаги е удачно да се застъпва от меката мебел.
Достатъчно е масичката да е изцяло върху него. И геометрично е ориентиран правилно - дългата страна на килима към дългата страна на дивана.
Просто следвай и при други мебели /кресла, табуретки/, ако добавяш, същия принцип - и те задължително с всичките си крака извън килима. Това е един от възможните начини, абсолютно приемлив и понякога единствено подходящ, особено за дивани, които са без крака. Затова те е дразнило, когато диванът е стъпил върху него, нарушава линията на борда, а с това и геометрията на целия килим и групата.
Да се допълня, че съм с последно мнение: Бих добавила още една малка масичка /по-ниска или по-висока от наличната, но същия модел/ или заменила единичната малка с по-голяма. Мисля, че ще е по-пропорционално.
Иначе много красиво се е получило, и завършването на камъка - също.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 20:09 от Кубратова

# 625
  • Burgas
Sky blue хубав интериор се получава, но според мен килима също дразни и не заради размера, а защото не си подхожда с останалите неща-твърде отсечен и геометричен е бордюра. Според мен нещо по-"размазано ",дори и винтидж би стояло по-добре.Може да е късно за идеи ,но нещо такова:

# 626
Никога не е късно за идеи, все пак не предлагаш да се строи наново къща, просто килим Simple Smile
Аз пък имам по няколко за всяка стая и ги сменям, така че не пречи и допълнителни килими да се вземат - всеки ще добавя нещо различно, ще повлече някой и друг аксесоар за другарче и така...

# 627
  • USA
Благодаря за насоките, момичета!

mariat, да, само с фриза оправихме камъка, иначе идваше малко къс.

Кубратова, двете най-крайни части на дивана са автоматични лежанки, и затова не може да има нищо пред тях. Имаме допълнителна ниска масичка пред прозореца.

borka01, първоначално и моята идея беше за такъв килим и дори го купих, все още го имам. На него пък нещо масичката ми се губеше. Май смятам да го сложа под масата за хранене.
В другия хол сложих този,  и него не харесах пъхнат под дивана. Малко е набран все още, че направих снимката веднага като го развихме, вече е добре. Той как ви се струва?

Да казвам ли, че ми писна вече от килими...

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 01:08 от SkyBlue

# 628
  • Burgas
В този хол овалният килим пасва чудесно.А този с бордюра и аз мислех да предложа да се сложи под маса за хранене, ще е добре според мен. Обаче ако масата ти е в същото това помещение от горните снимки ,ще са твърде различни двата килима...

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 21:32 от borka01

# 629
Според правилата и според мен, трябва да е застъпан, обаче моят стоя така една седмица и ме дразнеше, че от застъпаната страна не се вижда бордюра. От вчера е така, и пак ме дразни😅
Според мен този килим с бордюр няма да стои добре застъпен с този диван. Както е в момента има два проблема, първо килимът не отговаря по размер на дивана, което не може да се оправи, и второ масичката не е симетрично разположена върху килима докато диванът е, но това може да се оправи като се смени масичката и вече ще се търси друг ефект вместо симетрия. Евентуално може да пробваш как ще ти изглежда ако оставиш разстояние между дивана и килима, около 30см, така двата елемента ще се отделят и ще се получи нещо като невидим кант около дивана, визуална илюзия. Масичката може да замениш с нещо стъклено, може би с неправилна заоблена форма и отдолу да се виждат само краката, така все едно масичката няма да я има в картинката и няма да бърка симетрията на останалото. Има и още един вариянт, както е сега подредбата да сложиш вляво стояща лампа, най-добре извита към дивана, а вдясно саксия зелено растение, с такива допълнителни елементи визуално се удължава дивана и килимът ще изглежда че пасва по размер на композицията, тогава вече може да остане и с настоящата масичка.

Общи условия

Активация на акаунт