Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 81

• 44 819
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
В показаната кухня дървената част на снимката изглежда че има червеникав отенък, което доста ограничава избирането на подходящ нюанс за диван. А и самата снимка е в сянка, което затруднява даването на точен пример. Ако целта е лесно за чистене, то по-светли отенъци на зелено не са подходящи за целта, ако се омаже ще си личи.

# 646
Май не четете, става дума за морски апартамент. Нито една от снимките не е от такова жилище.

# 647
  • Sofia
Да, апартаментът е ваканционен. Искам да е крссив, слънчев, модерен. Но наистина снимката ми не е добра, скоро ще направя по-хубави и ще пусна тук за съвети и мнение на няколкото идеи, които съм набелязала. Най-голямото затруднение наистина е диванът. Каквото и да прегледам, все не ми е на 100% добре.

# 648
Да, апартаментът е ваканционен. Искам да е крссив, слънчев, модерен.

# 649
Май не четете, става дума за морски апартамент. Нито една от снимките не е от такова жилище.
Коментираме цветове, не се търси копи пейст на интериор, а връзване със съществуващата кухня на останалото.Иначе снимки бол на ваканционни апартаменти.

# 650
За мен и кухнята не е за морски ваканционен апартамент! За такова жилище си представям

# 651
  • Street of Dreams
За мен най-лесния и естествен начин за преход е да се изберат диван и столове по сърце и да се търсят килим и възглавници/пердета, които да обединяват цветовете на меката мебел и на кухнята.

Две комбинации, които да не са изцяло в червената гама.

# 652
Много хубава снимка. Покрай нея се сетих да питам всички вас- по толкова ли възглавнички имате на дивана? Какво ги правите, когато искате да седнете или да си полегнете? А като дойдат гости?

# 653
Точно две декоративни възглавнички имаме, които са си част от дивана и стоят на облегалката, подпряни на стената обикновено Joy

# 654
Моя диван си е облагалка-подвижни възглавници, та да, слагам още 3-4 помощни цветни за удобство и като екстра "за цвят"... Та зависи от вида на двана колко възглавници ще има Hands V

# 655
Моят имаше поне толкова. То няма място да се излегна. Подмятах ги известно време насам-натам, накрая ги завързах в два големи чувала и ги метнах на тавана😆

# 656
Моите са три, но не пречат защото са собствено производство и пълнежа е прецизиран до степен удобство.

# 657
И аз ползвам декоративни възглавнички на всички дивани, не само за декорация. Заради гръбначна травма ми е най-удобно да имам допълнителна облегалка, която да си намествам според състоянието, а и като дойдат гости, се облягат на тях - не са толкова много, че да пречат.
Предупреждавам си гостите, ако на някой му е дискомфортно, просто да махна възглавничката. Досега никой не я е дал, даже си ги наместват и казват, че им е добре. На по-едрите и по-високите гости може да пречат, но не казват Simple Smile
Много зависи от дълбочината и височината на дивана, формата и ергономичността на облегалката му. Някои дивани нямат нужда от възглавнички /освен за декорация/, но други изискват точно заради липсваща ергономия или пък, както при два от диваните ми в селската къща - високи са ми и краката ми висят /това е от ръста ми, на останалите диваните са им таман/. Като добавя възглавнички, се измествам напред и стигам пода.

# 658
Моя е с по -дълбоки седалки и облегалки, които могат да се местят на две позиции. Държим ги на “задната” и си ползваме всички възглавници активно

# 659
по толкова ли възглавнички имате на дивана? Какво ги правите, когато искате да седнете или да си полегнете? А като дойдат гости?
Е не са подходящи за всички дивани, при стандартния диван може само отстрани при облегалките за ръце. Ако искаш много възглавнички си вземаш подходящ диван, с  по-широка седалка, има и такива които се продават с гръб от възглавнички зад които е просто табла, предвидено е да остане нормално разстояние за сядане пред възглавничките както при обикновен диван и тогава вече може да сменяш и с твои ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт