WIZZAIR - 44

• 48 701
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, мислите ли че биха ми направили проблем за ампули с лекарство за инжектиране? Игли и спринцовки ще си купя като пристигнем, но се чудя за ампулките. Имам и още 7-8 медикамента под формата на хапчета и глобули (всичките изписани по повод инвитро процедура). Четох условията, но за инсулина примерно пише, че се изисква медицински сертификат. Не знам да поемам ли риска да пътувам, да не стане да не ме пуснат с толкова лекарства. 🙂 Става въпрос за ръчен багаж.

# 256
  • София
В първия пост са описани грамажите за течности.
Ако ампулите и другите течности не надвишават 1 л, в опаковки по 100 мл. няма да има проблем. Винаги нося много лекарства на таблетки, отделно и ампули витамин Ц. Слагам ги в плика и ги показвам при проверка за сигурност.
И пак да наблегна - проверката за сигурност е на самото летище. Няма значение с коя компания летите.

# 257
Здравейте, мислите ли че биха ми направили проблем за ампули с лекарство за инжектиране? Игли и спринцовки ще си купя като пристигнем, но се чудя за ампулките. Имам и още 7-8 медикамента под формата на хапчета и глобули (всичките изписани по повод инвитро процедура). Четох условията, но за инсулина примерно пише, че се изисква медицински сертификат. Не знам да поемам ли риска да пътувам, да не стане да не ме пуснат с толкова лекарства. 🙂 Става въпрос за ръчен багаж.
Ако стане проблем, ще ви пуснат да пътувате, просто недопустимите неща отиват в кошчето.

# 258
Нови изисквания ли имат Уиз за полетите. Уведомяват ме да бъда 2часа и половина по-рано на летището? До сега не са ми изпращали подобни мейли.

# 259
  • София
Нови изисквания ли имат Уиз за полетите. Уведомяват ме да бъда 2часа и половина по-рано на летището? До сега не са ми изпращали подобни мейли.
Това не са изисквания, а съвети. Повечето хора ги игнорират, но е хубаво да видите колко полета има около вашия и това до какво струпване на хора би довело.

# 260
Съгласна съм, винаги ходя по-рано. Досега не са ми изпращали такива имейли и то в деня преди полета. Реших, че имат нови правила.

# 261
  • София
Здравейте,
Трябва ми билет за прибиране от Брюксел за след 1 месец. В момента цената е много висока. Според вас има ли шанс да падне цената с наближаване на датата?
Вчера цената най-накрая падна до ниво, което ме удовлетворява и си взех билети.
От около 250 лв, когато писах,  тази седмица плавно падна до 100 лв. Не е уау, но все пак е прилично. Отиването беше по 38 лв. (5-7.05)

# 262
За нашите малки летища, това не важи, идете си час-час и половина преди полета, ако сте само с ръчен багаж. Тези изисквания са общи за всички европейски (и не само) летища, на които Уизеър оперира Wink

# 263
В началото на месеца пътувах до Италия точно със ампули, игли и спринцовки. Хич не мина през ума, че нося нещо не позволено. Ампулите сложих при течностите, а иглите и спринцовките при другите лекарства. С малък куфар с приорити бях. Проблеми не е имало изобщо.

# 264
пътувахме със спринцовки в ръчния багаж към Щатите, бях приготвил лекарска рецепта, но никой не поиска нищо

# 265
Благодаря на всички. Blush Четох и по разни групи за пътешествия, оставам с впечатление, че няма да е проблем ако имам рецепта и ги извадя в прозрачен плик при проверката. Надявам се ако стане проблем и обясня, че лекарствата са след инвитро процедура да се смилят над мен. Grinning

# 266
  • София
Няма да стане проблем с лекарствата.
Дано и процедурата мине успешно.

# 267
Направих си регистрация специално за да споделя впечатления за смешния персонал. На 22 Април, по линията Кипър-София, полета се отложи за час и трябваше да го разберем на гейта сами, след като персонала не се появи. След като се появи двете млади патици смесиха приорити и нон-приорити (язък за този който си бе платил за тази услуга) след това като тумбата от около 8 цигани седнали встрани просто си минаха под въжетата и се прередиха пред опашката на възрастни хора и хора с деца, след което всички ни вкараха в тунела набързо и вазираха от гишето и чакахме още 40 минути докато се наканят да ни пуснат.

В самия самолет стюардесите бяха под всякаква критика - две надути млади момичета и един неприкрит гей които така фъфлиха по интеркома, че нищо не се разбра и се хихикаха през цялото време зад завесите. Докоснах с един пръст по крака едната за да ми обърне внимание за да ми донесе удължител на колана, след като не реагира на "Извинете" и тя ми заяви "Не ме пипай" докато в същото време през целия полет си отъркваше задника в рамото ми когато мине дали с количка, дали без, а другата можа да мине настрани без да ме докосне. На отиване 20 дни преди това беше същата, което ме кара да мисля, че са едни и същи стюардесите към и от тази дестинация. Аз си премълчах, но ако се държат с вас, ги поставяйте на мястото им.

Надявам се поста ми да помогне или поне да разсмее прочелите го, защото аз съм бесен, но не искам да си го изкарвам на никого.

# 268
Аз пък винаги съм се чудила на хората,  подръпвайки ги за полите или ръцете, или попипвайки ги за ханша/краката или там дето им е най - наблизо. Call бутона не е там за красота.
П.П. Тези на летището не са персонал на Уиз.

# 269
Епитетите, които използвате Ви поставят точно на нивото на персонала от който се възмущавате.

Общи условия

Активация на акаунт