ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 743
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Марти, и аз съветвам да заложите на карта! Много вероятно е да не може да пазарува в брой. Може някакви дребни - 20-30 лв в швейцарски франкове, но предимно в картата да са парите. В последната година ходих в Айндховен (Нидерландия), Лондон и Прага. Пари в брой ми потрябваха единствено за тоалетна в един парк в Лондон, а според сина ми - и на някои сергии на съботния пазар в Айндховен. Навсякъде с Револют плащахме. На наборът Револютът е детски и с ограничения. Веднъж плати дрехи за 80 лв и после ме накара аз да плащам, че можело да не му разреши картата (не проверих, че ми беше писнало в тия магазини). Но за транспорт и хапване-навсякъде с карта. В Лондон имаше места, вкл. улични сергии за хапване, където се плащаше само с карта. В Нидерландия също било по-вероятно да не можеш да платиш в брой, за Швеция-също. Та някакви дребни за тоалетна и другото по карта.

# 271
  • на Мелмак
Да, в Швейцария бяхме миналата година, само в Женева не можахме да посетим тоалетна, защото нямахме монети, всичко е във франкове. Simple Smile
А шницелите са мама мия и сирената Wink

# 272
  • София
Момичетата, много благодаря. Значи ще са им необходими франкове. Те в Швейцария ще са 3 дни и ще бъдат в Женева. Един от дните са в Церн. Баща й също предложи голяма част от парите да са й в картата, но тя има лимит от 80 лв. на ден и както се казва и за един обяд няма да й стигнат. Ще трябва да проверя в банката, дали може да се увеличи тази сума.
Рали, поздравления за твоя младеж, не само за наградите, а и за това колко е самостоятелен. Аз не мога да си представя моята девойка сама в друг град да отиде, а какво остава на друг континент. Дано всичко да мине леко и безпроблемно.

# 273
  • В центъра на моретата
Марти, можеш да изкараш втора дебитна карта от твоя сметка, която да бъде с картодържател дъщеря ти. Така можеш да я зареждаш, както и да следиш плащанията.

# 274
  • София-Младост
Или Револют, ако имате време да изчакате картата.
Рали, адмирации за Ивайло. Ще се оправи сигурна съм, така израстват по-бързо, когато сами трябва да се справят. Стреса обикновено е за нас. Щом знае езика, хората помагат навсякъде.

# 275
  • Варна
Здравейте, сладурани!
Изгубих се аз като ланския сняг още в миналата тема. Изчетох ви, за да наваксам. Видях дъщеричката на Маги: прекрасна! Младежа на Лу също, но другите снимки ги изтървах. Стискам палци да се решат здравословните проблеми на всички: на децата на Родива, на Реге, на Дайв…
Светла й памет на класната на детето на Jid!
Поздравления за успехите  на всички: на 7-мокласника в топ 10 за СМГ на Силан, на щерката на Дайв за участието в Националното състезание и на всички други, изучаващи езици, точни научи и т.н.
Моичкият иска да работи лятото, но аз съм против: ще работи цял живот, а го виждам, че харесва парите и не искам да става алчен. Не сме го лишили от нищо съществено. Има нужда да отмори. Ако държи мога да му предложа да помага вкъщи с домакински труд и да му плащаме да видим дали ще е съгласен. За скок с парашут или бънджи съм против и за моя радост засега не е проявявал интереси за скокове.
Като четох Бебчо сякаш беше описала моя синковец: учи избирателно по някои предмети, а по други отгоре-отгоре за 4-5. Информатиката яко го влече. Получи книга за програмиране на С#. Започна да се заседява повече на компютъра, но не за игри, а да пише кодове. Сам си поставя задания и си ги изпълнява. Записа се към Софтуни на Фундаментълс ниво курс Алгоритми на С#. 6-седмичен е. Мина 2 седмици. Вчера вместо да учи за класна по НЕ, която имаше днес гледаше лекция за днешната тема на курса от предишни години. На 1 юли ще има изпит. Окончателно уж и решил, че ше става програмист. Засега се справя отлично. Дано не прегори бързо.
По повод 50 годишнината на ММ  през април ходихме на 4 дневна екскурзия с колата до Турция: Одрин, Текирдаг, Лозенград. През май ходихме за 4 дни в Букурищ. Размазахме се от кеф в понеделник 22 май в Палмите на Терме. Цял ден не го усетихме. До тази година не бяхме освобождавали децата ни от училище, за да отидем на почивка, но сега. и април, и май го освободихме.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 16:42 от ysap

# 276
  • Пловдив
ysap.
Почина класната на сина на Vox.
Пак е в Пловдив, де.

Нашата класна раздава билети за мача утре Ботев Пловдив - Арда-Кърджали. Дали са ги на училището. Моичкият говорил с баща си и сестра си и ще ходят тримата (и аз исках да отида, ама куцам заради фрактурата и съм малко бавна) - та на утрешната вечер гледам като на вариант да си почина сама. Или да отида сама до Мола... Обичам.
Снощи гледахме "За народното творчество". Само двамата с набора от семейството. По негова инициатива. Цвилила съм от смях. Три часа. И на набора много му хареса Камен Донев. Преди това беше ходил с класа на моноспектакли на Албена Колева и Димитър Живков....
Днес изкарал 5 по Физика. След двете 4-ки. Госпожата му казала, че много се подценява. Май е истина... Добива кураж за успех над 5:50 за годината (съответно стипендия). Да видим...

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 21:41 от JiD

# 277
  • Варна
ysap.
Почина класната на сина на Vox.
Пак е в Пловдив, де.

Нашата класна раздава билети за мача утре Ботев Пловдив - Арда-Кърджали.
Съжалявам за недоразумението! Да е жива и здрава класната на детето ти. Светла й памет на класната на сина на Vox. Четох наведнъж 19 страници от темата и яко съм омотала някои неща.
На теб ти пожелавам бързо оздравяване. Крачето ти да се оправи и отново да припкаш като козле.

# 278
  • Пловдив
ysap
Hug
няма проблем.

# 279
Извинявам се, че нахлувам, но съм на 1 седмица отстояние от посл/р/едната ми НВО истерия, а за зла беда днес ме сюрпризираха, че ми пропада плануван воден лагер и съм в изходна позиция.
Та моля за евентуални препоръки и впечатления за някакъв организиран лагер /15-17г./ с все още свободни места, ако някой случайно е попадал... Без значение морски или планински, като настаняване тип скаутски с палатки отпада. Предварително благодаря, на който има идея.

# 280
  • София
Anitsa, ако нещо такова ти допада може да ги разгледаш.
https://www.facebook.com/www.divirodopi.eu

# 281
Rodiva, благодаря, изглежда интересно. Flowers Hibiscus

# 282
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Anitsa, ако нещо такова ти допада може да ги разгледаш.
https://www.facebook.com/www.divirodopi.eu

от 6 до 15 години Sad
отпадаме

# 283
Лагерът на Вярабел е за по-големи деца, но е за творческо писане. Не знам има ли още места.

# 284
  • София
Хейййй, майки на седмокласници, успех и късмет на децата утре! Flowers Four Leaf Clover Да бъдат уверени, концентрирани, с добри квестори и безшумни съученици!Казах!
Наздраве за вас - нека нервите ви бъдат по-здрави от корабни въжета! Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт