Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 11

• 29 572
  • 764
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че 67% четох някъде. Изпратили сме им протокол за прекратяване на взаимоотношенията ни от ОС, на което не пожелаха да присъстват.Поискаме подробен финансов отчет. До този момент никакъв отговор, а начисляването на сметките продължава.
В ЗУЕС си е казано, че договорът не може да продължава повече от 2 години и в него не могат се включват никакви клаузи за автоматично подновяване.
Бях сложила цитат някъде по-назад в темата (сега не помня кой член беше).

# 151
Трябва да си вземете всичко с Приемо-предавателен протокол. Може да се пробват да ви измислят направени разходи - без документи пак са безсмислени.
Едва ли ще се трогнат, но може за всичко това да им изпратите нотариална покана, дори да го направите пред нотариус. Преди това им пускате една покана от вас писмена за среща и предаване на ключове и документи, като  не стане, пускате нотариална.
Финансов отчет се прави веднъж годишно за общия бюджет, иначе всеки месец трябва да има текущ отчет.
От това колко ще сте настоятелни и упорити зависи колко скоро ще приключите всичко.

# 152
  • София
Само да вметна, че вместо нотариална покана, може да се изпрати покана чрез ЧСИ.

# 153
Мога ли да откажа да дам личните си данни в домовата книга?
Как са защитени те от злоупотреби като достъп до книгата има всеки?

# 154

Само да кажа, че имотния регистър е публичен и може да се види там свободно чий е даден апартамент.

От там разбрах че два ап.в блока са прехвърлени...на децата Grinning

# 155

Само да кажа, че имотния регистър е публичен и може да се види там свободно чий е даден апартамент.

От там разбрах че два ап.в блока са прехвърлени...на децата Grinning
Ще дадеш ли линк? Simple Smile
Не се ли плащаше такса?

# 156
Плаща се мисля. Под свободно имам предвид че всеки желаещ може да провери.

# 157
От доста време при нас имаме проблем с кучета, подпикаващи входа ни. А напоследък имам съмнения, че това може да са и бездомните скитници от квартала. Не веднъж съм засичала пикаещи в задния ни двор. Но от миналата седмица така е омазано точно пред входната ни врата и така смърди, че направо ми се 🤮.
Огромно петно по стената. С белина ли да го поливам, с препарат ли, какво да го правя? И как да ги отуча ако са кучетата да не идват на WC точно при нас? 😡

# 158
  • София
Щом петното е огромно, едва ли е от кучета. Те подпикват по малко за да маркират.
Сложете външни лампи с датчик - ще ги попремести предполагам пикаещите да не са баш на вратата.

# 159
Те препикават по малко, но всяко следващо маркира точно върху предишните и се натрупва.
Има спрейове за отблъскване на пикаещи кучета, но не знам доколко са ефективни. 2вида са- за открити и закрити пространства.
По кучешките групи пишат, че белината ги привлича.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 00:45 от Чи лу

# 160
Оцет също отблъсква.

# 161
Осветеност - добър съвет е това. Ще направи мястото непривлекателно за тази цел, те търсят тъмни ъгълчета, скътани места, закрити...
Бутафорна камера някаква?

Имало препарати за отстраняване на животинска миризма..специални някакви . Не знам кои са, чела съм в др.тема да се споменават - това за отърване от миризмата.
Може да попиташ в темата за кучета ли, дом.любимци ..такава някаква, за съвет..

# 162
  • София
Измиването с белина/оцет ще отстрани/маскира предишната миризма, за да намали желанието да си маркират територията отново. Камерата няма да има никакъв ефект, освен ако не е домашно куче със собственика си.

# 163
Здравейте. Бях питала тук за ВИК фирма за смяна на щрангове. По ваш съвет  се свързах с Интермонтаж. Направиха оглед и ми дадоха оферта, но искам още една оферта да имам. Днес се свързах със Шалом и утре ще дойдат на оглед. Та въпроса ми е вие, коя от двете фирми ще ми препоръчате, защото предполагам, че работата им ще е със сходно качество.

# 164
За животните не знам, но хората си пикаят и посред бял ден.
Има трафопост пред блока - срещу входовете - отзад е тоалетна от години въпреки, че се вижда от отсрещните сгради. Един циганин си беше решил, че няма и да се крие, само обръщаше гръб към входа. В близост има оживено кръстовище, пешеходци и е почти в центъра на града.
Най-забавно беше един като бързаше да се скрие между бус и кола. Ама буса го преместиха в най-неподходящия момент.

Общи условия

Активация на акаунт