Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 11

• 29 555
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • София-в сърцата на моите деца
Тя е заключена и всички имат ключ, но то място няма. От доли до горе е в негови вещи.
Споменатитете от мен 1000 евро са си съвсем реална цена на 1 кв. площ от сграда ново строителство. Няма как да се отдаде за магазин, тъй като е стаичка. Става на въпрос за това, че всички имаме % общи части, всеки е плащал, а един ползва. Според теб това честно ли е?
Домоуправителя определя датите на общите събрания. Имаме две годишно, повече не. Второто за годината ще е през Ноември.
Вие също може да свикате събрание с една точка : Общото помещение! Никъде не е казано,че само Домоуправителя може да свиква събрание! Четете го този ЗУЕС, хора!

# 661
Не е ограничил поне достъпа. Щом всички имат ключ.
Говорете с него да ви освободи място за вашите неща, които искате да сложите там.

По принцип това не е обща маза и не би следвало да се пълни с непотребни легла, матраци, хладилници и т.н....тоест да се ползва като склад. По-скоро е като стая за събрания .. например там да си провеждате общите събрания...нека поизхвърли непотребното му.

# 662
Говорете с него да ви освободи място за вашите неща, които искате да сложите там.

По принцип това не е обща маза и не би следвало да се пълни с непотребни легла, матраци, хладилници и т.н....тоест да се ползва като склад. По-скоро е като стая за събрания .. например там да си провеждате общите събрания...нека поизхвърли непотребното му.

Помолих го, отказа.. Сега варианта е или да се карам с него.. или да се примиря. И не мога да реша..

# 663
Тя е заключена и всички имат ключ, но то място няма. От доли до горе е в негови вещи.
Споменатитете от мен 1000 евро са си съвсем реална цена на 1 кв. площ от сграда ново строителство. Няма как да се отдаде за магазин, тъй като е стаичка. Става на въпрос за това, че всички имаме % общи части, всеки е плащал, а един ползва. Според теб това честно ли е?
Домоуправителя определя датите на общите събрания. Имаме две годишно, повече не. Второто за годината ще е през Ноември.

Глупости....
Не, не е честно.
Не е вярно, че само домоуправителят определя датите на събранието. Прочетете ЗУЕС  и си свикайте събрание.

# 664
И при нас имаше препикаващи граждани( на камерата откъм улицата сме ги виждали), но понеже нямаше как да ограничим достъпа до мястото, сложихме отгоре лампа със сензор- е, спряха се, щото никой не ще да е добре осветен, докато се облекчава. Иначе и ние мислехме да изнесем пощите и домофоните и да правим нова врата, но предвид липсата на събираемост на таксите за режийни и за ремонт и офертите, които получихме, ни мина бързичко ентусиазЪма...
Добро решение … Simple Smile

# 665

Помолих го, отказа.. Сега варианта е или да се карам с него.. или да се примиря. И не мога да реша..

Ми не знам какъв съвет да дам.
Ти какво искаш да държиш там, тоест имаш ли реална нужда, или просто боклуците му те дразнят?
Той какво държи там, че да няма мм място...

Сетих се за нещо което скоро прочетох - въпрос е, ти какъв искаш да бъдеш - прав или щастлив? Да си го задаваме на себе си пишеше...Simple Smile

# 666

Ми не знам какъв съвет да дам.
Ти какво искаш да държиш там, тоест имаш ли реална нужда, или просто боклуците му те дразнят?
Той какво държи там, че да няма мм място...

Сетих се за нещо което скоро прочетох - въпрос е, ти какъв искаш да бъдеш - прав или щастлив? Да си го задаваме на себе си пишеше...Simple Smile

Той държи мотор, бои, уреди за ремонт, гипсов картон, кашони, щайги с някакви неща.. стълби няколко.. Аз искам едно колело да сложа принципно затова и бях отворила, но то няма физическо място даже да влезеш.
Това за прав или щастлив е много правилно.. Вероятно просто ще изчакам и ще повдигна въпроса на другото събрание, колкото и далечно да е то.

# 667
Е мазе няма ли този?
Колелото си е баш за стаичката според мен.

# 668
Абе прав или щастлив....ама като е затрупано едно помещение с боклуци, освен, че не могат другите да го ползват, се въдят и гадини....Ние нали още се разправяме за  нащето общо мазе- имаме си в мазетата хлебарки, мишки( въпреки, че пръскаме)- вървят и нагоре по етажите....нямаме достъп до крана с водата и на момчето дето чисти му наливаме вода от апартаментите, но трябва все някой да дежури. Уви, какво ли не пробвахме- човека НЕ отказва да си почисти- вечно чака я камиона, я помощници и така с месеци. Няколко пъти се организирахме ние да го  изчистим- почва да ни заплашва, че това са лични вещи и ако му изчезне нещо, ще си имаме неприятности...И понеже само аз и мм смеем да се разправяме с него, ни пуска жалби за тормоз в районното( полицаите си го знаят, но са длъжни да вземат показания и току ни привикат)... Прилагам снимка, да придобиете представа:

Скрит текст:

# 669
  • София
Според ЗУЕС от 1.06 - 31.08 не може да се свиква ОС.

# 670
Защото няма отборна игра. Една птичка пролет не прави, казват.
Другите си мълчат, скатават се...и някой се възползва от това, и те така...

# 671
Това  не съм го запомнила. Ние имахме ОС на 05.06 и взехме решение за блока  по много важен проблем.

# 672
В нашата сграда няма мази.. новото строителство масово е така за съжаление.

# 673

Това пък за пръв път го чувам. Аз мисля тези дни да правим, и то да е законно понеже ще става въпрос за събиране на пари!

# 674
От соца е останало това, когИ даваха карти за море Joy
Така си мисля де...

Общи условия

Активация на акаунт