Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 11

• 29 002
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Електроуредите ги прибира общината или поне за София так съм чела. Идват до вратата и взимат стария уред. Може и за тези в мазето да дойдат, ако се обадите.
На waste.sofia.bg  имаше инфо:

# 511
Да в София всеки район си има определени дни, в които извозват едрогабаритни битови отпадъци. Казаха ми, че може в тези дни да изхвърлим някои боклуци оставени в общите части, като шкафове и др., но пък и да не са прекалено много. Чудя се дали е разумно дървената дограма от входа, която е 8 големи прозореца и един на половина по-малък да ги изхвърлим в един такъв ден, когато дойде време да я сменяме.

# 512
  • София
Да в София всеки район си има определени дни, в които извозват едрогабаритни битови отпадъци. Казаха ми, че може в тези дни да изхвърлим някои боклуци оставени в общите части, като шкафове и др., но пък и да не са прекалено много. Чудя се дали е разумно дървената дограма от входа, която е 8 големи прозореца и един на половина по-малък да ги изхвърлим в един такъв ден, когато дойде време да я сменяме.
Принципно ги демонтират и извозват от фирмата, която ви слага новата дограма.

# 513
Когато аз съм сменяла, не извозват старата, не им трябва просто. Ако доплатиш и се пазариш може и да ти я извозят, но не са длъжни принципно.

И пак остава въпросът кой ще вади от мазето до кофата? Желаещи дали ще има..съмнява ме.

# 514
  • Бургас
и в Бургас едро-габаритните се поръчва по телефона на общината и те идват и ги взимат от пред входа, както си имат и ден за извозване от до контейнера
някои ги ползват и като си сменят дограмата

# 515
  • София
и в Бургас едро-габаритните се поръчва по телефона на общината и те идват и ги взимат от пред входа, както си имат и ден за извозване от до контейнера
някои ги ползват и като си сменят дограмата

Миналата седмица правих тази “гимнастика”. Звъни се по телефона, заявява се от днес за утре. Услугата с ден за извозване /определен точно за месеца/ е по друга програма на общината.

# 516
Iv4EnCeTO, има ли такса към общината, когато ги извикаш в определен ден и час да извозят едрогабаритни отпадък?
Сега фирмите предлагат извозване на старата дограма, но с заплаща допълнително в нашия случай 800 лв. (според квадратите дограма). А ако искаме да изкажат около прозорците още 2300!!

# 517
Здравейте, спират на рампата ни за подземният паркинг. Искаме да сложим знак "спирането забранено", но пътен знак. На улицата да е. Има ли как и какъв е реда?

# 518
  • София
Iv4EnCeTO, има ли такса към общината, когато ги извикаш в определен ден и час да извозят едрогабаритни отпадък?
Сега фирмите предлагат извозване на старата дограма, но с заплаща допълнително в нашия случай 800 лв. (според квадратите дограма). А ако искаме да изкажат около прозорците още 2300!!
Безплатно е. Два поредни дни ги виках. Звъните на 0893337909. Кажете им какво ще изхвърлят. Искат телефон и адрес. Предната вечер сваляте пред блока. Идват с багерче и камион. Не се ангажират с час.

# 519
Здравейте, спират на рампата ни за подземният паркинг. Искаме да сложим знак "спирането забранено", но пътен знак. На улицата да е. Има ли как и какъв е реда?
Мисля, че към общината трябва да се обърнете.

# 520
Някой може ли да ми помогне с формула за изчисляване на предстоящи огромни разходи за покрив? В блока ни има 5 вида апартаменти. Благодаря.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 21:45 от Пролетно цвете

# 521
Някой може ли да ми помогне с формула за изчисляване на предстоящи огромни разходи на покрив? В блока ни има 5 вида апартаменти. Благодаря.
Аз използвах ето този на община Сандански

# 522
Някой може ли да ми помогне с формула за изчисляване на предстоящи огромни разходи за покрив? В блока ни има 5 вида апартаменти. Благодаря.

Вземаш сумата, напр.10 000 лв, и смяташ процентите за всеки ап. Например 5, 76% от 10 000 лв.
И така. Математика.

# 523

Вземаш сумата, напр.10 000 лв, и смяташ процентите за всеки ап. Например 5, 76% от 10 000 лв.
И така. Математика.
Благодаря.
Трябва ли процентите да са 100? Вчера четох, че това не се гони. В крайна сметка се интересуваме сумата да е точно изчислена с предстоящият разход.

# 524
  • Велико Търново
Вие всички собственици правите общо 100%, а сумата ще е точно изчислена, защото всеки ще поеме неговия си процент от нея.

Общи условия

Активация на акаунт