За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 550
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
  • Мнения: 1 731
Ще правя пататник. Картофите ми са пролетни. Може ли да не ги беля или по-добре да ги обеля?

# 571
  • Мнения: 6 153
Един много лаишки въпрос, но тъй като ми се налага за първи път да правя дроп сарма, та да си питам - кога се добавя солта? Като смеся всичко в тавата преди да сложа да пека? Има ли вероятност да не се свари ориза заради солта?

# 572
  • Мнения: 16 542
Точно преди да налееш водата. Ще се свари оризът.

# 573
  • Мнения: 6 153
Благодаря! Аз бульона от варенето на дреболиите ли слагате или чиста вода?

# 574
  • Мнения: 16 542
Вода слагам аз, че много ми е "ароматен" бульона.🙂

# 575
  • София
  • Мнения: 12 221
Благодаря! Аз бульона от варенето на дреболиите ли слагате или чиста вода?
Смесвам и вода и малко от бульона, но повечко е горещата вода.  След като съм я разбъркала на котлона с всичкото дето трябва посолявам със сол и смлян черен пипер. + наситнен джоджен, не го забравяй. Днес я направих, хубава стана, много се хареса.

# 576
  • In transit
  • Мнения: 14 217
Separate, със силиконова четка ги намазвам плодовете.

Мира, като запържиш ориза, добавяш дреболиите, джоджен (аз слагам и малко червен пипер) и солта. От бульона добавям 1-2 чаши, останалото вода. Обичам да е ароматна дроб сармата.

# 577
  • София
  • Мнения: 8 503
Ми таковата ... някоя дама няма и да почерпи с една дроб сарма бе. Grinning

# 578
  • Мнения: 3 884
Дядо хаджия, аз ще те черпя, но първо да кажеш "Христос Воскресе" Wink Още малко остана - и аз тука пиша и ми текат слюнките .... Simple Smile

Та така - в дроб сърмата слагам само бульон, но такъв, в който не съм варила черния дроб (черва и шкембе също, ако има в агнешкия комплект, се варят отделно). Тежкият вкус на бульона идва от черния дроб, защото пуска много кръв.  Него не го варя, а само го запържвам с лука и ориза, защото той се сготвя много по-бързо от останалите субпродукти. Така става мекичък и вкусен, а като е варен става твърд и не го обичам така. После се смесва с другите варени субпродукти и всичко се пече заедно.

# 579
  • София
  • Мнения: 12 221
Ми таковата ... някоя дама няма и да почерпи с една дроб сарма бе. Grinning
Ще те почерпя с огромно удоволствие,  готова е и е хубава, само да я напиша, там където ги пиша и веднага след това си ти

# 580
  • Мнения: 9 460
Хаджи

Дроб сармата заливам с врял бульон и вряла вода едно към едно. Червата като ги мия всяко едно го обръщам така че се измиват и от вътрешната страна и стават бели и прозрачни. Шкембето чистя до бяло с вар.
Черния дроб е твърд и го пържа с лук за мезе, изобщо не го слагам в супата и в дроб сърмата.

# 581
  • София
  • Мнения: 12 221
Хаджи, черпя, но моята си е мой вариант, да си знаеш, черва не ползвам, шкембета и подобни също не ползвам, но ползвам повече черен дроб + бял дроб, сърце и далак.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%8F%D1%81% … D0%B5%D1%81%D0%BE

# 582
  • In transit
  • Мнения: 14 217
Та така - в дроб сърмата слагам само бульон, но такъв, в който не съм варила черния дроб (черва и шкембе също, ако има в агнешкия комплект, се варят отделно). Тежкият вкус на бульона идва от черния дроб, защото пуска много кръв.  Него не го варя, а само го запържвам с лука и ориза, защото той се сготвя много по-бързо от останалите субпродукти. Така става мекичък и вкусен, а като е варен става твърд и не го обичам така. После се смесва с другите варени субпродукти и всичко се пече заедно.
И аз така го правя от няколко години, защото не го обичам, като стане много сух, а така наистина се запазва по-мекичък.

# 583
  • Мнения: 2 765
Много благодаря на отзовалите се за зеленчуците. Харесах си няколко идеи и ще пробвам. Може би гювечът на фурна и арабският патладжан на Морена ме спечелиха най-много.

Морена, с китайците и азиатците като цяло не се разбирам в кухнята с малки изключения . Joy но иначе блогът ти е страхотен, още едно откритие за мен.

Ако може да поспамя и да кажа само, че днес правих Фарината от блога на Мики и не само на мен се хареса. Бебето ми и мъжът ми също бяха много доволни. Heart Eyes

# 584
  • София
  • Мнения: 10 650
Ще се пробвам с така наречените американски палачинки но нужно е да се разбиват отделно белтъци и жълтъци? Искат ли олио за пърженето?
 Пп. с миксер ще бъркам.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BD%D0%BA%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт