За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 530
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Да, пропорцията варира, но 10% от брашното и 50% от водата се сваряват на каша. Било много удачно за теста с висока хидратация. Това, което виждам по клипчетата, ще ми е идеално като консистенция за на щерката закуските. От септември и за дребния...

Морена, питам аз, защото пише на различна скорост, че се меси, а хлебопекарната няма такова нещо. Като не съм правила никога и не знам колко е важен този елемент, да не открия нова формула за тухли 😂
Какви ти скорости, зарежи ги... месене като месене. Simple Smile  Както и квасът, и тая варена каша просто се смесва с останалите продукти, няма философия. Simple Smile  За мен е така. Simple Smile

# 646
Всякак ще се омеси, не го мисли толкова. Права е Морена. Тия дето са го измислили това, едва ли да са работили с миксери...
Пробвай веднъж пък ще знаеш за друг път какво да очакваш как ти се държи тестото. Ще стане, няма къде да ходи. Колегата тогава помня че търсеше как да постигне хлябът му да не се рони толкова и от много ровене и четене това открил и пробвал. Ама беше преди години и повече подробности не съм запомнила, освен че си правел по повече от тая смес и си я държал в хладилника да има за няколко пъти сварено.

# 647
  • Sofia
То и хляба с квас (с дълго втасване) не се рони. Simple Smile

# 648
А, не го знам какво друго е изпробвал тогава, съмнявам се да му се е занимавало с дълги процедури, изрично искаше да метне в хлебопекарната и да приключи (мисля че я зареждаше при възрастните си родители за да имат хляб те). Аз съм запомнила цялото нещо само защото бях чела някъде за такова варено нещо в тестото и ми беше любопитно, но така и не се наканих да пробвам става ли действително за нещо. Съответно съм се впечатлила да чуя от него че го ползва.
Иначе си права и за това, преди години си бях отгледала квас и си го гледах като домашен любимец известно време, та печах такъв хляб. Действително се ронеше по-малко. После с любимеца си омръзнахме и си взех хлебопекарна за по-мързеливо. А след време се наложи и се оказа че може и още по-мързеливо - хич да не пека и ям хляб Grinning

# 649
На всички, които ми дадохте идеи за комбинацията - варени яйца, шунка, кашкавал - благодаря Flowers Hibiscus
Идеята ми трябваше за снощи като много бърза вечеря, но плановете се промениха и ще приготвям тази вечер като може салата или ястие, ще помисля. Много вкусни и подходящи идеи сте ми дали, за киселите краставички ме подсетихте, че вървят перфектно с останалите продукти.

# 650
  • София
ММ прочел, че водка се сервира с ферментирали зеленчуци (кисели краставички), печени картофи, сушена риба. Имам домашен сушен паламуд.
Искам да направя някаква салата, но да не е руска (европейска), подходяща за водка. Малко не ми се връзват печени картофи (аз ги правя на фурна, хубаво объркани с олио, сол и червен пипер), но ако има друг начин, ще ги приготвя така. Мисля си за варени картофи с кисели краставички смесени, нещо друго да добавя ли (като подправка имам предвид).
Дано стана ясно какво питам и благодаря на отзовалите се.

Салата *Моят генерал*

Рибна салата с майонеза

Оризова салата с пушено месо

Витаминозна салата

# 651
Правя кюфтета от тиквички на фурна, ако рендосам някое сварено яйце вътре, дали е ОК? Имам няколко вповече останали от празниците.

# 652
  • In transit
Правя кюфтета от тиквички на фурна, ако рендосам някое сварено яйце вътре, дали е ОК? Имам няколко вповече останали от празниците.
Слагай смело.

# 653
Направо си го записвам като рецепта, кюфтета от тиквички с варени яйца 👍

# 654
Сложих и кашкавал и спанак, доволна останах Simple Smile

# 655
Аз бях купила едни картофи с розова люспа. Обикн. като купя такива са отвътре бел иили жълти, а тези са оранж .. много странно, не са батати. Сварих ги за салата и за картофена супа и нямам сурови да разрежа, но сварени съвсем нормално с малко сол изглеждат така 
Имате ли идея какви са тези картофи, някаква кръстоска с батати или нещо такова ? 

# 656
Може ли рецепта за пастет от пилешки дробчета?

# 657
  • Бургас
Рецепта точна нямам. Правя го така:
Сварявам дробчетата. Отделно запържвам настъргани моркови и лук. Смилам всичко с пасатора, като добавям черен пипер и сол. Ако е много гъсто, добавям малко масло, за да става за мазане. Всичко на око. Слагам в бурканчета и съхранявам в хладилник за кратко, защото бързо се изяжда 🙂

# 658
  • In transit
Заповядай, много бърза и вкусна рецепта: https://www.mycookingcreations.com/2020/01/blog-post_29.html

# 659
  • Велико Търново
От сурови бадеми мога ли да си направя бадемово брашно? Ако да, как?

Общи условия

Активация на акаунт