За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 067
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 15 100
Това ми излезе на пръв прочит в гугъл, дано е същото.
https://tvoia.net/home-garden/recipes/news/1972

# 76
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 283
Тони, дай твоята Simple Smile
Дара, точно това е! Благодаря!

# 77
  • Мнения: 24 847
Бях питала, но не си намирам въпроса.
Джейми Оливър има една рецепта за плоски хлвбчета на тиган. Някой я знаеше, но наистина не намирам предишната тема, в която бях питала. Имаше брашно, кисело мляко и зехтин... Друго не помня.
https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/buddy-s-super-quick-flatbreads/
Това се сещам на прима виста, не виждам зехтин в него де.
Или това, ама то е цял сандвич, не знам коя рецепта си гледала.
https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/speedy-folded-flatbread/
Не знам вършат ли ти работа на английски де, май първо това трябваше да питам. Ама пък има видео към всяка, то не иска много обяснения.

# 78
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 283
Първото е! Не е на Дара Simple Smile
Явно не гледам добре в гугъл Sad почвам ги Simple Smile

# 79
  • Мнения: 24 847
Ами тя разликата е че едното е със самонабухващо брашно а другото отделно брашно и набухвател, то няма какво да му е сложно. Гледай ги там във видеото колко пълнят лъжиците кисело мляко и че тяхното е гъстичко, не ме кефят такива мерки че за кисело мляко много зависи как ще гребнеш Grinning Може и да ти трябва малко повече брашно де, имай го предвид.

# 80
  • Мнения: 5 429
+1
Освен това аз съм забелязала, че с включване на  15 минутна почивка на омесеното тесто резултата е по- добър.

# 81
  • София
  • Мнения: 8 636
Ето по тази ги правя аз, за набързо като поиска ММ. Само малко съм завишила водата - примерно 330 мл, че иначе ми е зор замесването (тестото не трябва да е много меко, щото ще го точиш, все пак; аз обаче съм слаботелесна и замесването на по-твърдо тетсо ми е зор, затова леееко увеличих водата, за да ми е по-лесно). Не ги печем на грил тиган, стават си супер и на най-обикновен (както и на скара).
Можеш накрая да намажеш с масло и чесън, ММ даже маже с крема сирене Grinning

# 82
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 283
Страхотни сте! Мнооого благодаря отново Simple Smile като захладнее навън и се скрие слънцето, ме избива на готвене на тестени неща.

# 83
# 84
  • Мнения: 5 189
Оо, тези на Пейч съм правила (заедно с искендер-а) и са много вкусни. Но ми отнема по 5-10 минути на пърленка т.е. за мен малко бавно става.

И да благодаря на Мики за рецептата за картофени кюфтета на фурна, точно на време ми дойде,  чудех се какво ще се яде днес.

# 85
  • Мнения: 10 997
У нас се яде боб, но ме зарибихте с картофените кюфтета за утре. Пърленките ги препочитаме малко по-сухи. Направи ми впечатление на разни документации за африка как правят едни плоски питки и ги лепят в някакви пещи по стените да се пекат. Това ми се опитва на мен Simple Smile

# 86
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 283
Станаха пърленките, или поне ставаха за ядене. Правих ги на газовия котлон до ббк скарата, защото една съфорумка му подшушна да ползвам такъв. Втори път обаче няма да правя същите, а друг вид.

# 87
  • Мнения: 10 997
Някой слагал ли е освен картофи и лук в жаравата на грил ? Има ли нещо специфично? Сигурно се вади преди картофите, но добавя ли му се нещо във фолиото в което го овивам? Зехтин, сол ? Или първо се слага да стане и после се подправя ?

# 88
  • Мнения: 17 116
Някой слагал ли е освен картофи и лук в жаравата на грил ? Има ли нещо специфично? Сигурно се вади преди картофите, но добавя ли му се нещо във фолиото в което го овивам? Зехтин, сол ? Или първо се слага да стане и после се подправя ?
Ами както искаш. Слагала съм нарязан на четвъртинки лук, увит във фолио заедно с малко масло и сол, и после ползвам за салата с тиквички. Май веднъж сложих нарязани лук и тиквички заедно. Ако жаравата е силна слагам пакетчето горе на скарата, обръщам няколко пъти и пробвам на пипане дали е омекнал, то личи. Не знам преди или след картофите, нещата са малко  хаотични, едно се слага друго се сваля. Но обикновено за барбекюто правя прясна салата, а тези готвените зеленчуци са за после, така че лук и картофи най-често слагам накрая след като сме приключили с месата и жаравата вече е на доизживяване, т.е. става на бавен огън. Просто оставям и прибирам когато всичко е изстинало.

# 89
  • Мнения: 1 860
По повод въпроса на съфорумката за стегнатите картофени кюфтета - в заведенията се добавя и картофена люспа полуфабрикат към сместа. Продава се в пакети като останалите инстантни пюрета,но не е на прах и не съдържа други добавки.
Тя поема влагата от другите продукти и кюфтетата стават стегнати и добре споени

Общи условия

Активация на акаунт