Защо жена над 40 е преследвана предимно от мъже на 30-35

• 7 963
  • 199
  •   1
Отговори
# 30
На Босилка предишната й връзка е била над 10 години, като той май не беше съгласен да я приключват, така че не е като да не издържат връзките й.
Тя изглежда и доста младолика, хубавица е, а за децата - понеже първото й е много красиво, и той момъкът иска и той да има толкова красиво дете от нея. Grinning Детайли доколко би й било лесно да роди един мъж може би не може чак толкова да прецени, той е чувал примерно, че някоя родила на 65 и си казва - няма проблем значи!

# 31
А защо не? Обикновено жените с деца на около 40 не бързат за никъде, живеят си живота, не им тиктака никакъв часовник. Търсят купон, а не обвързване, а това май е добър начин да привлечеш който и да е мъж.

# 32
  • Агент под прикритие
Темата е провокирана от личния ми живот.
Последните 20 години имам интеракции и сериозни връзки с много по-малки от мен мъже. Не са генерирани от мен, поне не основно.
Също така – те искат да имат деца от жена над 10 години по-голяма от тях и да сключват брак!
Какво мислите, на какво го отдавате, на какво се дължи?
Mommy issues. Залагам 90% на това. Grinning

# 33
  • София
Ох, не е мами ишус, някаква пандемия е.
Лапетии, момчетии и прочие тестостерон налитат като гламави.
Ма, чакай бе, какин, чакай Laughing

# 34
  • София
Направило ми е впечатление, че доста мъже харесват по-възрастни жени. Какво точно е обяснението - не съм задълбавала, тъй като аз нямам интерес към връзки с големи разлики. Но определено случаите не са никак малко. Някои в последствие си хващат по-млади жени за да направят семейство, след дългогодишна връзка/и с по-възрастни, някои си остават така, други пък продължават да си търсят по-възрастни и след като се задомят.

Какво може да е обяснението? Сещам се няколко неща:

По-лесно им е с такива жени - някои мъже се притесняват повече от връстнички, не могат да намерят обща дума с тях, по-често са отхвърляни от тях - докато по-възрастната жена има различен подход, с нея може да се говори по-зряло, тя знае как да се държи във връзка. Търсенето на големи възрастови разлики не рядко се прави от хора, които не са на място в собствената си възрастова група - прекалено зрели, прекалено незрели, недостатъчно желани и т.н.

Самите жени знаят как да завъртят главата на един мъж - докато младите жени смятат, че светът се върти около тях и мъжът трябва да пристава на всяка тяхна прищевка, по-зрялата жена знае как сама да завърти света около себе си, и в същото време да остави усещане на мъжа, че той е център. Не се притесняват да флиртуват, знаят как да свалят, знаят как да водят срещи и връзки, вещи и дейни са в секса. Накратко, опитът си казва думата.

Желание да бъде обгрижван, да замести майка си, да си остане дете - има и мъже, които директно търсят майчината фигура, някоя, която да ги обгрижва физически и емоционално, да поеме нещата в нейни ръце, за да могат те да си карат вечно детство и да не се товарят с прекалено големи отговорности. Много такива минават от детската стая в кревата на "втората майка". Вероятно е майката да е властна и силна фигура, а бащата незаинтересован или липсващ.

# 35
Тва значи повече 20 годишни свободни. Де да бях и аз свободен Simple Smile

# 36
Аз повече бих заложила на money issues...
Нещата може да не са евтина психология, ами чисто физиологични. В природата мъжките не са привлечени само от женски в първо разгонване. Какво пречи и при хората да е така? А, сетих се, в определени кръгове е неприемливо.

# 37
Уравнението не е в правилната посока. Всяка жена има мераклии на всякаква възраст, по мои наблюдения. Щом връзките на потребителката са все с по-млади, просто тя откликва на тях, не на наборите си или по-големите.

# 38
Обратният въпрос: защо пък не?
Няма някакъв кодекс, който да определя кой човек от кого да е привлечен. Ако една осъзната зряла жена разпръсква феромони, ако е сластна и интелигентна, и успяла, и, и, и... На 40+ не е започнала още да остарява. Предполагам, че на 50+ такава жена пак ще привлича по-младите мъже, вече само с цел секс и връзка, децата ще отпаднат като мотив.
Варум нихт, бе джанъм, както казват германците. Лошо нема.

# 39
  • София
Да, всъщност зависи какъв е отклика.

На мен ми е твърде напрягаща мелодрамата и истерията, еле с пръстените и бебчетата след три месеца, но има и доста зрели емоционално млади мъже.
Търпение за отсявка обаче - нямам.

# 40
Аз като бях даже не на 30, а на 20 и малко, бях за кратко с една жена т.нар. милф, мисля 40 и нещо да беше. Много ми беше интересно, беше доста по-различно отколкото с връстничките ми. Може и да е било от любопитство, ей така да видя какво е.
Ама то беше за няколко пъти само - не съм и помислял да й предлагам брак и деца, на съвсем друга вълна бях тогава.
После вече като поотраснах, не са ме привличали 40+ годишни жени, може би защото не са били вече чааак толкова по-различни от мен - просто жени като жени, хем застаряващи. Предпочитал съм по-млади.
Сега вече, жена на 40 и нещо - не бих я върнал, ако изглежда добре. Ако бях ерген, де. Но не съм вече на 30-35.

# 41
Милф не е само секси леля на 40 с поне едно дете тийн, което се компенсира от балкона ù (въпреки че те най-често влизат в описанието).

# 42
Тъй като в заглавието на темата присъства думата "преследвана"
и авторката подчерта, че не става дума за хвалба вероятно са някакви не твърде стабилни субекти?  "Преследвана" даже носи елемент на застрашителност.  В такъв случай може би е най-добре да се избягват, а не да се влиза във връзка с тях, която да им даде възможност да разгърнат дефицитите си.

# 43
Да, мисля, че има някаква подобна тенденция – не е само при мен.
И при познатите и приятели мои и негови го има.
Може би и в днешно време вече няма такива предразсъдъци за възрастови граници, тип семейство, както и толерантността към различна сексуалност и пол. И хората се привличат по интереси и начини да си прекарват добре заедно.
Разсъждавам си.

Мнението на Лъвица е много адекватно. От всичко по малко – да.
//
Uncommon, да. И аз така разсъждавам. Лошо няма.
//
Ирис, коренно различни са като характер БМ и сегашния "преследвач". Дефицити първият не бих казала, че е имал. Напротив. Умерен и уравновесен, свръх интелигентен.
Избягват се иначе, да. Излязох от връзка с втория. Само дето последния не го приема...

# 44
Вероятно събуждаш интерес защото не си забола нос в телефона Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт