Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 979
  • 841
  •   1
Отговори
# 360
Като напиша в нета баланс байк ми излиза триколка това ли е ? Аз си мислех ,че става въпрос за колело с помагателни колелета

# 361
  • Германия
И на двете ми деца купих Puky, харесват ми като визия. Откъм качество също нямам абсолютно никакви забележки

Radi, баланс колело е малко колело без педали, детето седи върху него и се оттласква с крака, учи се да пази равновесие, уж помага после бързо и лесно да се научи да кара колело, директно без помощни колела

# 362
И аз мисля на малката да й взема баланс байк за втория рожден ден, който е след месец. Не съм търсила още, но тя се качва на разни, с които идват деца на площадката. Виждам, че има разлика в размера на самото колело, харесах чисто визуално на едно детенце, защото й пасва много добре. Тези дни като го видя, ще си запиша какво е, че не съм обръщала внинание.
Иначе на каката не бяхме купували и се учи да кара колело по "старомодния" начин с колело с помощни колелца. Нейните приятелчета, които преди това имаха баланс, директно почнаха да си карат колело, без да ползват помощни.

# 363
Като напиша в нета баланс байк ми излиза триколка това ли е ? Аз си мислех ,че става въпрос за колело с помагателни колелета

Това е баланс колело - https://gepard.bg/balance-bike-gepard-aluminium-1330

На дъщеря ми ѝ взех от Пепко преди 1 година, беше 50 лв - любимо ѝ е и много бързо се научи да го кара. Има още тротинетка, мотор, кола с педали - всичките много по-скъпи, но колелото ѝ е любимо. Сега на едно приятелче взех от Хиполенд, дано да съм улучила и да се хареса.

# 364
Здравейте, детето ни е на 18 месеца и много повръща в кола, за съжаление нищо няма за толкова малко дете, освен една хомеопатия, пък аз съм доста скептична. Всяка идея ще ни е от полза, че ни предстоят няколко пътувания.
Също от каква възарст може да се даде сирене без да е обезсолено?

п.п. сетих да добавя, че беше с рефлукс като бебо

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 14:34 от Одри ♡

# 365
Моя син е на 9 м и напоследък често повръща след хранене ,а рефлукса премина към 4я месец ,на какво може да се дължи. Няма температура или признаци да е болен единствено зъбки му никнат

# 366
Свещички вомакур (дименхидринат) може да се ползват от 8 кг, медикамент по лекарско предписание.

# 367
  • София
За повръщането - малкият имаше 2-3 случая, но защото пи вода и яде в колата. Вече го израстна. Племенницата ми е на 7г, и до сега повръща при пътувания и нищо не й помага. Просто като сменя поза или се върти нещо и следва повръщане след това.
Не обезсолявам сирене от 1,5г както беше. Ние избягваме да купуваме и много солено цялостно.

# 368
Вомитусхил са супер ефективни, нищо че е хомеопатия..

# 369
Голямата ми дъщеря (9г) от бебе й прилошава в кола. И до ден днешен, при нея с хомеопатия нещата се свеждат само до прилошаване, но не и повръщане. Кокулин й действа добре, дава се по схема още от деня преди пътуването и близалки против прилошаване. Тя никога не е имала рефлукс, просто й прилошава в превозно средство. Сестра й не е така.

# 370
Момичета, знам че обиколниците са опасни за бебетата, но дали е ок да се сложат в леглото на дете на 1г7м? Взехме й на моята госпожица голямо легло тип Монтесори с оградки и ми се струва уютно и красиво да й взема едни тънки обиколкоци. Пък и да не се удря евентуално. Но се чудя дали е ок, как мислите?

# 371
Вече е голяма и не мисля, че би било проблем, НО аз лично не съм поставяла никога обиколници, при все, че моят човек на година и 8 месеца си тряска главата поне пет пъти на денонощие…😃

# 372
Според мен няма смисъл за такова голямо дете. Най-много да си тресне главата веднъж, два пъти и ще знае
А какво е това легло тип Монтесори?

# 373
Моята дъщеря точно от тази възраст от малко повече от 2 месеца спи на първия етаж на двуетажно легло. И аз си мислех, че ще се удря, но доста бързо свикна и няма проблем. Можете да сложите, голямо е детето, за да се задуши, единствено ако се навира в тях, ще се запотява сега летния сезон. Също имайте предвид, че събират доста прах.

# 374
За да не пускам нова тема ще пиша тук.
Имаме бебе на 4м и кака й на 2 и половина.

От 2-3 седмици ни "млати" за щяло и не щяло. Със злоба бие, рита, хапе, хвърля. Използва думи като "махай се", "не ми говори", "не ме гледай" и т.н.

Пробвахме с какво ли не и ефекта е нулев. Аз работя от вкъщи и внимание почти винаги има, когато не е на ясла.

Като цяло изпада в някакво състояние, което освен агресията прави и всичко напук. Случва се предимно като не й се угоди нещо или й се каже не/направи забележка. А също и като е изморена/превъзбудена. Извън това състояние в което изпада е добро дете. Палаво с много енергия. Много говори и разбира, знае че не трябва да бие мама и тати, но до следващия път когато й "прищрака".

Обмисляме да се консултиране със специалист, но какъв? Не знам каква е разликата между психолог/психотерапевт и подобни. Ако може и да препоръчате конкретен такъв би било чудесно.

Надявам се да е поредния период, но тук вече не знаем как да й помогнем.

Общи условия

Активация на акаунт