Бързи въпроси и отговори деца - 4

• 33 958
  • 841
  •   1
Отговори
# 405
Аз нищо не разбирам от колела, дори не мога да карам (хаха, откъде ли детето си е наследило тромавостта, аз затова съм склонна да дам повече пари и да насърча това да се занимава с физически неща, защото не й идва отвътре и има нужда), но четох подробно в един сайт, twowheelingtots.com, където е много хубаво описано какво да се гледа. https://www.twowheelingtots.com/how-to-choose-balance-bikes/

Надуваемите гуми са по-стабилни и се карат по-лесно в сравнение с тези, които да са пълни с пяна (с пяна са най-често колелата на бебешките колички например). Недостатъкът е, че може да се спукат, но дават удобство, лекота и стабилност при каране. Важно е да се измери правилно височината на седалката, да има достатъчно разстояние между гумите и между дръжката и седалката. Много важно е да е леко, колкото по-леко, толкова по-стабилно и лесно да управление, препоръчително под 3 кг и в никакъв случай повече от 25-30% от теглото на детето. Дъщеря ми е 13.400 и държа колелото да е под 3 кг, щото като я гледам как се засилва с тротинетката, искам да знам, че ще може да спре.

Което и да изберем, ще споделя отзив, пък дано е положителен Simple Smile

# 406
Стопли се и е  време е да търся сандали,какви купувате?3г.
Затворени и аз, с каишки и затворена пета и пръсти. Знам, че на теория може с отворени на 3г, но не ми е ок. Тя бяга, катери се, кара тротката, с тези отворени пръсти не ми харесва.

# 407
Стопли се и е  време е да търся сандали,какви купувате?3г.
Моята госпижица е на 2г почти, с краче 24 номер, от мат стар й взех със затворени пръсти, много гъвкава подметка и лекички. Пробвахме в поне 5 магазина докато нацелим нещо удобно, не дълбоко да подпира кокалчетата и да е ок на дължина. Такива са:

# 408
  • София
За варивакс - ние сега лятото ще сложим. Има период, в който няма да е на ясла (иначе ще ходи и лятото) и тогава ще сложим.

За сандали - поръчала съм му със затворени пръсти и пети. Иначе ще е нон стоп одран, а и да не влиза особено камъчета/пясък.

# 409
И аз гледам затворени пръсти и пети и да е с регулируеми каишки, да стои стабилно на крачето.

# 410
От каква възраст според вас децата задължително трябва да си имат самостоятелна стая? (Малко глупав въпрос може би)

# 411
Чак пък задължително...

# 412
Добре, не - задължително, а препоръчително... От каква възраст все пак може да остават в собствената си стая без надзор?

# 413
  • Бургас
Макарон, погледни и на Микро колелата. Не знам тук къде ги има, нашето е от Амазон. Под 3 кг е, може да се използва до 5 годишна възраст горе-долу и също са много хубави.

# 414
Добре, не - задължително, а препоръчително... От каква възраст все пак може да остават в собствената си стая без надзор?
На 2.5-3 става най-лесно. Биляна Котева има доста видеа по темата, много са интересни.

# 415
  • Германия

Без надзор да спял или да играят?

По стечение на обстоятелствата дъщеря ми си имаше собствена стая от 2-годишна, синът ми от 2,5-годишен. За мен това е добра възраст, дали е оптималната не мога да кажа.

# 416
Те хубаво си спят сами в собствената стая, ами ако се събуди и реши, че ще прави нещо, което не му е разрешено, докато аз спя? Например да се катери, или нещо друго? Как мога да съм сигурна, че е в безопасност?

# 417
Предполагам зависи от детето и от самата стая. Моята дъщеря е на 1г11м и от април насам спи в детската. Иначе сама да играе там, от по-рано, може би 1г6м. Общо взето докато аз си върша някакви неща, тя е там или в някоя друга стая, разбира се, че наблюдавам какво точно прави, но не стоя залепена до нея.

# 418
  • София
В момента довършваме стаята на малкия (2г9м). Леглото му обаче още е в спалнята и спи там. Играе в хола (за всички така е най-удобно). От есента обаче искаме малко по малко да го изместваме в неговата стая като първоначално ще спи някой с него (взехме разтегателен диван). Рядко се буди вечер, при нас в легло отдавна не ляга. Започваме малко по малко да му говорим, че вече е голям, това е неговата стая, ще го оставим да избере спално бельо/декор и подобни. После ще помага като нареждаме. Играчките ще си оставим в хола, там му е и масичката със столчетата/кухнята/коли за бутане.

# 419
  • Германия
Не знам, моите деца нощно време действително спят, а не вършат щуротии. Не съм ги хващала до сега да правят нещо забранено или опасно. Дъщеря ми още от малко много я мързеше нощно време да става и ако е била будна винаги викаше някой да ѝ дойде на крака  - да я завие, да ѝ подаде водата, да ѝ пусне нещо за слушане и т.н. Малкия пък ако се събуди случайно или реве и отивам при него, или пък той идва ори мен, ляга и заспива. Случвало се е да му протече памперса, той се събужда, става, съблича се, търси си дрехи да се преоблече, и ако не успее идва при мен да му помогна. Това като беше на 2г10м примерно.

Little heart, твоето дете върши ли глупости по принцип? Имаш ли основание да смяташ, че ако е сам в стаята си ще вършее и ще прави зулуми?

Общи условия

Активация на акаунт