С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 395
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Радито добре са я дресирали. Козирува, мълчи и изпълнява. Продължавай така. Другото лято няма и да те питат като ти вземат детето и го пратят при нея за два месеца.
Тя и сина си е дресирала.
Ще го чакат двете да оправи прахосмукачката Grinning
Мен пък това ме впечатли. И той ангажиран и експлоатиран. Ами ако не може да я оправи ?
Или идва от работа и се захваща с инструментите, пред бдителните погледи на мама.

# 31
Бабите се обичайно много силни отначало,но като трябва да бягат след тригодишно,рязко им спада ентусиазма.Пак се потвърждава факта ,че проблема е мъжа,не свекървата.
Дете на година и половина и аз не бих пуснала за месеци.Ама вашата е малко нероден Иванчо.

# 32
...
Мен пък това ме впечатли. И той ангажиран и експлоатиран. Ами ако не може да я оправи ?
Или идва от работа и се захваща с инструментите, пред бдителните погледи на мама.
Хайде сега, и ти се увличаш 😀
Аз го разбирам като да може да я оправи, за разлика от тях двете.
И у нас мъжът ми оправя прахосмукачки, сменя казанчета, влачи коли на прегледи, кове пирони, сглобява мебели, сече дърва на вилата и всякакви такива "мъжки" работи. То пък остава аз /тя да ги правя! Така че лошо не виждам, свеки я учи да не се бута зорлем и се прави на свръхеманципирана жена, която поема всичко на гърба си!
Що се отнася до метлата, имам приятелка, която е забранила да се внася метла у тях! Метлата вдигала прах, било вредно за дробовете конкретно и здравето като цяло!
Та всеки с бръмбарите в главата си 🤣

# 33
Да точно това е причината ,той изобщо не е мамино синче от 22 годишен е в чужбина сам и се справя добре ,проблеми с нуго нямам винаги ме е подкряпял а това че каза ,че няма лошо да иде при баба си лятото веднага се разбрахме не сме спорили ,той го каза защото искал ние да идем на почивка двамата ,но аз без детето си няма изобщо да ми е хубаво на тази почивка такаче се разбрахме по този въпрос
...
Хайде сега, и ти се увличаш 😀
Аз го разбирам като да може да я оправи, за разлика от тях двете.
И у нас мъжът ми оправя прахосмукачки, сменя казанчета, влачи коли на прегледи, кове пирони, сглобява мебели, сече дърва на вилата и всякакви такива "мъжки" работи. То пък остава аз /тя да ги правя! Така че лошо не виждам, свеки я учи да не се бута зорлем и се прави на свръхеманципирана жена, която поема всичко на гърба си!
Що се отнася до метлата, имам приятелка, която е забранила да се внася метла у тях! Метлата вдигала прах, било вредно за дробовете конкретно и здравето като цяло!
Та всеки с бръмбарите в главата си 🤣

# 34
Ради , на колко е вашето дете сега? И според мен проблемът и със самата теб.Както казах и по-горе, самоуважение липсва.
   Римона, ти ли се оплакваше,че свеки идва у вас да чете книжка и не свива сърмите както ти искаш?
 Никак не помня .
   Много смели тия баби ,бе! Да вземе за толкова време бебе на такава възраст.Аз не бих, макар че и сега гледам внучката, но за часове. Ама това по цял ден , непрекъснато - браво!

# 35
  • Най-красивата страна
Ради,застани си на мястото ,като жена,майка и домакиня.
В твоя дом ти определяш правилата.
Решила си да метеш с метлата-метеш.Тя нека си дърдори...
Миеш си ръцете където ти е удобно и т.н...
Не е нужно да се караш със свеки и да правиш скандали.Но трябва твърдо да отстояваш мнението си.
Иначе тя няма да те възприема сериозно и ще си прави каквото иска в дома ти.
За детето-ти си майката на това дете.Аз много добре те разбирам ,защото също не бих си оставила детето за 2 месеца при свеки.Искам аз да си го гледам.

Да,и свекървите и снахите не са изцяло безгрешни.
Аз също смятам ,че е хубаво да има едни нормални отношения между майка,син,снаха...
Но често свекървата не уважава правото на лично пространство на младото семейство ,бърка се в отношенията им,дава непоискани съвети и се опитва да налага мнението си...даже когато младите живеят отделно.
А това води до конфликти.

Снахата-за да не и се бъркат ,трябва да се справя самостоятелно със задълженията си.Защото не може първо да иска свеки да гледа детето,а после да се сърди,че свеки се бърка...

# 36
  Римона, ти ли се оплакваше,че свеки идва у вас да чете книжка и не свива сърмите както ти искаш?
 Никак не помня .
Е, разочаровах се, мислех, че вече всички знаят, понеже често ме споменават като “тази със сармите” по постовете си. 😀

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 13:54 от Rimmona

# 37
🤣
Сърдиш се, не сърдиш се, сама влезе в аналите и завинаги ще те запомним 😜
Имаше една с една точица, но и ти не се даваш 😀 С тази гадна свекърва, дето свива големи сарми напук на снахата 🤭

Сарми, момичета, манджата е сАрми!
Сърма е коприна. Нали сте чели и чували за "вежди като сЪрмени гайтани", сърмена бродерия, риза и пр. 🙂

# 38
Заради такива свекърви като тези в темата я има самата тема, затова поне е забавно да четем оправданията им за всичките изговорени/направени думи/дела. Интересното е, че някога те са влезли в темата като снахи, обаче сега обръщат палачинката и яхват метлите. 🤣
Чудно нещо е живота, никога не знаеш от коя страна ще застанеш. 😁

# 39
Без да целя да обидя някой, свекървата с метлата явно ви има за доста незрели. И двамата. Не знам колко и откога сте далеч, но такива нареждания и разпоредби се отправят към малки деца.

# 40
Това за седенето при баба и дядо на село аз лично нямам против. На чист въздух, хубава храна, защо не, е, чак 2 месеца е доста време, виж две седмици примерно е нормално.
Наскоро попитах ММ дали би разрешил да оставим детето, като поотрасне там само с техните и той ми каза Не, че нямал доверие дали ще се оправят, което мен ме учуди дори. Ама като се сетя, че баба му го е гледала от 7 месечен, може би нормално да мисли така, въпреки че определям свеки като оправна и внимателна с детето.
     Ти ще го оставиш ли на свекърва си за две седмици?

Птица, благодаря за поправката, вземам си забележка.За сАрмите. Даже малко се срамувам, дърта жена съм, пък такава грешка.

# 41
Мисля, че стана ясно от поста, че бих го оставила, след като аз му предложих. Не знам защо тук оставате с впечатлението, че не се разбирам с моята свекърва. Стига да не ми остава в къщата като на хотел за по седмица и да седи да гледа сериали, вместо детето, както казва на сина си, нямам никакви други проблеми с нея. Тази известна мъдрост казана някога във времето, че стари и млади трябва да живеят отделно, изобщо не е случайна. Винаги ще възникнат пререкания, ако са заедно и затова се учудвам, като видя, че някои остават за по 6 месеца, както в предната тема бяха писали, понеже и свекърва слънце да имаш, все нещо ще се намери да те издразни за толкова дълго време.

# 42
  • София
6-те месеца са в чужбина все пак, вероятно отвъд някой океан.
Или пак са виновни, независимо от настроението??

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 15:20 от Cuckoo

# 43
  • София
Където и да са - това е половин година. Прекалено много е.

# 44
6-те месеца са в чужбина все пак, вероятно отвъд някой океан.
Или пак са виновни??
Аз това имам предвид, а ти не знам изобщо за какво пишеш..
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт