С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 404
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Аз пък , доколкото чета оплакванията на младите все още снахи, оставам с впечатлението, че повечето са майки на момчета...
Не искам да съм на мястото на бъдещите снахи . Thinking

# 46
  • при късмета
Аз пък , доколкото чета оплакванията на младите все още снахи, оставам с впечатлението, че повечето са майки на момчета...
Не искам да съм на мястото на бъдещите снахи . Thinking
Кое точно оплакване ти се стори неоснователно? Според мен повечето снахи има за какво да се оплакват. Дребните са покрай основателните

# 47
Годините си вървят,много от оплакващите се снахи, ще станат свекърви,и ако още я има темата ще е голям купон.Аз искам да дочакам Ма ко да стане свекърва,ама не знам как ще познаем снаха и, пък съм и възрастна вече.

# 48
  • при късмета
Моята снаха, ще съживи темата за хвалене на свекървите. Не се меси, гледа детето по инструкция, не ни избира пердета и дивани, готви и носи само поръчано и никога не идва без покана или предупреждение JoyJoyJoy

# 49
Годините си вървят,много от оплакващите се снахи, ще станат свекърви,и ако още я има темата ще е голям купон.Аз искам да дочакам Ма ко да стане свекърва,ама не знам как ще познаем снаха и, пък съм и възрастна вече.
Това звучи повече като за снахата на Птица. Със свекърва като нея никога няма да й е скучно. 😀

# 50
  • София
Моята снаха, ще съживи темата за хвалене на свекървите. Не се меси, гледа детето по инструкция, не ни избира пердета и дивани, готви и носи само поръчано и никога не идва без покана или предупреждение JoyJoyJoy
Хаха, така си мислиш. Ще ти намери кусури, за които дори не си подозирала. Напр. - че дишаш или живееш прекалено дълго.
"Не се меси" е нож с 2 остриета, а ценностите чат-пат се сменят. Ще те обвинят в студенина и незаинтересованост и грижа само за собственияти задник.

# 51
Ще намери да се оплаче, че не готвиш шкембе, Ма Ко.

# 52
Хаха, Rimmona, твърде от скоро си в темата и не си прочела, че твоя гуру мако няма свекърва.
Иначе, когато тръгнат  и снаха и свекърва с идеята да се дразнят, винаги ще намерят за какво. На една снаха ще и пречи, че и помагат, на друга че не искат да и помагат, на едната че много говори свекървата, на другата че не говори и е суртук и т.н
Тайната е да разберете, че с мъжа сте новото семейство и да гледате двамата в една посока и да се подкрепяте. Ако пък свекървата е такъв звяр, не си го причинявайте въобще, има и други мъже.
И за протокола, снаха съм, не съм свекърва. Някога да съм жива и здрава ще стана и свекърва и тъща.

# 53
Не е мой гуру и не ме интересува дали има свекърва. Интересува ме само кой дава адекватни съвети за конкретно зададен въпрос, противоположно на всички останали, които седят тук и чакат пост под който задължително да оправдаят добрата свекърва и да кажат нещо на лошата снаха.

# 54
  • при късмета
Ще намери да се оплаче, че не готвиш шкембе, Ма Ко.
Ау, да, за това ще се оплаква, ако обича. Ама ще си има мъж, който готви като хоби, ако не и професионален готвач, така че да се оправят Joy

"Не се меси" е нож с 2 остриета, а ценностите чат-пат се сменят. Ще те обвинят в студенина и незаинтересованост и грижа само за собственияти задник.
Пак бъркаш основни понятия. Според теб, ако човек не е студен и общува с някого, задължително е месене ли? Защото според мен, ако общуваме, но не му давам непоискани съвети на всяка крачка и за всяко нещо, не натяквам като старците в Комиците "Еееей, на времето какво беше и какво имаше", не критикувам и преценявам всеки негов/техен избор, смятам, че няма да се меся, дори редовно да общуваме

Хаха, Rimmona, твърде от скоро си в темата и не си прочела, че твоя гуру мако няма свекърва.
 кърва и тъща.
Но имам свекър. На него снаха ли съм или не съм? Както и зълва, на нея снаха ли съм или не съм? И ти не си достатъчно дълго в темата, че да знаеш, че и двамата са ми създавали типично свекървенски проблеми. За това съм сигурна в методите и начините за справяне с тях

# 55
Няма угодия да знаете! Посоченото от Ма ко в нейните очи е добродетел,но за снахата е егоизъм и незаинтересованост.
Пък като чуе,любимата си фраза  "Ти каква си, не си от нашето семейство".И любимия син потвърди,че вече е никаква и не е от семейството.....
Дано не съм права и всички  да се разбират чудесно!

# 56
Аз вече съм свекърва не официално все още но и това ще стане. Много ми харесва момичето . Живеем далече виждаме се рядко . Всъщност се видяхме за две седмици януари. Сега ще дойдат те за няколко дена. Но си личи когато едно дете е добронамерено и възпитано. Вчера говорим със сина ми  и той ми каза че иска аз да му купя посудата за новата кухня че ,тук са по качествени според него. А и аз имам един комплект който той много харесва. Аз попитах дали нее по добре тя да си ги избере все пак тя ще ги ползва. А тя милата ми вика не по-добре ти ,разбираш повече  . Стана ми много приятно. И когато ме пита нещо аз съм винаги готова да помогна.

# 57
  • при късмета
Гледам, че днешните свекърви не се интересуват как е според снахата. Все тяхното е вярно, дори да е обратното. И изобщо не смятат за нужна да обсъждат  вижданията си и какво според едната и другата е добродетел и какво дразнене. А решението е говорене и обсъждане. Ако в нещо се разминаваме със снахата, няма да е драма. Сина е важно дали се разминава или не с нея по някой казус, а не аз.  А с него вече се разминаваме по доста въпроси, но нищо не му налагам. Нито пък ще го изхвърля заради това. С мъжа ми също имаме разминавания, дребни разбира се. Не е драма за никого, че всеки си има разбиранията и е свободен да си ги има. И тримата можем да живеем с близки с различни възгледи.
Пък като чуе,любимата си фраза  "Ти каква си, не си от нашето семейство".И любимия син потвърди,че вече е никаква и не е от семейството.....
Смятам, че това ще чуе само свекърва, която настоява на всяка цена да принуди младите, да приемат нещо, което не искат и да се наложи. И ще си я заслужава
Ганели, сина ти преди беше близо до теб, сега е променил местожителството ли?

# 58
  • София
Пак бъркаш основни понятия. Според теб, ако човек не е студен и общува с някого, задължително е месене ли? Защото според мен, ако общуваме, но не му давам непоискани съвети на всяка крачка и за всяко нещо, не натяквам като старците в Комиците "Еееей, на времето какво беше и какво имаше", не критикувам и преценявам всеки негов/техен избор, смятам, че няма да се меся, дори редовно да общуваме
Но имам свекър. На него снаха ли съм или не съм? Както и зълва, на нея снаха ли съм или не съм? И ти не си достатъчно дълго в темата, че да знаеш, че и двамата са ми създавали типично свекървенски проблеми. За това съм сигурна в методите и начините за справяне с тях
Темата е конкретно за свекърви и снахи, не за зълви и лелинчовци. Свекървата е нещо друго. Тя е 1. майка и 2. жена.
Чела съм, че са ти създавали проблеми. Но ако ТМ е отсвирил сестра си, това не означава, че щеше да е същото с майка му.
Ще повторя: не знаеш как ще изтълкуват поведението ти, само защото си свекърва. Точно както ти в момента обвиняваш ангро свекървите, че искат непременно да властват.
А като се видите, от страх да не изтълкуват нещо като намеса, може да си обсъждате само времето.

# 59
Да ще учат и живеят в България. Тя че следва медицина.

Общи условия

Активация на акаунт