С какво ви дразнят свекървите? – 145

• 31 408
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Някой днес вече написа, че не е до снаха и свекърва, а до хора. Има криви, на които не може да се угоди, и нормални. Всеки сам избира от кои ще е.

Cuckoo, с моята свекърва сме много различни, ама не си говорим само за времето. Ей миналия ден пием кафе и си приказваме съвсем нормално. Тя казва нещо, аз се съгласявам или казвам, че аз така не обичам. После аз казвам нещо на нея и тя изказва мнение. Работата е да не започне едно убеждаване, че трябва да се направи по начина на другата, защото тогава се стига до пререкания и нещата тръгват на зле.
И да, определено доста помага, че живеем далече от родителите.

# 61
Мако, май и ти обичаш да обобщаваш на едро, особено стане ли въпрос за свекърва. Свекъра може да е гаден, а свекървата душичка, или обратното. Или как при двама братя и една сестра едните се разбират, а другия може за не е в добри отношения с тях. До хора е и обощаването, че нещо е лошо само защото е от свекървата не е от полза за никой.
Rammona адекватен съвет, защото ти пасва на разбиранията ли е??? Не ми отговаряй,  риторичен въпрос е.
Иначе много млади майки, които имат синчета и ги определят като мои, а не като наши( все пак са и на татковците) ще ги четем в темата след време...щото бързо се търкаля живота.

# 62
  • при късмета
Cuckoo, мъжа ми първоначално отсвири баща си. И това при положение, че ме познава от дете. С другата снаха не са в много добри отношения, точно по същата причина. Обаче мъжа ми го сяде няколко пъти, много на място, а брат му спи и етървата с право е малко дистанцирана. Макар на свекъра да му дойде акъла, както се казва и да се промени към по-добро, не е същото, като изобщо да не го имало. Сестра му се наложи да я отсвирва доста по-късно, като се събрахме тя няколко години беше в чужбина. Абсолютно сигурна съм, че ако се беше наложило и майка си щеше да отсвири, ако се бърка, където не ѝ е работа. По този въпрос нямаме никакви различия и разминавания.
Да ще учат и живеят в България. Тя че следва медицина.
Не знаех. Успех им пожелава ми на двамата
~Боряна~, отделна тема са свекър, няма. Може да направиш, ако искаш. До тогава тази тема служи за оплаквания и от двамата

# 63
  • София
Някой днес вече написа, че не е до снаха и свекърва, а до хора. Има криви, на които не може да се угоди, и нормални. Всеки сам избира от кои ще е.
Ти го каза, не аз. Но това не се избира, то си е характер.

# 64
Rammona адекватен съвет, защото ти пасва на разбиранията ли е??? Не ми отговаряй,  риторичен въпрос е.
О, не, ще ти отговоря. Ако следеше темата, щеше да си видяла, че съветът й беше, че свекървата в моя случай не е виновна, а е виновен ММ, който не ме пита удобно ли е тя да дойде на гости у дома. Тук свекървата наистина не беше виновна, а аз се бях вкопчила в това мнение, като тя ми даде другата перспектива, която, когато се замислих, наистина беше правилната. Така, че не виждам кое точно пасва на моите разбирания. Прочети назад в темата и се просвети, щом ти е интересно и ми задаваш уж риторични въпроси.

# 65
Вмешателството го позволяват младите. Когато по някакъв начин са зависими или не умеят да се заявят. Като Ради, която не смее да противоречи на свекърва си за прахосмукачката и мивката. В нейния дом, тя си решава кое и как.

Сега съм взела решение да си направя една интервенция, за която мм знае и няколко близки приятелки (които минаха през това). И майка ми не знае, свекърва ми също. Не им казвам, защото не искам главоболия. Решила съм си, информиран избор е, ще го направя. Ще разберат като мине всичко, ще е свършен факт. На свекърва ми не казвам, защото ще изтропа на майка ми. А майка ми ако разбере ще ме подлуди да се откажа, защото полудява като чуе тия мои мераци. Хем не разбира и не е информирана, хем всичко знае и коментира. И знам, че ще реагира лошо, че не съм й казала. Обаче така ми е по-добре. Казвам го това, повече на снахите, нищо, че в случая става дума за майка ми. Вмешателство има, когато има къде да се месят. Сега като не знае какво се случва, няма как да се намеси. Като вече е свършен факт, пак няма как да се меси, защото вече е направено. И да мрънка, файда няма.

# 66
  • при късмета
Така е, Шерилин, но както и преди ти казах, не винаги можеш да го избегнеш. Ето, в примера на Ради, не е казла, че иска да мете с метлата, това се случва докато тя е там. Намесата е неизбежна. Ако на детето му дойде време за хранене докато свекървата е там, пак е неизбежно, ако тя се меси в храненето и начина на отглеждане. Ще се наложи да го преоблечеш, ще започне да ти обяснява, че и това не правиш както трябва. Една свекърва, ако се меси по принцип, нищо не я спира да го прави, дори разстоянието. Чели сме много случаи, че през океана всеки ден дават акъли и контролират ежедневието на младите.
Иначе, права си, позволяват го младите. За да спре, те трябва да предприемат действия, каквито се налага според самата свекърва или месещия се, за да се оправят нещата. Месещия се, сам няма да се промени и да спре да го прави

# 67
Да, така е. В случая просто не трябва да мълчат, а да обяснят, че детето се гледа така и точка. Както и прахосмукачката, метлата и там каквото е. Тя просто трябва да обясни нейната гледна точка и да каже, че нещата се случват по този начин без колебание. А в моя случай си мълча, докато решението ми не се материализира и реша да споделя.

# 68
Когато отначалото поставиш ясни граници, с вмешателството, докъде може да стигне, и когато имаш подкрепата на любимия й син, съжителството, със свекървата, може и да не е ,като филм на ужасите.
Аз с моята много се разбирах, и на моменти ми липсва. Гледах я до последно, с каквото можех й помагах, но никога тая жена не е казала лоша дума пред мен. Е, може и да ме е хранила зад гърба, защото не си прамълчавах нищо, но поне привидно, до последно имахме добри отношения.

# 69
Птица, съвсем нормална свекърва ще стане от тази със сармите, нищо общо с теб, със сигурност. Като чета тук и виждам защо масово има вицове за снахи и свекърви и защо у нас масово се възпитават синовете да обичат само мама и затова остават ергени за цял живот. [/b]То с такива авторитети жална им майка на снахите. 😁

Голяма  глупост.

# 70
Аха, сякаш коментиращите тук снахи не доказват обратното или пък, че си нямаме и виц за това, че като питали българинът кой си обича най-много той си казал мама. Grinning
Иначе, радвам се, че моят мъж не е от тези мъже и любовта към жената и към майката са си отделни и независими величини.

# 71
Жените ‘щото пък са се откъснали от полите на майките си, че не питай…

# 72
Има много мамини лигльовци и лигли.

# 73
Аз не знам дали правилно си спомням, но не беше ли вярно, че снахата, дето не харесваше сармите на свека и тя самата е майка на момченце.
Май нещо беше писала, че българските майки си учели синовете да ги обичат и уважават.
Чудя се тя на какво ще учи своя син- да я мрази ли ?

# 74
Аз, доколкото си спомням, единствените свекърви тук са Бор_яна и К.А.Г. Даже tays още е кандидатка. Къде ги видяхте тези други свекърви, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт