..... О, не, ще ти отговоря. Ако следеше темата, щеше да си видяла, че съветът й беше, че свекървата в моя случай не е виновна, а е виновен ММ, който не ме пита удобно ли е тя да дойде на гости у дома.
Ами, свекърва още не съм, снаха вече не съм, че си отиде свекърва ми... Ама да ти кажа, в това изречение ми е закодиран голям проблем - няма какво да те питат "удобно" ли е. Вратата за най-близките винаги е отворена, щом имат нужда да дойдат. Ако за мен в този момент е проблем, споделям си и си лягам/отивам да върша каквото съм планирала и т.н. Все пак, всяка жена се чувства най-добре в своята си къща и не прави тегели до дома на сина/снахата всяка вечер
Ама това става при две непредубедени и добронамерени жени. И както винаги съм казвала, аз съм пълнолетен човек, знам как да се държа с други хора, какво да изисквам от тях и какво да им дам. Тия приказки, че съпругът трябвало да слага граници на майка си/баща си са глупости. Е, след като оставяте нещата в негови ръце, значи трябва да приемете, че ако той смята за ок положението, значи нещата остават така, а не да мрънкате и "храните" мъжа/родата.