Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 420
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Супер маникюри, момичета.

Karmilla, пише го в описанието, а понякога и в самото име на пилата - brushless. Освен това ръкохватките на пилите с безчетков мотор са много по-тънички и елегантни от стандартните ръкохватки, по-леки са и са почти безшумни.Да кажа, че няма по-готино нещо от пила с безчетков мотор - Маратон, Стронг и подобни пасти да ядат, нищо общо. Класи над тях е, отделно, че не трябва да се сменят четки и имат в пъти по-дълъг живот на експлоатация. Тъй че, който има желание да инвестира в такава пила, определено си струва. Но цените вървят от 100 евро нагоре.

# 166
И аз съм с нов маникюр, но утре ще покажа, че сега е много тъмно Blush

# 167
Много ти благодаря, Есмералда! Явно съм гледала други пили, които не са с безчеткови мотори, въпеки че гледах по-висок ценови клас. Сега ще знам как да ги отличавам, въпреки че май не е много добре, че разни етерични мисли ми минават....

# 168
  • София

Тези клечки натопени в ацетон за почистване отстрани преди печене ли ги ползвате?

И ако не ви хареса картинка, или линия преди да е печена с какво я чистите? Само сух тампон, ацетон, спирт?

# 169
ketito, такива не съм ползвала и ако са с памук, може да оставят власинки. Аз си забърсвам директно с дървената пръчка(суха) или ако е много зле директно трия с безвлакнестатта кърпа. Същото важи за декорации и картинки. Тези, които имам обаче не съм  доволна баш, защото шускат пак маллко или много влакна. Есмералда беше пускала едни хубави преди няколко теми, но не мога да ти кажа кои понеже още разходвам моите. Иначе за дървени пръчки имам предвид тези:
https://makeup.bg/product/585726/
Иначе една тик токърка ползва едни специални пръчки за обезмасляване около кутикула и мисля, че биха свършили работа и за ачистване. Сега ще ги потърся как бяха баш и ще шерна линк как изглеждат. Утепах се да ги търся ето ги, micro swab се казват за търсене:
https://www.amazon.com/Disposable-Applicators-Personal-Microswab … ion/dp/B0865TWDWB

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 22:40 от karmilla

# 170
Ей тези кърпички ползвам аз и 100% нямат никакви власинки.

https://a.aliexpress.com/_mrxJRr8

# 171
Изпочупих си ноктите с малкия звяр вкъщи и трябваше да ги намаля. Сложих новата база върху млечно белия и стана дооста по-добре, отколкото върху черно, както и си мислех.

# 172
В Jumbo има едни ленти за кола маска, които не пускат влакна и стават за почистване. Само си ги нарязвам 🙂

# 173
В Jumbo има едни ленти за кола маска, които не пускат влакна и стават за почистване. Само си ги нарязвам 🙂
Може ли снимка на опаковката кои са?Благодаря!

# 174
Обикновени ленти за кола маска в пакети по 20, 100 бр. или цели рула. Аз ползвам такива за краката, но никакъв шанс да седна да изрязвам малки кърпички за нокти при положение, че има сума видове готови дори в мейкъп.

# 175
Не съм в къщи и не мога да ги снимам, а и опаковката не я пазя. Пускам една снимка от нета. А виждам, че и в Лили и ДМ също има такива. Лентите са по-удобно от ролката. Разбира се че е по-лесно да се вземат готови такива, но на мен не ми се чака от Алито, а Мейкъп на последък ми доставят за 7-10 дни и нямах време да ги чакам. По-лесно ми е да взема нещо веднага от някой магазин. На мен не ми пречи да ги нарежа, става за секунди. А и стават доста кърпички. 

# 176
  • София
Здравейте, от известно време не съм писала. Включвам се с въпрос. Скоро сте коментирали нещо подобно и сте дали съвет да се пробва с каучуковата база на коди, то аз съм с нея и пак имам същия проблем 😁... Няколко дни след като съм си направила маникюр, виждам, че откъм кутикулата влиза въздух отдолу под лака. Не се отлепя, но понеже е полупрозразрачен, се вижда как се наддига. Ако пробвам, мога да го отлепя оттам. Ползвам каучуковата база на коди и до сега всичко е било нормално. Отгоре слагам гел без изграждане, само за здравина. Досега не към ползвала ултрабонд, но и не ми се беше случвало така. Да не би базата на коди вече да е стара... надрасквам и с пила, дехидратирам... не знам вече... Четох, че при някои от вас се отлепя откъм свободния края, но при мен откъм кутикула... Имате ли някакви съвети? Всъщност с каква по-точно пила трябва да се надрасква? Буфер, но има различни видове 🤔 сигурно от мейкъп ги взимате 🤔

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 14:01 от meoww

# 177
  • Варна
Нищо не драскам аз. Хубаво чисти птеригиума. Отлепване откъм кутикула се получава само при не добре почистени кожи и недостатъчно ефективно обезмасляване. Ако ползваш цветни бази задължително отдолу прозрачна с втриване в плочката.

# 178
Аз също последния път си взех ленти за кола маска, такива за лице. Разрязах ги на две и вече ги ползвам цяла година.

# 179
По повод зачестилите случаи на онихолиза и обвиненията към secretly, какво ви е мнението? Някои отзиви за тази база, много ми я похвали една позната маникюристка като изключително добра, по-добра от Коди , но ме притеснява да я взема

Общи условия

Активация на акаунт