Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 431
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Сикретли по принципбяха много хубави, но няколко съфорумки се оплакаха от топ и база, че ставали на сопол мтого бързо - на трето ползване някъде, ако не ме лъге паметта. Една приятелка маникюристка, която ти ползвашефи та се оплака и ги смени. Иначе преди само хубави отзиви имаше. В мовента не знам как са, това е инфо от преди 4-5 месеца. Иначе ако взимаш цветна, аз пак да ди кажа, ат долу безцветна задължително.
Относно отлепянето от кутикулата и аз съм на същото мнение. Или не е добре почистено, или наводнено, а ако е цветна база без тънка безцветна подложка омже и от това за е. За всеки случай можеш да пробваш да включиш бондхи да видиш как е. В мейкъп има напдоктъпни цени. Аз съм доволна от безкислинния на клареса(пой беше около 4 лв.) ихтози на палу.

# 181
Аз за Сикретли съм чела едно единствено оплакване за онихолиза и то конкретно срещу някакъв салон в Младост, който използва техните бази. Една жена във ФБ група орева орталъка и под поста й валяха мнения на жени, които нямат идея за какво иде реч. Ами случва се човек да получи алергична реакция, никой не е застрахован. Кофти, но това е положението с гел лаковете.
Апропо, основно произведени в Китай гелове в бутилка и гел лакове дават точно алергична реакция с онихолиза - в Англия направо е цяла епидемия от такива реакции към марката The Gel Bottle.

# 182
  • Варна
Есмералда понеже участвах в тая дискусия....да наистина беше грозно,но си мисля,че в случая не Сикретли са виновни.  Състоянието на ноктите на жената беше меко казано плачевно. Това за мен е системно неглижирано,за да се стигне до там.  Процесът е започнал преди месеци,но маникюристката се е правила на разсеяна без да обърне внимание на дамата,че има проблем. Лакирала и я изпращала по живо по здраво.
 Че и жената е за бой си е факт де. Много неграмотен народ има. На тая ноктите и със сигурност не са виждали масло освен в края на маникюра в салона. Редовното мазане на масло спестява много проблеми,но маникюристките го пропускат като съвет.

# 183
В случая с младосткия салон дамата се оплака най-напред от салона, че са оставили ноктите й в такова състояние.
След това собственика на салона се включи, обвинявайки базата, и се опита да си измие ръцете, че те не носели отговорност за това, че им била доставена кофти партида.
На мен това ми направи най-лошо впечатление от всичко.  Не може да си професионалист и да се обясняваш и извиняваш като второкласник, че някой друг ти бил виновен.
Причините могат да са много, но най-малко вероятната от тях е "кофти партида"
Ноктите й бяха потресаващи, и както писахте по-горе това не е от вчера. Длъжни са били да обърнат внимание още при съвсем първите признаци.

# 184
Ето и моят маникюр от събота

# 185
  • Варна
танита разказвала съм тук за хлапето при което ходя на маникюр като ме подгони мързела Grinning....Понеже я познавам от пелени и знам колко обича да се лакира аз я насочих към курс и превръщането на хобито в професия... Да ви кажа ли какво научи на курса/3 модула изкара/...почти нищо. Да може да лакира и да рисува страхотно,чистичко,може да прави укрепване и с база и с гел,и да изгражда/,но на курса изобщо не са им говорили за ролята на маслата в грижата за ноктите примерно. Като и кажа,че не искам да ми пипа кожите/прави апаратен маникюр/ и блокира. Аз ходя с почистен птеригиум,но такива като мен луди почти няма Grinning. Упорито ми твърдеше в началото,че без почистване с фреза няма как да ми се държи лака Grinning ще кажеш че маникюристките са се родили с ел. пила в ръце Grinning. И такива работи разни.
 Та ако във въпросния салон са събрали такива девойки с познания от предучилищната.....а и клиентките хабер си нямат се стига до такива грозни ситуации.  Аз питах защо са пуснали дамата да си тръгне в това състояние без поне препарат да препоръчат и ми се отговори,че не дала да и отрежат ноктите - смях.....Ако и бяха обяснили,че има реална опасност въпросните грозни нокти да се отлепят изцяло и да паднат надали нямаше да даде да ги скъсят. Не говоря за грозните картини за изрязване дълбоко и оголване на нокътното легло-това обезобразяване и аз не го приемам,но се реже така,че свободния край да не се показва и се изпилява допълнително,за да няма шанс да се натоварва излишно плочката. И после масла до откат,за да не виреят гадини.

# 186
Не е задължително реакцията да се е развивала в продължение на месеци. В английската група за професионалисти, в която членувам, има десетки постове със снимки на нокти в сходно състояние след 3-4 седмици носене. Там масово свалят продукта на всяко посещение в салона.
Не знам дали случаят в младосткия салон е такъв, или реално е имало признаци и от преди, които са били неглижирани. Но според моето скромно мнение именно базата е виновната. Сикретли не представя прозрачна информация къде се произвежда реално продуктът. Това в комбинация с факта, че е българска марка, мен ме води до извода, че най-вероятният производител е точно байчо Китайчо.

Принцеске, зачистването при онихолиза, за което говориш, не трябва да се прави от човек, който няма квалификацията за това, а от специалист по медицински педикюр. Това не е материя, която се учи на стандартен курс по маникюр.
Така че по-добре да не пипат, отколкото да направят по-голяма беля.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 14:01 от esmeralda23

# 187
Здравейте момичета, имате ли препоръчан продавач от Alliexpress за предпочитаната LED лампа в темата? Бих искалa да сменя моята, за да премахна евентуални проблеми с печенето. Благодаря!

# 188
Според мен няма смисъл от али лампа, в момента има добри лампи на цени под 30лв. из бг сеайтовете. Sunone и Sunx пекат добре(и двете ги имам) и в емаг все ги има на цени м/у 20 и 30 лв. Не си заслужава чаканато, а като съм гледала цените излизат подобни толкова. Виждала съм и по 5-8 евто лампа, но пък шипин таксата за сметка на това е 15 евро и по-висока от стойността на лампата. Ето ти линкове на двете лампи. А ако държиш на али и има съфорумки с линкове, да споделят. Есмералда беше шервала линк на официалните sunuv, но там съответно цената е друга(над 60 лв.), иначе лампите са много хубави.
https://www.emag.bg/kombinirana-lampa-za-manikjur-i-pedikjur-sun … 48w/pd/DZPRXFMBM/
https://www.emag.bg/uv-lampa-za-manikjur-urban-trend-sun-x-white … rb/pd/DJBYG8BBM/?
Вени, много свежарски маникюр! Баш като за тия прекрасни, слънчеви дни!

# 189
Не съм свидетел на драмата, но мога да повярвам, че клиентката не е дала да и пипат/режат ноктите. За някои хора нещата са на живот и смърт и не приемат какво им се казва.

# 190
В коя група е било това, че ми стана интересно да видя ноктите на момичето?

# 191
Значи базата на Сикретли си е ок и не води до подобни проблеми? Иска ми се по-натам да я пробвам. А групите бяха много, от Майките на София, до Безопасна красота и групите Младост и пр.

# 192
Момичета, от този линк кои номера накрайници за пила да си взема като за начало за махане на лак и почистване на кожичките? Прочетох, че трябваа да са жълт, червен или син, но от кои?
https://www.aliexpress.com/item/4000484617012.html?spm=a2g0o.car … 6938daOKwQfp&mp=1

# 193
Момичета, от този линк кои номера накрайници за пила да си взема като за начало за махане на лак и почистване на кожичките? Прочетох, че трябваа да са жълт, червен или син, но от кои?
https://www.aliexpress.com/item/4000484617012.html?spm=a2g0o.car … 6938daOKwQfp&mp=1

Имам от 1 ред червен ,но бих си взела и един заострен като от 4 ред червения или в такава форма ,защито отстрани не успявам да махна с царевичката.
BGN 1.42  37%OFF | 29 Type Nail Drill Bits For Electric Drill Manicure Machine Accessory Rainbow Tungsten Carbide Ceramic Milling Cutter Nail Files
https://a.aliexpress.com/_mLTCDjU
Препоръча ми моя близка този продавач ,за кожи ползва капка

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 21:13 от StellaRose3

# 194
4 или 8 бих взела за сваляне, но за кожички бих избрала от диамантените пламъчета, а тук не виждам такъв. Между другото взех си заострен, който е номер 23 и абсолютно нищо не сваля. Сега съм поръчала номер 40 да видим какво ще пристигне.

Общи условия

Активация на акаунт