Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 35 393
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
С линт базата можеш да изравниш. Ако искаш да спестиш време- вземи си цветна база някаква. Тънка подложка безветна и после укрепващ с цветната.
Момичета, не дезинформирайте, моля! Какви са ния 100 тънки слоя и не мислите с кочукжа, че може. Баш каучуците за укрепване. Аз не знам в един форум ли пишем и четем?!

Здравейте! Христос Воскресе! Бъдете здрави и щастливи!

Това дали към мен беше въпрос?
Споделям мнението на две маникюристки, приятелки една от които преподавател.
Не съм написала никъде 100 слоя.

Аз ползвам само каучукови бази (безцветни и цветни), на различни марки точно защото ми укрепват ноктите.
Нанасям си първи слой, слагам после втори ( без да пека между двата), изравнявам доколкото мога и пека.

Хубав празник, момичета!
Христос Воскресе!
Така вече съм съгласно, от предния пост не ми стана ясно, съжалявсам за недорабирането и изказването си при това положение. Имахме скорошни случки с обяснение, че база не се изравнява, но аз съм объркала. Такъв протокол спазвам и аз с разликата, че винаги имам с втриваане един тънък слой прозрачна база, за да ми държи.
Мен ме е срам да кажа-имам около 20-30 каучукови бази(цветни и безцветни), 5-6 топа, 2 гела в бутилка и един в буркан,  около 80 цвята(толкова ги докарах преди време като броих). Гледам да не поръчвам, но имам избухвания все още и куфарът ми прелива. Успокоявам се, че съм изхвърлила болуците, с които се бях сдобила 2016, когато си напазарувах без да знам много много. Лошото е, че всички цветове с които съм се сдобила ми харесват и не мога да преценя какво да разкарам. Та, Есмералда, супер си! Мъжът ти да знае, че има много, ама много по-зле. И тук удобно пропускам всичките стикери, камъни, пигменти, лентички, магнит и пр. джидавки.
РОШ, много хубав флаш, кой е? Скоро бяха заредили почти цялата зодиакална серия на hi hybrid в мейкъп. Те са флашове и са хубави. Сега виждам, че са по-малко останали, само emerald taurus нещо имам спомен, че не беше много флаш. Може да ги видиш на снимки в гугъл, а имат и в инстаграм снимки и клипчета.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 09:08 от karmilla

# 571
Здравейте! Моите лакове от година насам се увеличиха на 20-30. Момичета в какво съхранявате лаковете си? В пластмасови кутии ли? Какво е това куфарче, Кармила ?

# 572
Разнасям и местя нещата на няколко места и си взех куфар за инсрументи. Долу држа лампа, пила, кутийки с декорации и други подобни, а горе съм наплескала лакове, бази топове. Най-горе обикнвено държа стикери и разни по-дребни декорации. Естествено в момента този куфар прелива. Ето тук снимки от преди година и кусур някъде, когато беше почти празен и много подреден Grinning Сега в момента това горе е фул фраш с лакове наредени като тетрис, някои хванаха асансьора и отидоха и те в мазЪта, защото горе не се събират, а пили и клещи сега държа в една кутия от четките за рисуване от зъболекарския сайт.

В интернер има специални куфари за гел лакове, но бяха много по-малки и много по-скъпи. В бриколаж съм виждала едни кутии за лекарства на един или два етажа, които за по-малко количество вършат работа. Бях разглеждала и рибарски куфарчета, но ми бяха малки нещо на мен. Моя го взех на живо от една железария. В нета търсех, но не ми допадна-няма реална представа за разпределението. Размерите, колко е чисто като размер долу и колко е легенът. А и в нета бяха по-скъпи от този.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 14:27 от karmilla

# 573
Хаха, Кармилла като майстора на маникюрите си, някой мъж, ако отвори куфарчето ще се хване за главата.. Joy
Иначе, много идейно и наистина удобно. При мен са в кутии от парфюми или от Златна рибка едни юбилейни кутии в два шкафа, които вече преливат..

# 574
При мен са в едни трейчета от Джъмбо и в шкафове.

# 575
Разнасям и местя нещата на няколко места и си взех куфар за инсрументи. Долу држа лампа, пила, кутийки с декорации и други подобни, а горе съм наплескала лакове, бази топове. Най-горе обикнвено държа стикери и разни по-дребни декорации. Естествено в момента този куфар прелива. Ето тук снимки от преди година и кусур някъде, когато беше почти празен и много подреден Grinning Сега в момента това горе е фул фраш с лакове наредени като тетрис, някои хванаха асансьора и отидоха и те в мазЪта, защото горе не се събират, а пили и клещи сега държа в една кутия от четките за рисуване от зъболекарския сайт.

В интернер има специални куфари за гел лакове, но бяха много по-малки и много по-скъпи. В бриколаж съм виждала едни кутии за лекарства на един или два етажа, които за по-малко количество вършат работа. Бях разглеждала и рибарски куфарчета, но ми бяха малки нещо на мен. Моя го взех на живо от една железария. В нета търсех, но не ми допадна-няма реална представа за разпределението. Размерите, колко е чисто като размер долу и колко е легенът. А и в нета бяха по-скъпи от този.

Идеалното решение, наистина. Понеже и аз пътувам постоянно дали можеш да споделиш размерите на този прекрасен куфар? Grinning

# 576

РОШ, много хубав флаш, кой е? Скоро бяха заредили почти цялата зодиакална серия на hi hybrid в мейкъп. Те са флашове и са хубави. Сега виждам, че са по-малко останали, само emerald taurus нещо имам спомен, че не беше много флаш. Може да ги видиш на снимки в гугъл, а имат и в инстаграм снимки и клипчета.
Благодаря, ще погледна.
Молекула F 05 е моят. Розовото е по-бледо е от на снимката и леко прозрачно, но пък е много флаш😁👍
пс Няма. Всичко сте изкупили. Или аз не ги намирам. Ще се наложи да почакам зареждане🤣
Ааа, намерих ги. Нямаше да си помисля, че са флаш.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 15:35 от РОШ

# 577
SpasimiraS, може малко да те излъжа, тъй като отдавна гледах размерите, но е сравнително голям. В момента не е при мен, но по спомен казвам към 50 см широк, 30 см дълбок и около 25-26 см. широк. Гледах тогава по старата лампа да се събира и да мога да наблъскам тогава туит с течности и едни други кутии. Мисля, че беше 19" като размер. Като цена го взех 26-28лв. от магазина и това е горе-долу ценовата категория. Е, в нета съм виждала и за 70 лв по-малки, но мерси! Лошото в нета е, че в много сайтове не им пише размерите. Аз моята лепенка я махнах и не мога да го видя. Иначе като марка съм запом ила беше superbag. Плюс е, че е с желени закопчалки, а не пластмасови. Напоследък взех и за нов куфар да се оглеждам - харесах един на колелца и доста по-голям, но май просто ще е по-лесно да спра да пазарувам. Има и по-малки варианти, но наисртина е добре да се погледнат на живо, за да може да се прецени дали ще се събере пила, лампа и дали пространството горе ще е подходящ за еисочината на лаковете.
Божеее и аз го имам този лак! Явно и аз си заглеждам едни и същи Joy

# 578
SpasimiraS, може малко да те излъжа, тъй като отдавна гледах размерите, но е сравнително голям. В момента не е при мен, но по спомен казвам към 50 см широк, 30 см дълбок и около 25-26 см. широк. Гледах тогава по старата лампа да се събира и да мога да наблъскам тогава туит с течности и едни други кутии. Мисля, че беше 19" като размер. Като цена го взех 26-28лв. от магазина и това е горе-долу ценовата категория. Е, в нета съм виждала и за 70 лв по-малки, но мерси! Плюс е, че е с желени закопчалки, а не пластмасови. Напоследък взех и за нов куфар да се оглеждам - харесах един на колелца и доста по-голям, но май просто ще е по-лесно да спра да пазарувам. Има и по-малки варианти, но наисртина е добре да се погледнат на живо, за да може да се прецени дали ще се събере пила, лампа и дали пространството горе ще е подходящ за еисочината на лаковете.

Благодаря, ще разглеждам. Обаче май май пак няма да събера всичко на едно място, а принципно нямам толкова лакове /най-много около 40-50/, повечето неща са ми разни ваденки, фолио, камъни, хартиени пили, четки, инструменти и други джунджурийки. По-скоро тези по-обемните неща ми бъркат работата -  лампата за нокти, пилата, прахоуловителя и настолната лампа.

# 579
Прахоуловител нямам,но долу се събира по-обемната ми лампа в кутия, старата пила в кутия(сега и новата, но при нея опаковката е по-малка), една малка кутия за интрументи с разни камъня и боклучки, тъката кутийка с пилички, клещички и пр. една кутия от Хепи доставка с още боклуци, обезмаслител, кърпичките, спрей за дезинфекция + едно кашонче от мекъп от по-дребни доставки, в което държа още простотии. В момента малко го натискам да се затвори, но се затваря. Само за настолната ми лампа няма място. Иначе тук мога да отбележа единсвен минус - предвид, че долу е тип ралка, а не чекмедже като вадя неща се налага да вадя някой път по-горни, за да взема нео от голу. Но като са в кутии и знам кое къде ми е не ми е драма и бързо вадя и после съответно прибирам. Но все пак да си кажа, защото може не на всеки да се понрави.

# 580
И моите гел лакове са доста, не съм ги броила, но повечето са от евтинджосите от Мейкъп. Скоро отворих един и мисля, че не стават вече за ползване. Ще залагам на по-скъпите, но качествени лакове. По 2-3 ще поръчвам и пак ще си набавя цветове.

# 581
Здравейте 🙃

Аз си поръчах от Амазон една прилична чанта, в която ги събирам.
Не съм ги броила, може би около 25-30 броя.

Но идеята с куфарчето е брилянтна ✌️

# 582
За статистиката - 15 цветни бази, 4 гел лака, 4 топ лака и безброй стикери, брокати, фолиа, щото нищо не мога да си нарисувам сама с моите две леви ръце…🙈😀Даже си имам албум със стикери…🙈🤪
Напук на дъждовното време, аз включих режим “пролет”!😀🌷Тъкмо ми дойдоха и поръчките от Али Експрес с фолиа и стикерчета, та пробвах едното фолио. Супер сделка - 10 фолиа за има няма 5 лева.

За никой не е изненада, аз съм пристрастена към цветните бази…
- Kodi Dragon Fruit
- Топ “AQUA” на Jana nails, за пореден път - препоръчвам го с две ръце и два крака.👌👌👌
Не мога да кажа същото обаче за базата им - за протокола на безименния пръст е Dura base Milk….това чудо няма равномерно нанасяне, или поне аз нямам тези висши умения… Рядка, рядка и рядка… Поне за камуфлаж става, предполагам, че няма да има проблем с издръжливостта. Ама като съм дала пари, поне да я вкарам в употреба.

# 583
Би ли споделила с какво отпечатваш фолиото? Има гел лакове, чиито лепкав слой не е достатъчна лепкав за отпечатване на фолио. Знам, че имаше навремето едни специални "лепила" но хич не съм наясно вече.
П.С. Любопитно ми е да видя и албума Simple Smile

# 584
Би ли споделила с какво отпечатваш фолиото? Има гел лакове, чиито лепкав слой не е достатъчна лепкав за отпечатване на фолио. Знам, че имаше навремето едни специални "лепила" но хич не съм наясно вече.
П.С. Любопитно ми е да видя и албума Simple Smile
С ето това лепило на Веналиса, бюджетен вариант, за около 6-7 лева съм го купувала.

Албумчето си е класически китайски екземпляр от кварталното левче, докато дойде по-фенси братовчед му от Али Експрес 😀

BGN 4.19  40% Off | 1pcs Small Fresh Gather Decals Transparent Organizer 120Slots Nail Art Stickers Decals Collecting Tools Trendy Manicure Notebook
https://a.aliexpress.com/_mskUTtI

Общи условия

Активация на акаунт