Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 35 381
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Може скоро да заредят, преди време имаше бази, цветове топове, но в момента доста марки са с малко наличност за сметка на други. С моята лампа аз нямах проблем, но майка имаше. По същия начин беше с лампата на Принцесата - съфорумки я пползват безгрижно, а н нея и гори. Моята е sunx, а на Принцесата мисля, че беше syn x5 max или plus, тук мога да излъжа. Това може да зависи колко си чувствителен. Майка по принцип има слънчева алергия, която силна се изразява на силно слънце като кофти обвриви и може на нея за това да и е силна. Взех една sunone да я пека и спря да и гори и дразни. Но пак казвам, че не настоявам и при теб да е такъв случая. Надявам се да ти се реши проблема и да можеш да си хходиш с маникюр безгрижно Simple Smile

# 601
С лампа SUN 4S 48 W съм. Мисля, че е хубава.
Не знам, според мен е от KODI-то.
Една година слагах китайски гел лак и нямаше проблем, в момента в който смених с уж по-качествен и се започна. Simple Smile  Преди никога не съм имала алергии или подобни проблеми. А не съм вманиачена дето няма да излезе навън без безупречен лак, ходила съм и без никакъв и с къси нокти за по-дълго време, но са чупливи и затова се пробвах с гел лак.
Накрая ще взема да поръчам от амазон един стартов комплект shellac и ще приключа с чуденката.

# 602
  • Gorni Bogrov
Като чета  за паренето и се замислих дали да не се поръчам ръкавици.Вие ползвате ли и има ли смисъл въобще от тях?

# 603
Не знам, според мен е от KODI-то.
Една година слагах китайски гел лак и нямаше проблем, в момента в който смених с уж по-качествен и се започна. Simple Smile  Преди никога не съм имала алергии или подобни проблеми.

Точно от китайските гелове е. Алергията се получава с натрупване на алергена и след това "избива". Като си ползвала цяла година некачествени материали с високи алергенни съставки и особено при контакт с кожата това е резултатът. След това ще реагираш и към качествени продукти, които имат същата съставка, дори и в по-малки количества.

# 604
Като чета  за паренето и се замислих дали да не се поръчам ръкавици.Вие ползвате ли и има ли смисъл въобще от тях?
Аз лично не ползвам. А ръкавиците няма да те спасят от парене около кутикулата или по самата нокътна плочка. Второто се получава от силна лампа, вид продукт, количество продукт и количество фотоинициатори в него(колкото повече са, толкова повече ще пари, предвид че отдават топлина при полимеризация) при укрепване и/или препилени, изтънени нокти.  Понякога е комбинация от изброените. При препилване, ползване на висококиселинна база или некачесвена таква може да се получи изгаряне и в последстве онихолиза. Назад в темата коментирахме такъв случай в една фб група, при който дамата си е препилила жестоко ноктите, ползвала е китайски боклуци и в последствие от изгаряне и получила отделяне на нокътя от леглото. За това усети ли се парене се вади ръката, изчаква се да размине и пак се пъхва. Обикновено по мои наблюдениязапочва да пари около 10-15 секунда, ако почне да ми пари, вадя за около толкова разминава и пак пъхвам. Ако усетя вторично да ми пари - повтарям, но до сега мисля веднъж или два пъти ми се е случвало втори път да вадя.
Ръкавиците ще ти предпазят част от ръката да е изложена на лъчи, но не всичко. Ако ти пари на цялата ръка или имаш притеснения, тогава можеш да пробваш с тях как ще ти е. Тук в стари теми съм чела, че можеш да вземеш домакински ръкавици, които да изрежеш към пръстите и с тях на първо четене да пробваш. Ръкавици бяха шервали, че има в Али. В бг сайтове още не съм виждала, но може и да има.
Водно цвете, ако си направила дълга почивка, може и да се разминеш, но Есмералда е права относно алергиите. Иначе в заглавния пост има много инфо от Невена във връзка с алергиите към гел лакове. Сложила съм линк към неин пост как тя се спасила и на друго момиче от форума историята. Ако имаш време - разгледай и може пък да ти е от помощ.
https://bg-mam.ma/p/1142461/39778776
https://bg-mam.ma/p/990236/35639565

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 12:27 от karmilla

# 605
  • Gorni Bogrov
Като чета  за паренето и се замислих дали да не се поръчам ръкавици.Вие ползвате ли и има ли смисъл въобще от тях?
Аз лично не ползвам. А ръкавиците няма да те спасят от парене около кутикулата или по самата нокътна плочка. Второто се получава от силна лампа, вид продукт, количество продукт и количество фотоинициатори в него(колкото повече са, толкова повече ще пари, предвид че отдават топлина при полимеризация) при укрепване и/или препилени, изтънени нокти.  Понякога е комбинация от изброените. При препилване, ползване на висококиселинна база или некачесвена таква може да се получи изгаряне и в последстве онихолиза. Назад в темата коментирахме такъв случай в една фб група, при който дамата си е препилила жестоко ноктите, ползвала е китайски боклуци и в последствие от изгаряне и получила отделяне на нокътя от леглото. За това усети ли се парене се вади ръката, изчаква се да размине и пак се пъхва. Обикновено по мои наблюдениязапочва да пари около 10-15 секунда, ако почне да ми пари, вадя за около толкова разминава и пак пъхвам. Ако усетя вторично да ми пари - повтарям, но до сега мисля веднъж или два пъти ми се е случвало втори път да вадя.
Ръкавиците ще ти предпазят част от ръката да е изложена на лъчи, но не всичко. Ако ти пари на цялата ръка или имаш притеснения, тогава можеш да пробваш с тях как ще ти е. Тук в стари теми съм чела, че можеш да вземеш домакински ръкавици, които да изрежеш към пръстите и с тях на първо четене да пробваш. Ръкавици бяха шервали, че има в Али. В бг сайтове още не съм виждала, но може и да има.
Водно цвете, ако си направила дълга почивка, може и да се разминеш, но Есмералда е права относно алергиите. Иначе в заглавния пост има много инфо от Невена във връзка с алергиите към гел лакове. Сложила съм линк към неин пост как тя се спасила и на друго момиче от форума историята. Ако имаш време - разгледай и може пък да ти е от помощ.
https://bg-mam.ma/p/1142461/39778776
https://bg-mam.ma/p/990236/35639565
[/b] Това за паренето го  научих благодарение на  вас и много внимавам.Но мисълта ми беше дали с тези ръкавици ще можем да предпазим поне кожата на ръцете(бях го написала в пресният пост,но нещо се е случило и половината пост ми е изчезнал).

# 606
Би трябвало да предпазва нещо като е скрита кожата, и участъкът без ръкавица само да се пече. Аз не слагам, предвид че пека кажи-речи веднъж месечно сумарно 10тина минути, но към момента нямам проблеми и не ми е толкова изнежена кожата в това отношение(пу-пу), при мен избива от други простотии под други форми и на други места Simple Smile. Но пробвай - от опит глава не боли, а няма да ти навредят ръкавиците.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-uv-gloves-for-nails.html? … .detail.1000002.0

# 607
Здравейте!
Може ли препоръка каква база да си взема?
От самото начало ползвам каучоковата на Коди и съм доволна, но вече доста се сгъсти и май и е време за смяна.
Мислих да взема нещо от Make up, че имам сега ваучер за РД, но незнам кои се препоръчват към момента. И дали да залоча пак на каучокова или някой от другите видове?
И някой цвят ми се ще да подновя.
Попрочетох настоящата тема, но не се ориентирах много. Може би Palu, но коя?
https://makeup.bg/product/730587/ тази например?

# 608
Зависи за какво ти трябва, ако искаш само за тънка подложка тази ще ти свърши работа, ако искаш да укрепваш има каучукова безцветна.Може и да комбинираш тази с някой цветен каучук. Макси базата също имам спомен я хвалеха, но не помня каква е разликата с тази, но ако е като ултра база на клареса и обикновената, то предполагам макси базата на палу ще да е малко по-гъста в сравнение с показаната от теб.

# 609
Ами аз стандртно слагам един недебел слой база и продължавам с цвят. Горе долу съм хванала някаква схема и се получава. Опитвам се да втрия и поизравня, но без да нещо уау. Ноктите ми нямат някакви особени поражения, а и не го нося много дълги. С каучоковота цялостно ми бяха добре. Истината е, че не са ми напълно ясни разликите между различните бази.

# 610
Показаната от теб база би трябвало да е течна и не става за укрепване. Каучуковите са гъсти, еластични бази, които са подходящи за архитектура и укрепване на до средно дълги нокти. По принци е добре да се сложи един много тънък слой задължително безцветна база(цветните правят по-лоша спойка с нокътя) с втриване преди нанасяне на по-дебел слой и укрепване--така държи по-добре и предпазва. Ако си свикнала да работиш с по-гъсти бази, то по-добре си вземи на Палу безцветна каучукова.

# 611
А на тези с фибрите/фибро стъкло, каква им е особеността?

# 612
Те са са калпави и/или препилени, разслояващи се, тънки нокти. Аз имам линт базата на коди и я ползвам за майка ми и съм доволна. Потребителки взеха на Didider Lab, но още нямаме много впечатления, но на първо четене им допада. Има една такава на Moon, но в украинсия мейкъп четох отзиви, че не били доволни и власинките много гадно стърчали и трудно се работело с нея.

# 613
Линд базата може и на здрави нокти, но отново с подложка. Изравнява се чудесно, имам няколко цветни бази и много често слагам набързо само база и топ. Не съм имала проблеми с тях. Говоря за тази на Коди.

# 614
  • Down south
А това "нещо" как се ползва?
В темата и мрежата гледам красиви манюкири, моят е един и същ, цвят, форма. Досада.

И другите "неща" мрежовите дойдоха. Не съм уцелила цветовете, но не ми се занимава да ги връщам. Ще ползвам или поне ще опитам да ползвам 3 цвята, тези, които за извън леглата на контейнера. Ако някой иска останалите, с удоволствие ще ги подаря.

Общи условия

Активация на акаунт