Всичко за всички марки гел лакове - тема 47

• 36 412
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
За нищо не ползвам ръкавици, нямам такъв навик. Издръжливостта зависи от много неща - техниката на поставяне на гела, самият гел, ноктите. Но няма нокти, които да не могат да бъдат направени така, че да издържат на средностатистическото ежедневие на една жена. Просто не сте намерили вашият начин и марка.

# 271
Никога и за нищо не слагам ръкавици, но под лака задължително укрепване с гел.

# 272
Даже нямам ръкавици,в къщи постоянно домакинствам,също и работя с ръцете си, и с вода.На моите нокти и обикновен лак издържаше преди години по 10 дни,а сега се е случвало и повече от 20,докато го сваля аз,когато намеря време.Понякога се случва да има някой нокът за поправка,но много рядко.

# 273
  • на брега на морето
И аз не ползвам ръкавици вкъщи. Напротив - дори мисля, че тези еднократните ръкавици дето стоят плътно, допринасят за по- бързото забелване откъм свободния край ( ползвах такива на работа преди, оттам са ми наблюденията, запарва се вътре и се забелва по- рано от обичайното). Ултрабонд на гелиш по свободния край и ми държи 3 седмици. Мия на мивката тави най- вече ( имам миялна машина), чистя печката с препарат, готвя и понякога пера на ръка( дрехи, които ме е страх да не се изпортят в пералнята) и всичко това без ръкавици- няма проблеми. Може и повече да държи, но 3 седмици са ми оптимални и го свалям.

# 274
  • Бургас
И аз не ползвам ръкавици, направо ги мразя, даже и със силни препарати като чистя рядко слагам, хем знам какви са пораженията върху кожата най-вече... И при мен държи 2-3 седмици без проблем, при това все с китайски продукти и без праймер, бонд...
Сега си взех две основи и топ на Didier lab, за които питах. Засега съм много доволна. От 10.03 съм с тях, лесно се нанасят, добре стоят и не са се обелили вече 2 седмици

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 21:15 от sunny-n

# 275
  • Варна
Ръкавици ползвам когато ползвам препарати за почистване по-агресивни от тоя за съдове,но си пазя кожата не ноктите,пазя се и защото съм поддатлива на онихилиза от нищото например от препарат за почистване на банята. Да си имам късмета Grinning.

# 276
Аз чинии не мия често, но при почистване с агресивни препарати слагам ръкавици. Най-вече, за да си пазя кожата.

# 277
Това с препаратите не е шега работа. Аз си изгорих кожата с една белина наскоро, направо ми се обели слой кожа. Трябват ръкавички. Също може да слагаш само гел преди цвета за укрепление или ако нямаш - слагай два слоя база преди цвета. Не съм много спец, но трябва да запечатваш връхчето на нокътя отстрани.

# 278
Аз ползвам ръкавици само ако чистя с препарати, в които има белина и производните й. И то защото иначе цялата се изприщвам, не заради ноктите.

Ето нещо и от мен. Имах съвсем друга идея, но това бяло на клареса е ПОТРЕСАВАЩО. На 3 слоя пак не приличаше на нищо, това за пръв път ми се случва до сега. Та накрая трябваше да го скрия с нещо, защото нямах време за поправки. Та съм отворена за препоръки за читав бял лак.

# 279
Не нося ръкавици. И по мои наблюдения ръкавиците скапват маникюра и по-бързо започва да се лющи от запарването. Но не е като да не нося ръкавици заради това, просто при мен на 10-тата минута се дупчат и накрая ръцете ми са пак в препарат, но накистани хубаво. Като цяло преди години много ползвах доместос, белина, обезмаслители и пр. Започнах да развивам разни алергии и в момента количествата са намалени до минимум. Гледам да не вдишвам много и предпочитам да съм с маска, ако имам нещо много да чистя. Взела съм повече четки, за да нямам много досер до кожата и ако има как повече чистя с топла вода или разтвор оцет и вода. Миенето на чинии не ми влияе също да държеливост.

# 280
Аз винаги съм ползвала ръкавици, не само за чистене, но и за миене на чинии. Неприятно ми е иначе и без ръкавици нищо не пипвам. Не съм забелязала някаква разлика в трайността, когато примерно сравнявам с почивки, където нищо не пипвам. Но и все пак вкъщи не съм постоянно с ръкавици и да търкам.

# 281
  • Бургас
Хайде да не съм голословна, ще ви покажа какво правих днес. Уж за по-бързо, а се замотах с часове...
На 10.03 се лакирах само с по един слой от новите бази Didier - fiber безцветна и rubber light pink, без топ, щото уж не бях измислила модел на маникюра на другия ден щях да сложа цвят и топ. Да, ама изкара цяла седмица. После сложих още един слой от розовата и топ, а днес вече запилих леко топа и направих френски с още един слой розово върфу бялата линия, която пък доизкусурявах с тънка четка... Добре става, ама голяма занимавка. Освен това се получава един лек релеф от бялата линия. Вие как се справяте с това? Както се казва, от самолет не се забелязва, но ме дразни.

# 282
  • Sofia
Момичета има ли хубава база или цвят milk white на коди kodi? Бих искала да е с добро покритие. Имам ice pink на kodi,но на 2 слоя не покрива добре.

# 283
Ако искаш плътна млечна база пробвай тази на Palu.

Момичета има ли хубава база или цвят milk white на коди kodi? Бих искала да е с добро покритие. Имам ice pink на kodi,но на 2 слоя не покрива добре.
[/b]

# 284
Едно семпло и от мен:

Изобщо не си личи от снимката, но в оригинал е млечнa база с леки блестящи частици - Kodi Opal 02. Вечер блещука страхотно Heart Eyes

Доста гъста е както обикновено с техните бази, добре е да се затопли преди ползване иначе е тегаво за работа, особено на дребни нокти, като моите Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт