Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 708
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
[video][/video]
Аспирин протетта е малко вож с две устриета. Специалистите по репродуктивни проблеми вече изобщо не го препоръчват както преди след трансфер да се пие, защато доказано вреди на лигавицата и прави имплантацията трудна. При тромбофилия го включват вече на по-късен етап след + тест примерно ако има нужда. Аз на първия си цикъл ин витро пих месец преди трансфера по препоръка на генетика, който ме следеше и смятам, че на това се дължи не успехът ми, но до тогава не знаех за тези нови проучвания и методики. Та искам да кажа, че всяко нещо трябва да се поставя под въпрос дали е добре за конкретния случай.

Може ли да цитирате медицинска литература зад това твърдение? Благодаря.
Не съм сигурна, че има на български, ние като бяхме в Турция ни го казаха и ни показаха в техни списания, ние си превеждахме с гугъл, защото аз имах много въпроси относно това и бях притеснена, че няма да ми назначат нищо предвид, че тук при консултация ми идписаха и аспирин месец преди трансфер и фраксипарин, а турциге изрично ми казаха нищо да не пая и след трансфера да не си бия нищо само да се изследвам на 30 дни. Тук ми назначифа натаспина съгласувахме с тях бяха съгласни и това е. Ако искате потърсете си в нета, тук с много момичета от инвитро групата сме коментирали и в чужбина навсякъде не се изписва вече този аспирин, тук още си го дават. Това зная аз, че прави рехава лигавицата и затруднява имплантацията. Ако намерите инфо на бг споделете тук и за другите майки, сигурна съм, че ще има интерес, при все, че за гениката има много малко статии и информация.
Инъче и  аз имам жълто течение от една седмица, но съм на преглед чак на 29ти. Не пия и магнезий, ама нали съм между двата меесеца Октомври и Ноември и момичетата в другата група споделят, че пият от 14та седмица. Магнерод или нещо от сорта, точно защото това другото, което момичето е споменало имало странични ефекти. Аз малко се плаша от такива веща със странични ефекти, но явно магнезия е задължителен от накакъв момент нз за пръв път съм бременна и не съм наясно.

# 616
  • София
За течение - имам си бяло. Не е обилно. Всяко различно течение от нормалното го обсъждайте с АГ-то ви, за да ви изпише адекватно лечение.

Болки в кръста, ако поседя повече време права и започва да ме боли. Също и ако лежа по гръб също започва да ме боли, но като цяло от първата бременност си имам проблеми с гърба и кръста.....пазя се, но въпреки това пак си ме наболява от време на време. Една вечер даже имах много силна болка в ябълката и отиваше към десния крак и за малко ми се схвана....

Аз отново съм болна 😭😭 направо вече наистина не издържам. Утре ще се чуя с АГ-то, защото аз през седмица - две съм болна. А тепърва ще влизам в 4 месец.......сега съм с набъбнала лигавица на носа и много гадна суха кашлица......направо на моменти не мога да си поема въздух от нея. Започнах веднага Авирон, отделно пия и биозин мама, но явно организма ми е яко изтощен и не успява да се пребори с вирусите......а точно преди седмица пих антибиотик.......

# 617
Аз също от вчера отново съм с хрема и драскащо сухо гърло, което ме кара да подкашлям. Не знам кое по ред разболяване ми е това, не знам какво се случва с мен! Аз толкова не съм боледувала последната година-две, колкото сега за 2 месеца. С предишната ми бременност не беше така. Просто съм отчаяна.

# 618
Аз също от вчера отново съм с хрема и драскащо сухо гърло, което ме кара да подкашлям. Не знам кое по ред разболяване ми е това, не знам какво се случва с мен! Аз толкова не съм боледувала последната година-две, колкото сега за 2 месеца. С предишната ми бременност не беше така. Просто съм отчаяна.

Защо не се консултирате с АГ за тази добавка. На мен ми беше изписана от самото начало и не съм я спирала. До сега освен с лек сопол и гразнене в гърлото еднократно, с друго не съм се сблъсквала. Преди бремеността, много боледувах и се пазя много. Не ходя по магазини, не ходя в молове и избягвам навалицата. Детето ми от 2м не е ходило на градина,тоно защото той носи всичко от там. Е 2м си издържа здрав и от другата седмица ще ходи. Последна група е и завършват.

# 619
Момичета, от сутринта имам периодично усещане в областта на пикочния мехур, все едно някой подскача върху него. Рано е да усещам движения и съм в чуденка какво може да бъде това... не боли, но даже не мога да опиша точно какво е усещането... много е странно.
Отделно, продължавам чуденките си с лабораториите и почва да ми става смешно. Значи, в Геника ми казаха, че същият ден ще имам резултати, но половината ги няма, а в петък отидох в Цибалаб да си пусна изследвания за анти тела заради кръвната група и ми казаха - резултати чак на 10 - ти, а са излезнали още същият ден... направо ми звучи комична цялата ситуация...

# 620
Момичета вие колко често ходете до тоалетна по малка нужда аз през половин-1 час но от вчера и през нощта и по много а не пия много вода в 12 г.с съм.

# 621
Чела съм, че ако прилича на гъделичкане, значи го усещате 🥰 не мисля, че е невъзможно…

Аз попринцип ходя много рядко, преди да забременея 2-3 пъти дневно, сега от скоро зачестиха на 7-8 пъти 😁 не знам дали е нормално, даже понякога насила отивам, а не защото ми се ходи.

Момичета вие колко често ходете до тоалетна по малка нужда аз през половин-1 час но от вчера и през нощта и по много а не пия много вода в 12 г.с съм.

Момичета, от сутринта имам периодично усещане в областта на пикочния мехур, все едно някой подскача върху него. Рано е да усещам движения и съм в чуденка какво може да бъде това... не боли, но даже не мога да опиша точно какво е усещането... много е странно.
Отделно, продължавам чуденките си с лабораториите и почва да ми става смешно. Значи, в Геника ми казаха, че същият ден ще имам резултати, но половината ги няма, а в петък отидох в Цибалаб да си пусна изследвания за анти тела заради кръвната група и ми казаха - резултати чак на 10 - ти, а са излезнали още същият ден... направо ми звучи комична цялата ситуация...

# 622
Чела съм, че ако прилича на гъделичкане, значи го усещате 🥰 не мисля, че е невъзможно…

Бебето се усеща точно като хващане на рибка. Същото потреперване като от въдицата. Рано е още, но и не се бърка с нищо друго когато дойде момента.

# 623
  • софия
Аз си мисля, че отвреме на време я усещам. Второ детенце ми е. И бвшв забавно как по време на единя преглед пак я усещах по същия начин и в същия момент вияхме на ехографа как мърда и дивее :д та аз за себе си съм сигурна, че е това, но май малко хора ми вярват, било много рано.

# 624
С първата бременност също усещах някакви неща от рано... но само си гадая.

Момичета, от днес в Лидл ще има разни дрешки за бременни за лятото. Аз мисля да се сдобия в перспектива, защото действително идея нямам какво ще нося през топлият сезон. Само рокли не са ми вариант.

# 625
Аз също го усещам. В началото беше като пърхане, сега вече са си движения. Четох някъде, че при първа бременност се усеща към 16 г.с., а при втора- към 12-13г.с.

# 626

Момичета, от днес в Лидл ще има разни дрешки за бременни за лятото. Аз мисля да се сдобия в перспектива, защото действително идея нямам какво ще нося през топлият сезон. Само рокли не са ми вариант.

Аз тъкмо си поръчах няколко неща от about you. Имат намаления и цените са добри.Тези на Лидл не ми допадат като модели и в сушилнята ми ще ги направя на парцали на второто сушене. В синсай има също хубави неща,но разбира се размери няма. Не обичам да обикалям из магазините и онлайн ми е идеално. После мога да връщам колкото си искам.

# 627

Аз тъкмо си поръчах няколко неща от about you. Имат намаления и цените са добри.Тези на Лидл не ми допадат като модели и в сушилнята ми ще ги направя на парцали на второто сушене. В синсай има също хубави неща,но разбира се размери няма. Не обичам да обикалям из магазините и онлайн ми е идеално. После мога да връщам колкото си искам.

Ох темата с дрехите и на мен ми е сложна. Вчера се опитах да си взема нещо по-пролетно, но всичко много ми стяга и в корема и явно няма да стане с нормални дрехи. Дрехите за бременни обаче са безумно грозни… Аз исках да си взема някаква рокля/пола - нещо по-леко, защото съм от жените, ма които вечно им е адски горещо и вече едва търпя температурите - всичко, което видях е ужасно грозно. Като униформи за млекарки - едни сукмани, едни поли на цветя… 😂 Някой попадал ли е на нормални дрехи, просто за бременни? Предстои ми и рокля за събитие да си търся и се плаша. 😂

# 628
В сайта на H&M ми харесаха някои неща. Има и по- елегантни рокли също. Иначе от предната бременност имам някои неща, които ми стават. Купих си само дънки от Lc waikiki

# 629
Момичета имам въпрос.Тъй като в петък ми премаля на работа и си тръгнах реших да си почина и да си взема болничен.Обаче моята АГ е в отпуск и ми каза да си взема от личния лекар а другата седмица ще ми пусне тя.Та въпроса ми е тези болнични как се отразяват на майчинството после?

Общи условия

Активация на акаунт