Ноемврийски бебета 2023г.

• 47 248
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Леле! Това с повръщането е плашещо… не знам как сте настроена към тази тема, но възможно ли е във Вашия случай да е от уроки… познавам хора, които от уроки са имали зверско главоболие с повръщане… а за детенцето, напоследък ми излизат много идеи, но като че ли за по-малки, от типа на метода Монтесори, има идеи в интернет, на мен ми се струват доста интересни.

Вчера вечерта мнооого ме болеше главата  чак повръщах от болка. Днес е по-добре, но нямам сила и ми е ниско кръвното. Sad ама малкото диване не ме пита и иска да търчим и да си играем. Кажете игри за 2годишни с които да си осигурим няколко мин почивка?

# 676
  • софия
Леле! Това с повръщането е плашещо… не знам как сте настроена към тази тема, но възможно ли е във Вашия случай да е от уроки… познавам хора, които от уроки са имали зверско главоболие с повръщане…
Ми не съм се замисляла на такава тема, то и аз съм по майчинство още с първото детенце и не се срещам много с хора, не знам от къде би дошло нещо такова. Гледах са магнитните бури тези дни и с това го свързах. Днес като цяло е по-добре, само кръвното ме мъчи, но се наливам с вода, пих кафе, айрян само шоколад ми остана :д
А майките с втора или повече бременности как ги сравнявате? Аз имам чувството, че втората ми е някак по-тежка, кръвното повече ми пада, по-уморено ми е, вчера пусках и кръвни изследвяния и хемоглобина от 140 на 125 за 1 месец, преди започна да ми пада след 7-ми месец, също и ставите започват от сега да ме болят, а миналият път ме боляха само накрая вече Sad

# 677
Не искам в никакъв случай да те плаша, но знам, че варицелата по време на бременност е много сериозно състояние. Комуникирала ли си със следящото АГ? На моя позната й правиха някакви изследвания, за да се прецени състоянието на плода.

Ами за сега само ехограф, след 12г.с. Ще е ФМ, само това ме посъветваха. Иначе към инфекционист по време на варицелата се обърнах. За сега всичко е наред с мен, ще ви държа в течение.🦋

# 678
Момичета днес минахме първата фатална в 13 г.с всичко е наред пол не се вида още но това главоболие много ме мъчи сега пък ми е ниско кръвното 120/60 .

# 679
Момичета днес минахме първата фатална в 13 г.с всичко е наред пол не се вида още но това главоболие много ме мъчи сега пък ми е ниско кръвното 120/60 .
Айрян със сол нормализира кръвното. На мен ми се отразява много добре и ми е минавало главоболие от него. Може и парацетамол да пиеш.

# 680
За кръвното: айрян със сол и на мен много ми помага.
Главоболие също имам от време на време. Лежа си и си почивам и го преодолявам някак си.
Относно втората бременност: първата ми беше по- тежка. Повече повръщах, но тогава мислех само за себе си. Можех да спя когато си искам, да лежа, да ям, да си почивам… Докато сега по- малко повръщах, нооо много повече се измарям. Малкият си иска неговото внимание, нямам много време за себе си, по- изтощена съм😂 Като си сложа главата на възглавницата и вече съм заспала.

# 681
Здравейте! За първи път пиша, в 13 г.с +6 дни съм. Имам повишено слюноотделяне, постоянно трябва да плюя, защото иначе ми се гади още повече. Много е неприятно 😔 Има ли някой със същия проблем?

# 682
И при мен е същото и това се повтаря за трети път Grinning Плюя си в шише, в салфетка,  навън.. Просто е доста неприятно, но с приключването на периода на гадене/повръщане и това се нормализира! Пожелавам ти това да е съвсем скоро. Аз съм в 12гс + 2 дни и гаденето и повръщането  са на лице. Вярвам, че скоро ще дойде по - доброто време!

Здравейте! За първи път пиша, в 13 г.с +6 дни съм. Имам повишено слюноотделяне, постоянно трябва да плюя, защото иначе ми се гади още повече. Много е неприятно 😔 Има ли някой със същия проблем?

# 683
  • София
katerina_dimitrova, с първата бях с мноого ниско кръвно и за цялата бременност повръщах точно 2 или 3 пъти.
С втората ми беше много зле и повръщах доста. Та се наложи да влезна в болница за овладяване на състоянието.....
Сега с тази е някакъв кошмар. Кръвното ми пада рязко, прилошава ми, гади ми се постоянно, косата ми капе яко, кръста яко ме боли почти постоянно.
Наистина не знам как ще изкарам до края.....а едва съм в 4 месец.

# 684
С първата стигах до фаза само да ми се гади, а за 9 месеца съм повръщала само 2 пъти. Сега до 9 - 10 седмица повръщах здраво и после рязко отшумя всичко. С първата ми пролича едва в 5 - 6 месец, а сега като си хапна, вече си ми личи. С първата се хранех нормално, а сега съм като луд с картечница, ям и за тогава. И като ми се дояде някое боклуче и ми пада пердето и край... и после ми е ужасно съвестно. До тук тия разлики съзирам, пък ще видим по - натам...

# 685
Ох, не знам дали ми личи, нося си още обикновените ми дрехи, макар че усещам някои ме стягат вече в корема. Ама като вляза в банята и се погледна в огледалото имам чувството, че все едно съм в 5-ти месец 😩 с предишната бременност ми пролича много по-късно, и килограмите бяха по-малко де, ама сега имам чувството, че е твърде рано да съм така 🙁 до края какво ще правя, ще бъда като цепелин 😣

# 686
Ох, не знам дали ми личи, нося си още обикновените ми дрехи, макар че усещам някои ме стягат вече в корема. Ама като вляза в банята и се погледна в огледалото имам чувството, че все едно съм в 5-ти месец 😩 с предишната бременност ми пролича много по-късно, и килограмите бяха по-малко де, ама сега имам чувството, че е твърде рано да съм така 🙁 до края какво ще правя, ще бъда като цепелин 😣

Аз съм по-слаба от 1вата бременност, обаче корема ми личи доста. Не съм качила нищо, но корема ми се вижда и останах само с един клин които ми става Grinning Поръчах доста неща за бременни,но не с всичко се одобрявам. Повечето са летни къси дънки и шорти.  Не работя и не ми се налага да излзиам всеки ден. Искам да ви питам , ако се водя на ТД към 7-8м ще получавам ли майчински? Имам над 7г стаж,но не съм била наработа последните май 4г Grinning Нямахме късмета за здраво дете в детска градина и аз си го гледах в повечето време. Вечно беше с нещо. Една седмица там и вкъщи по месец после.

# 687
Ох хайде пак да преговорим - трябва ли да се филмирам, че сякаш отшумяха всякакви симптоми? 🫣 От днес съм в 13 г.с., вече не чувствам същото напрежение в гърдите. Леко ми прилошава, след като си изпия добавките, но това е. В комбинация с бледото зацапване от онзи ден бая се притеснявам… По-рано някой беше споделил пак така за отшумели симптоми, какво стана тогава?

# 688
Ох хайде пак да преговорим - трябва ли да се филмирам, че сякаш отшумяха всякакви симптоми? 🫣 От днес съм в 13 г.с., вече не чувствам същото напрежение в гърдите. Леко ми прилошава, след като си изпия добавките, но това е. В комбинация с бледото зацапване от онзи ден бая се притеснявам… По-рано някой беше споделил пак така за отшумели симптоми, какво стана тогава?

Аз в 15г.с вече имам прилив на енергия. Няма умора,бодежи и неприятни усещания. Все едно не съм .... Течение имам леко и бяло, но то не е спирало и при чиста микробиология. Гърдите са спокойни и дано така безсимптомно продължи и за напред.

# 689

Аз съм по-слаба от 1вата бременност, обаче корема ми личи доста. Не съм качила нищо, но корема ми се вижда и останах само с един клин които ми става Grinning Поръчах доста неща за бременни,но не с всичко се одобрявам. Повечето са летни къси дънки и шорти.  Не работя и не ми се налага да излзиам всеки ден. Искам да ви питам , ако се водя на ТД към 7-8м ще получавам ли майчински? Имам над 7г стаж,но не съм била наработа последните май 4г Grinning Нямахме късмета за здраво дете в детска градина и аз си го гледах в повечето време. Вечно беше с нещо. Една седмица там и вкъщи по месец после.
Ще получиш, аз предната пременност само последния месец бях на ТД, тоест преди 45дневния който се полага

Общи условия

Активация на акаунт