Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 974
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Така и не ми обясниха на какво се дължи ,но понеже бях изпаднала в шок и не бях на себе си ,така и не попитах за съжаление....... В момента лежа ,ставам само до тоалетната,но продължава да си кърви обилно ,ако продължава така , сигурно ще отида в болница за наблюдение.... Колкото и да не ми се иска да се стига до там...

# 421
А защо отказвате хоспитализация? При това състояние, което описвате, и препоръка да останете в болница, не знам защо ще чакате до утре и евентуално, ако и АГто каже - тогава… на никого не би му било приятно, естествено, на кой му се лежи по болници по празници и прочие, но нещата в живота се случват без да но питат сега удобно ли е и искаме ли.. аз, ако съм със кървене, и ми кажат, че трябва да остана в болница - оставам. Стискам палци всичко да мине без последствия! Успех!

# 422
1 месец лежах в болница и още 7 вкъщи. Ставах само до тоалетна и за прегледи. Въпреки че бях на утрогестан 3 пъти по 3 на ден и но шпа 3 пъти по 3, системите помогнаха...

# 423
Не знам дали е уместно да се включвам тук, но реших да го направя. Аз също бях с термин ноември, но за съжаление загубих бебето си и съм съсипана, а при най-малкия дискомфорт ТИЧАХ по болници. Ако бях на твое място, бих направила Всичко, за да избегна този развой, като лежането в болница щеше да ми е най-малкият проблем. Ти си знаеш най-добре, но това кървене не е за подценяване и ако нямаше опасност за бебето, нямаше да искат да те хоспитализират.
Успех, дано да има положително развитие при теб, от сърце ти го пожелавам. Simple Smile

# 424
Здравейте! 🙂
Христос воскресе! 🌸🌈
Момичета, аз хванах някакво грипно състояние. Притесних се, че покачих температура до 38*. Доктора ми каза, че може да пия парацетамол. После личната лекарка ми каза, че щом имам Тайлолхот да пия него. Не знам защо не питах във Вайбър моя гинеколог дали Тайлолхот се счита за парацетамол и изпих Тайлол-а на 37.7. После след около час вдигнах на 38* и му писах притеснена, да му кажа какво съм направила. Той ми отговори, че не ме е съветвал да пия никакви прахчета от този тип и че те не са за бременни. Все пак смъкнах температурата де.  Утре ми е прегледа да видим сърдечен ритъм за първи път и термина, (поради много късната овулация се предполага, че съм около две седмици назад отколкото трябваше по календар) .
Според вас едно прахче Тайлолхот дали е нещо много притеснително? В аптеката фармацефтът дори и парацетамол на хапчета не препоръчвал за бременни, ми предаде мъжът ми на връщане от аптеката, но за всеки случай взе, ако нещо през нощта много вдигна отново.
Притеснявам се, но сега чувствам, че сякаш нещата са овладяни. За гърлото, което е ярко червено смуча Кофлет на Хималая. Поне то е ок.
Стискайте ми палци утре на прегледа всичко да е ок! Стискам ви и аз на всички! ❤️

# 425
Нищо няма да стане от един тайлолхот. Най-вероятно не е най-подходящото заради псевдоефедрина, който е съдосвиващо, но наистина от едно прахче нищо лошо не може да стане. Иначе да - парацетамол, витамин С, биозин мама, чайове, лимони, мед, много течности… ако обаче положението се влошава, особено с това гърло, може да стигнете и до антибиотик. Това също не е страшно. Случва се.
Аз вече месец съм със запушен нос. УНГ ми беше изписала да пръска Муконазал, въпреки че на листовката пише, че не се препоръчва за бременни - беше категорична, че усвояването в носа е локално и няма проблем. Записала съм час за идната седмица при друг да видим какво ще каже той. На 5-6-7 часа , ако не си пръсна нещо в носа - край, абсолютно запушване. Не мога да дишам, през устата още по-зле. Вече не знам какво да правя, ако е така до края не ми се мисли 🙁

# 426
Нищо няма да стане от един тайлолхот. Най-вероятно не е най-подходящото заради псевдоефедрина, който е съдосвиващо, но наистина от едно прахче нищо лошо не може да стане. Иначе да - парацетамол, витамин С, биозин мама, чайове, лимони, мед, много течности… ако обаче положението се влошава, особено с това гърло, може да стигнете и до антибиотик. Това също не е страшно. Случва се.
Аз вече месец съм със запушен нос. УНГ ми беше изписала да пръска Муконазал, въпреки че на листовката пише, че не се препоръчва за бременни - беше категорична, че усвояването в носа е локално и няма проблем. Записала съм час за идната седмица при друг да видим какво ще каже той. На 5-6-7 часа , ако не си пръсна нещо в носа - край, абсолютно запушване. Не мога да дишам, през устата още по-зле. Вече не знам какво да правя, ако е така до края не ми се мисли 🙁
Сърдечно благодаря! 🤗❤️ Имах голяма нужда да чуя нещо такова, за успокоение! Изпитвам страх, особено след миналогодишния спонтанен аборт, но това сигурно е нормално.
🫶

# 427
  • София
И аз съм в клуба на болните от събота. Ходихме на спешен и ми пуснаха кръвни. Оказа се инфекция на горните дихателни. Изписаха ми антибиотик, сироп и пробиотик. Утре започвам и биозин мама. А други ден съм и на преглед. Днес съм една идея по добре. В събота едвам станах от леглото....на почивки боядисвах яйцата...нищо нито бях яла, нито пила. Лежах и ме унасяше...и яко ми се драйфаше и ми се виеше свят, а краката ми се разтреперваха ако поседя права.

# 428
Здравейте, честно казано бях много зле след като постъпих в болницата около 3часа , и до 9 часа умирах от болка ,имах много силни контракции,но след две банки и 4 мускулни инжекции,слава богу нещата се успокоиха ,и успях да поспа 1 час . Живот и здраве утре сутринта ще ме прегледат и се надявам на добри новини ♥️

# 429
  • София
Здравейте, честно казано бях много зле след като постъпих в болницата около 3часа , и до 9 часа умирах от болка ,имах много силни контракции,но след две банки и 4 мускулни инжекции,слава богу нещата се успокоиха ,и успях да поспа 1 час . Живот и здраве утре сутринта ще ме прегледат и се надявам на добри новини ♥

Радвам се, че си отишла в болницата. Наистина не беше ок да седиш вкъщи. Стискам палци всичко да се успокои и да са наред нещата с малкото човече.

Момичета, все забравям да ви попитам как сте с косопада и косата? Моята е суууупер зле - суха и пада страшно много. Както бях с гъста коса, сега вече яко оредя.....направо почвам да се плаша.
P.S. До скоро пиех глюкофаж ама мисля, че вече действието му е отминало....като го почвах косата ми стана суха, но после се оправи.....

А как сте с кг-те? Аз за сега съм само с 700 гр отгоре. От тази седмица влизам в ритъм и спирам всичко тестяно.....че да не стане фал....а и ще следим изкъси с АГ-то и ендото кг-те заради ИР.

# 430
....

Момичета, все забравям да ви попитам как сте с косопада и косата? Моята е суууупер зле - суха и пада страшно много. Както бях с гъста коса, сега вече яко оредя.....направо почвам да се плаша.
P.S. До скоро пиех глюкофаж ама мисля, че вече действието му е отминало....като го почвах косата ми стана суха, но после се оправи.....

А как сте с кг-те? Аз за сега съм само с 700 гр отгоре. От тази седмица влизам в ритъм и спирам всичко тестяно.....че да не стане фал....а и ще следим изкъси с АГ-то и ендото кг-те заради ИР.

И аз съм решила да го спра,  много посягам към тестени, а това хич не ми харесва. Защо се получава този омагьосан кръг, не разбирам...........
Според мен съм качила кг, но ме е страх да се кача на кантара.
Вчера май видях и няколко стрии по корема, та сега и кокосово масло ще купувам да се мажа.
Вие почнахте ли да се мажете с нещо? На пазара има толкова много кремове, че се чудя какво да взема.

Моята коса е много гъста и дълга, започва да ме дразни и спарва доста, та другия месец ще отида на фризьор малко да ми я намали и освежи.
Нямам косопад или поне не виждам нищо осезаемо.

Казах на родителите ми на празника, много се зарадваха, дано всичко е наред до края Heart и да станат горди баба и дядо.

# 431
Здравей,
Попитай за Синулан Експрес Форте- аз преди да забременя имах този проблем и то с години. Толкова си бях скапала лигавицата на носът и бях свикнала със спрейовете, че не можех изобщо да дишам. От Муконазала започнах да кашлям пък - развих алергия, заради дългото му ползване, след това минах на други спрейове.
Отидох на УНГ и тя като ме видя, щеше да припадне. Изписа ми Синулан Експрес Форте - в началото така ми щипеше, че... и ми се насълзяваха очите, но след 1 седмично ползване си реших проблема. И след това, ако имах проблем, веднага 2-3 пъти Синулан и край. Така, че виж дали може и го вземи. Да, другите спрейове са с лекарствени вещества, а Синулана е с етерични масла.
Успех!

# 432
Привет!😁
Оцелях тази нощ! Вдигнах 38.4*С , но послушах доктора и пих парацетамол. Сутринта вече беше овладяно положението и най-после отидох на така очаквания преглед.
Много странен случай се оказах! 😃 Аз съм с последен м.ц. 10 февруари, но най-вероятно закъснението на цикъла ми не е било, защото съм забременяла, даже предположенията за закъсняла овулация също излизат от сметката. Всъщност излиза така, че съм пропуснала един цял м.цикъл и съм забременяла точно на следващата овулация по календар, при това след датата на закъснението ми в дългия период на липсата на цикъла, т.е. трябваше да ми дойде на 6-ти март, а аз съм забременяла около 16-ти март и за това сега на прегледа излезе, че съм 6г.с.+1д. и вероятен термин 11.12 😆, а преди две седмици се виждаше мини точица, която неясно е отговаряла на 4г.с. В началото малко се спекох, че не видяхме сърдечен ритъм, щото очаквах да съм към 7-8г.с., но точно защото се оказа така, е рано още и е нормално да не се вижда. Все пак се забеляза добре оформен жълтъчен сак и сянка, както и нормален кръвоток. В понеделник пак ще съм на преглед.
 Ще остана в тази група, че ми е приятно с вас но успоредно ще съм и в декемврийската. 😉
🤗❤️

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 11:55 от Милослава

# 433
Днес минах още един преглед. Всичко е наред бебето спеше, чухме най-сетне сърцето. Отговаря си на 10.5 г.с. и пуснахме всички изследвания.

# 434
Аз за стриите си взех Eucerin. Това имаше в аптеката. Всъщност, на мен не ми пука за стрии, имам си от миналия път макар и малко + лека диастаза. Целта беше нещо което да ми облекчи сърбежа, защото лудвах.

Общи условия

Активация на акаунт