Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 916
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Напишете в коя седмица сте… аз бях в 6-7 когато получих зацапване цвят боза и ми изписаха утрогестан и но шпа.

Момичета, забелязвам на тоалетната хартия след малка нужда като някакво зацапване съвсем леко оранжавеещо/съвсем леко розовеещо. Ще изчакам до следобяд да видя какво става и ще пиша на АГто, но нещо се притесних 😕 случвало ли се е на някоя от вас? Аз не си давам кой знае колко зор по принцип, но си имам домакински неща за вършене, и една 13-килограмова кака за обслужване, не я нося, но често клякам, ставам, определено натоварвам коремните мускули. Усещам придърпвания ту от дясно, ту от ляво ниско долу, но мислех, че е нормално. Нямам болки или нещо друго. Ужасно ми писна от проблеми и ходене по кабинети и прегледи. Оф ☹

# 496
И аз от вчера съм с една болка, ту в ляво, ту в дясно. Мога да я опиша като тъпа постоянна болка. Писах на докторката и ми изписа три дена да пия но-шпа, но не е като да не съм се притеснила.

# 497
Момичета, вчера мина моята първа фетална морфология. Бях в Оскар. Мисля, че имаше една дама, която също щеше да ходи там - да се запаси, освен с батерия на телефона и с някое четиво, ако обича да чете - ще има задоволително време Grinning иначе, съм изключително доволна, от вниманието което получих, обстоен преглед, не се бърза, а се обръща внимание на всеки детайл, взима се подробна анамнеза. Взеха ми кръв за БХС и първо се минава на женска консултация (мерят ти кръвното и те питат стандартни въпроси). Всичко при нас за момента е наред, тяхното предположение за пола и на АГ съвпаднаха, а и аз вътрешно го усещам, че ще е така, но все пак, ще видим на следващият преглед, другият месец. Пусках си вече стандартните ПКК и урина, и там всичко е в норма, но ми изхвърча от главата да напомня да ми пуснат направление за анти тела и сега ще ходя да ме дупчат пак...
Имам въпрос, към настоящите мами на по - малки дечица. Имате ли идея за подходящи книжки, за появата на нов член на семейството? Аз й събирам поредицата на ФЮТ - "Защо? Какво? Как?" От която имаме отдавна книжката "Нашето бебе", но все пак, се чудя има ли още някакви полезни книжки по темата?

# 498
Момичета, вчера мина моята първа фетална морфология. Бях в Оскар. Мисля, че имаше една дама, която също щеше да ходи там - да се запаси, освен с батерия на телефона и с някое четиво, ако обича да чете - ще има задоволително време Grinning иначе, съм изключително доволна, от вниманието което получих, обстоен преглед, не се бърза, а се обръща внимание на всеки детайл, взима се подробна анамнеза. Взеха ми кръв за БХС и първо се минава на женска консултация (мерят ти кръвното и те питат стандартни въпроси). Всичко при нас за момента е наред, тяхното предположение за пола и на АГ съвпаднаха, а и аз вътрешно го усещам, че ще е така, но все пак, ще видим на следващият преглед, другият месец. Пусках си вече стандартните ПКК и урина, и там всичко е в норма, но ми изхвърча от главата да напомня да ми пуснат направление за анти тела и сега ще ходя да ме дупчат пак...
Имам въпрос, към настоящите мами на по - малки дечица. Имате ли идея за подходящи книжки, за появата на нов член на семейството? Аз й събирам поредицата на ФЮТ - "Защо? Какво? Как?" От която имаме отдавна книжката "Нашето бебе", но все пак, се чудя има ли още някакви полезни книжки по темата?

Мерси, че писа Петя, аз съм днес на преглед точно там в Оскар клиник, ще знам да си заредя батерията на тел. Simple Smile За книжка и ние имаме само "Нашето Бебе" и четем вкъщи, но мисля да взема още, ще пиша като решим какво. Аз нямам търпение за прегледа, надявам се всичко да е наред и да успеем да разберем пола. Simple Smile Ти при кой беше, аз съм при Мария Янкова? В 12 седмица съм и 3 дена по изчисления на докторката.

# 499
  • София

Аз съм на 03.05. в Оскар при Стратиева. Моята гинеколожка ме прати при нея.
С колко се бавят часовете? Моя е за обяд.....

# 500
ReniTunteva , Wonder_woman__ при Стратиева бях. И аз към вчерашна дата 12+3 г.с. Часът ми беше за 12:40, влезнах към 15:20 ... грешката не е в лекарите. От медицинският център са пуснали часове през 10 минути, а прегледа трае средно между 30 -40. Просто графикът е неизпълним. Но в кабинета са супет вежливи и отношението е добро.
P.S. проверете си дали имате здравни карти и дали се покрива ФМ. Оказа се, че моята покрива, но го разбрах със закъснение поради тъпи обстоятелства...

# 501
Тя всъщност сега ФМ нали вече се покрива от Здравна каса, считано от тази година? Или не?
На мен ми казаха цена 120 лв, май .
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/45899

# 502
Как така записват часове за ФМ през 10 минути??? AnguishedFlushed

# 503
Не съм чула да се покрива от здравна каса аз си платих 120лв. Мсъщност аз си плащам всеки плеглед, казаха ми ,че здравната каса покрива само два прегледа, днес минах един безплатен, в който изобщо не се добрах до лекарката ми, а само до акушерката. Мерихме тонове с домашен доплер, килограми и разстояния и това беше. При вас как е?

# 504
Днес и аз минах ФМ и БХС,всичко е наред прекрасно пъргаво бебче.Изписа ми обаче Акард по 1 на ден тъй като имам риск от високо кръвно.Термин по гестационна седмица ми е 09.11.23г.

# 505
  • София
ReniTunteva , Wonder_woman__ при Стратиева бях. И аз към вчерашна дата 12+3 г.с. Часът ми беше за 12:40, влезнах към 15:20 ... грешката не е в лекарите. От медицинският център са пуснали часове през 10 минути, а прегледа трае средно между 30 -40. Просто графикът е неизпълним. Но в кабинета са супет вежливи и отношението е добро.
P.S. проверете си дали имате здравни карти и дали се покрива ФМ. Оказа се, че моята покрива, но го разбрах със закъснение поради тъпи обстоятелства...

Майкооооо......аз ще излезна от работа.....дано не се забавят толкова. Наистина не е ок, през толкова кратко време да се записват часовете.....
А каква е цената? Аз имам ДЗО и ще си взема фактура за да ми го възстановят след това.

# 506

Майкооооо......аз ще излезна от работа.....дано не се забавят толкова. Наистина не е ок, през толкова кратко време да се записват часовете.....
А каква е цената? Аз имам ДЗО и ще си взема фактура за да ми го възстановят след това.

190 лв. е цената...

Как така записват часове за ФМ през 10 минути??? AnguishedFlushed

Жената пред мен питаше другите жени за колко часът са им часовете... така засякохме...

# 507
Ужас… в тази връзка някоя мама посещавала ли е доцент Игнатов в Ортогин ? Там как седят нещата… на мен ми предстои…

# 508
Записана съм при него на 4.05. с първото ми дете също бях при него и помня, че много чаках. Сега доколкото виждам са записани часовете през 30 минути.
Ужас… в тази връзка някоя мама посещавала ли е доцент Игнатов в Ортогин ? Там как седят нещата… на мен ми предстои…

# 509
Аз за пренаталния тест и записването за ЖК и  фм ( в различни дни) си взех по половин ден отпуск.
Не искам да рискувам, знам че се чака особено при ФМ, важен преглед е и трябва да се види всичко.
Вероятно док обръща голямо внимание на всяка бременна, та затова се застраховах.

Общи условия

Активация на акаунт