Ноемврийски бебета 2023г.

• 48 860
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
На мен ми изписаха капки Вомитусхил и Натриев цитрат сироп. Помага ми кока-кола с лед Laughing
Искам съвсем много тихичко да се похваля, че пренатестът е готов и всичко е наред, и според него чакаме още една девойка. Ще се успокоя обаче едва след прегледа в петък (първа ФМ).

# 541
На мен ми изписаха капки Вомитусхил и Натриев цитрат сироп. Помага ми кока-кола с лед Laughing
Искам съвсем много тихичко да се похваля, че пренатестът е готов и всичко е наред, и според него чакаме още една девойка. Ще се успокоя обаче едва след прегледа в петък (първа ФМ).
В коя седмица си? Аз съм в 11+4 ден! Също чакам феталната морфология

# 542
Момичета, имам въпрос. Пуснах допълнителни изследвания за количества на витамин D. Резултата показа ниски стойности. Случвало ли се е на някоя? Пихте ли нещо? За пръв път ми се случва и нямам опит по въпроса. Иначе, имам още едно допълнително изследване, чакам да стане готово и то и тогава ще ги пратя на АГ да си каже мнението.

# 543
Здравейте, днес тичах по едно дете в парка, че се беше засилил с тротинетката към пътя. Та от тогава ме боли корема. Чудя се нали нищо няма да стане от едно малко тичане?

# 544
За гадене може и деган.
При ниско вит Д аз приемам вигантол. При 4 капки дневно, предната седмица ми излязоха ниски стойности и доктора ми ги вдигна на 8. Най-доброто набавяне на този витамин е разходките навън и слънчевите лъчи.
Първото ми дете е заченато инвитро и аз не съм имала никакви подувания. Започна да ми личи едва в 6 месец.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 16:26 от Бубенце

# 545
Още в самото начало си бях пуснала и беше в дефицит. АГ ми каза до края на 3м нищо да не взимам и че е нормално при бременни. Чела съм, че някои приемат вигантол капки, а някои нищо.

Дано да имаш време за почивка и се отпусни и полежи известно време, с оглед предпазване от психясване, няма да ти споделям моя много скорошен опит, резултата от който слава богу овладяха и сега съм закотвена от леглото до 00. Възхищавам се на мамите, които “не се чувстват бременни” и правят всичко без да се замислят… и аз опитах и се убедих, че няма да бъда от тях, колкото и да ми се искаше… немалко чакано е нашето чудо и мисля първо, само и единствено за него, аз, баща му и всички по веригата са на заден план… пий но-шпа и лежане и спокойствие 🍀

Момичета, имам въпрос. Пуснах допълнителни изследвания за количества на витамин D. Резултата показа ниски стойности. Случвало ли се е на някоя? Пихте ли нещо? За пръв път ми се случва и нямам опит по въпроса. Иначе, имам още едно допълнително изследване, чакам да стане готово и то и тогава ще ги пратя на АГ да си каже мнението.
Здравейте, днес тичах по едно дете в парка, че се беше засилил с тротинетката към пътя. Та от тогава ме боли корема. Чудя се нали нищо няма да стане от едно малко тичане?

# 546
Аз вчера май се понатоварих - имах доста задачки за вършене. Сутринта излизах с дъщеря ми на разходка и от тогава усещам едно леко като придърпване. Но и реално вече си имам едно леко коремче, което под дрехите не личи, но аз си го виждам. В 13+3 съм по календар. Та, на някоя от вас случват ли се подобни усещания?

# 547
Някоя от Вас дали е наясно с референтни стойности на бета чхг на този етап. Утре съм на преглед, сега ми излезнаха само данните от лабораторията ама там както можете да се досетите нищо повече не пише, а аз до утре… 🤪😁 успях да изровя някакви, но са в mIU, а моите са в IU/l …

# 548
Някоя от Вас дали е наясно с референтни стойности на бета чхг на този етап. Утре съм на преглед, сега ми излезнаха само данните от лабораторията ама там както можете да се досетите нищо повече не пише, а аз до утре… 🤪😁 успях да изровя някакви, но са в mIU, а моите са в IU/l …

Мисля, че miu/ml = iu/l, но за всеки случай потърсете онлайн конвертор и ще си го сметнете лесно.

# 549
Нещо явно или и с калкулатора не успявам да се справя или стойностите на papp-a са ми космически…

# 550
За мен е важно да е живо и здраво. Именно поради такива бъдещи очаквания се надявам да е живо и здраво и нищо друго. Няма значение дали е момиче или момче, така беше и с първата ми бременност. Мъжът ми разбира се, очаква момче. Нали знаете да му продължи името 😄 . Вече си имаме едно момиче на почти 4 години и обяснявам на нея, че няма значение какво бебе ще бъде. Важното е че ще бъде част от нашето семейство и ще го обичаме, а те ще се подкрепят и разбират, както аз с моя брат. Simple Smile

Относно всякакви придърпвания и болежки ги имам всичките. Гърдите ми вече не са чувствителни. И нямам никакво търпение утре за фетална морфология.

# 551
Здравейте,
Записвам се в групата с термин 13 Ноември. Чаках да мине ФМ и БХС, за да мога спокойно да споделя радостта си, защото беше дълго чакане на година и половина опити. И сега очакваме второто си момиченце ❤
Ще следя темата, ако мога да помогна със съвети от опита ни досега.
Леко бременеене на всички дами! 🌸

# 552
Ако е удобно да Ви попитам… какви са стойностите Ви на papp-a и чхг…

За мен е важно да е живо и здраво. Именно поради такива бъдещи очаквания се надявам да е живо и здраво и нищо друго. Няма значение дали е момиче или момче, така беше и с първата ми бременност. Мъжът ми разбира се, очаква момче. Нали знаете да му продължи името 😄 . Вече си имаме едно момиче на почти 4 години и обяснявам на нея, че няма значение какво бебе ще бъде. Важното е че ще бъде част от нашето семейство и ще го обичаме, а те ще се подкрепят и разбират, както аз с моя брат. Simple Smile

Относно всякакви придърпвания и болежки ги имам всичките. Гърдите ми вече не са чувствителни. И нямам никакво търпение утре за фетална морфология.

# 553
Не съм пускала ЧХГ, а papp-a нямам идея какво е. Доста изследвания пускахме с АГ, но нито едно от тези, разбира се ако не бъркам. Иначе нямам проблем да споделя.

# 554
Понеже прочетох, че предстои ФМ и реших, че и БХС… моя грешка, извинявай 🍀

Не съм пускала ЧХГ, а papp-a нямам идея какво е. Доста изследвания пускахме с АГ, но нито едно от тези, разбира се ако не бъркам. Иначе нямам проблем да споделя.

Общи условия

Активация на акаунт