Свекърва ми ме подлуди

• 22 790
  • 250
  •   1
Отговори
# 60
Наистина е малко неуместно, обаче виж ситуацията. Майката е оставила едно дете, за да ходи в чужбина, има нов мъж, имат друго дете двамата, мъжът се споминал, малкото дете е пратено при батко си и снахата и майката бързо се обзавежда с нов мъж. Баш си звучи като да откача ремаркетата и да ги оставя дето падне, за да си хойка по мъже.

# 61
Някак не стоят добре връзките й, щом зарязва децата си заради тях. Бабата явно си е знаела стоката, при положение че я е прескочила и е оставила наследството си директно на внука си.
Той обаче къде дреме и как му се струва нормално някакви рандоми да се разхождат около бебето му... не знам.

# 62
Фактите ги виждам така:
Има една къща и един собственик на тази къща.
Този собственик първо е създал малко семейство, а после през година-две идват още хора.
Така той издържа вместо трима - шест. А авторката пък трябва да готви и шета на някакви хора, които не й се падат точно никакви.

Значи, собственикът е казал "Само да не се караме". Това е изричното му желание.
Щом е така, не започвай да се караш. Не започвай да правиш забележки. Няма какво да се разправяш с майка му, защото тя ще изкриви разговора и ти ще си виновна.

Говори с въпросния собственик на недвижимия имот, че от тази минута спираш да готвиш за 6, да чистиш на 6 и да переш на 6.
Тоест, приемаш да обслужваш девера, значи изключваш останалите двама.
Ако той възрази, ще трябва той да осигурява готова храна и той да пере и чисти на двамата.
Толкоз!
Винаги има начин и никой не може да те накара да се караш с когото и да е, защото това са хора, пуснати от мъжа ти в неговата лична къща. Те не са виновни, нито отговорни. Отговорният е знаеш кой, просто му обясни какво ще правиш, а той да организира останалото, както намери за добре. Даже и с него няма нужда да се караш. Ако решиш какво искаш да правиш, просто го уведоми и толкова.

# 63
Понеже сме били в подобно положение с роднини, да споделя как постъпих.
Първо разговор с половинката, да не се чуди какво става и за да е плътно до мен в решенията ми.
Дрехите им стоят неизпрани- ами имах много работа, не ми стигна времето, друг път ще ги изпера(да се надяват) и всякакви такива отговори.Да си чакат, не ми пречат.
Няма вечеря- ще излизаме с приятели, вече ядохме навън, отново липса на време и т.н.
Всичко казано с усмивка, колкото да не го приемат за заяждане, а детето е най-удобната причина за липсата на време за каквото и да е.
Колко ще издържат гладни и мръсни, все нещо ще свършат.

# 64
Въпрос: на мъжа си сервира/отсервира ли авторката?
Имам подобен случай пред мен: тя сервира/отсервира прибори и чинии на 2, и се чуди защо 3тия и той чака на готово. Ами, и аз да съм, и аз ще чакам, ако сме седнали всички на маса и на другите им се прислугва, ще очаквам и на мен.

Тая къща няма ли 2 етажа поне? Всеки да си има отделен?

# 65
Така, момичета прочетох всеки един коментар и въпрос към мен и мисля да обобщя всичко нa веднъж. На въпроса чия е къщата къщата ни е от бабата на моя мъж (майката на свекървата), но бабата на съпруга ми и свекърва ми не са били въобще в добри отношения и бабата изобщо не е искала да оставя този дом на нея тъй като от както е заминала за чужнина зарязала сина си(мъжът ми) на 3 годишна възраст и беше вдигнала ръце от всичко беше поела по свой път намерила си е тогава нов мъж и изобщо не се интересуваше от семейството си. Та къщата е прехвърлена от бабата преди да почине на мъжът ми! Наша си е и по документи! Варянтът да се изнесем отпада, все пак това си е нашият дом! И не съм казала никъде, че ми е длъжна за детето вече 2 години и няколко месеца се справям напълно сама. Майка ми е в друг град и като цяло си се справям и сама. Въпроса е принципен и аз съм на мнение, че след като не ми помага може да не ми вреди и да се погрижи поне тя за другия си син и за приятеля и докато и е на гости! Но и това не прави и за това буквално ми преля чашата и вече 2-ри ден не правя абсолютно нищо!! Ако имате други въпроси ще се опитам по-късно пак да ви отговоря
Въпрос. Заминала и оставила мъжа ти, на 3 години тогава. А на колко беше 15 годишния син тогава? М?

# 66
  • София
15 годишния се появява по-късно от друг баща.
Щом свекървата е започнала работа, не се е прибрала за отпуската си от работата си в чужбина. Тя е решила, че щом синът е прибрал брат си и за нея ще има място. Много хора, най-вече мъже и жени които не са гледали малко дете са на мнение,  че щом жената не ходи на работа, тя по цял ден лежи и що да не свърши малко домакинка работа.
Според мен трябва разговор с мъжът, за разпределение на задълженията в къщата.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 08:25 от Алекс :)

# 67
Свекървата ще ви изтласка от дома ви.
Първо ще ви разбие брака. Това е целта и-безплатен дом.
Авторката ще се прибере при майка си с детето, а съпругът няма да си защити територията. Още не са усетили каква игра играят враговете.

# 68
Гаджето к колко време възнамерява да остане? Да не се задържи и той и по-горното мнение да се окаже право в десятката? От каква националност е хубавецът?

# 69
  • София
Ами те придобиват по-голяма численост. Това си е превземане на територия.
Имаше подобен случай при свекъра ми. Той си живееше сам. По едно време прибра едни роднини, които няколко години си поживяха при него, тъй като изгубиха апартамента си. Добре че после така се стекоха обстоятелствата, та се пренесоха на друго място. Иначе...не ми се мисли..

# 70
А кой ще им плаща сметките на свекървата, гаджето й и девера? Защото, те не просто завземат жизнено пространство, а и чакат на издръжката на младото семейство.
Ако мъжът е склонен да ги приеме, то трябва да си поемат разходите за храна, отопление, вода, както и грижата за домакинството си, защото се оформят две семейства.
Колкото и да нямат дял свекървата и деверът в това жилище, то големият син едва ли ще събере смелост да ги изгони, ако го натоварят финансово и с грижи, т.е ще е за сметка на жена му и детето му, за жалост.

# 71
Това е абсурдно.Тричленно семейство-с малко бебе,приема на отглеждане още трима души.
Говори първо с мъжа си и дай срок 4-5 дни,свекървата и приятеля да се изнесат.След като майката е вече в България,нямаш ангажимент към девера. Ако доброволно решите да поемете такъв,майката трябва да заплаща определена сума.
След определените дни,ако няма промяна ,провеждам разговор с всички заедно .След това се изнасям с детето.Бащата да му мисли как ще реши проблема.

# 72
А ти виждала ли си документите за дарение? И свекървата за постоянно ли се е прибрала в България? Има ли друг имот? Приятеля, от каква нациолност е
Постави пред нея ребром въпроса, че не си домашна прислужница. Дори и нейна да е къщата, не си длъжна да й переш гащите

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 13:07 от Прекрасная Василиса

# 73
Изяснете собствеността на апартамента.Бабата майка на свекървата ли е? Дори да е приписала апартамента на внука,другите наследници имат по закон запазена част.

# 74
Мисля, че запазена част има при наследяване, а приживе човек може да си прави каквото иска с имота.

Общи условия

Активация на акаунт