Свекърва ми ме подлуди

• 22 798
  • 250
  •   1
Отговори
# 75
Само ако е оформено като покупко-продажба.

# 76
Не е зле наистина да се види какво точно пише в нотариалния акт, за да няма изненади от рода на право на ползване за свекървата. Тогава и с топ няма да можете да я изгоните от жилището, по-скоро тя вас.

# 77
Как разбрахте,че всички са на издръжка на мъжа на авторката, аз не прочетох такова нещо.

# 78
Питах едно време ,казаха и друго - чрез гледане също е като продажба ,има ангажимент, та дано нямат проблеми. то винаги има проблем, явно свекървата тук си смята за свое и се разпорежда с всичко. Само че никой не харесва да го смятат за прислуга. Мина онова време отдавна.

# 79
Понеже не сме разбрали,затова питаме.Да не се окаже,че свекървата дава някакви пари на сина си,и затова смята ,че трябва да и се прислужва?
Затова повечето писаха да се разговаря и да се изяснят нещата.Майката е в майчински за да си гледа детето,а не да слугува на една рота хора.

# 80
В такава ситуация е възможно рязко да ме заболи кръста, да мога само да лежа, да пъшкам жално да питам с меден гласец "милооо, какво ще готвиш за вечеря?"

# 81
Според мен ти трябва да попиташ мъжа си докога ще живеете така всички заедно. С акцент на КОГА, без ДАЛИ. Да му стане ясно, че питаш за нещото в СРОК. Имам чувството, че не сте го изяснили добре това поначало като е тръгнала да идва насам свеки. Не мисля, че става дума за неин отпуск като обикновено гостуване, някой нагоре сякаш така е разбрал. Свекървата щом си е намерила работа, не ми изглежда като за малко, това си е наместване. За мен най-важното е да се сложи срок. Ежедневието ще го понесеш, дето си готвила за трима, ще сложиш и по-голямата тенджера, ще й разделиш дрехите, няма да чистиш навсякъде, това са подробности. Не допускай да остане у никого чувството, че ще си останете така. Временно е. И с всяка своя дума ще го внушаваш, на всички. Най-вече постави ребром въпроса на мъжа. Докога. Да му вкараш в главата, че няма да висиш така в безтегловност и това няма да продължи. А ако си приела да живеете така всички и сега те е срам да се отметнеш, ще трябва да отделиш твоето домакинство от тяхното - рязко и безкомпромисно.

Аз още съм бясна, че на млада жена с дете й се налага да търпи някакъв чужд мъж в дома си, полудявам, честно. Ако има възможност като пространство, бих се заключила на отделен етаж - да си готвят и да се оправят изолирани от мен. Свекървата ми прилича на моята майка, все някой друг й е гледал децата. Разбирам мъжа, че не му дава сърце да я остави на улицата, но тия хора колкото и да се преструват, че са станали по-добрички (понеже авторката казва, че майка и син напоследък си били пооправили отношенията), просто не заслужават големи жестове. Те и малки не заслужават, ама айде, нали не сме зверове. Нормално отношение е ок, хора сме, но компромиси и лични жертви - абсолютно не бива. Аз не вярвам в големите промени у хората. И ще ти кажа за мъжа ти - допускам, че на тоя млад човек (все пак на 28 е само, аз съм на 50) мама му е липсвала и сега му се иска да компенсира - тя да е до него, да си бъде и той като другите хора. От личен опит ти казвам - години похарчих в опити да видя нещо нормално от майка ми докато се уверя, че тая няма да стане, а после ми трябваха още години, докато преболедувам факта, че аз нормален родител нямам и няма да имам. Мъжът ти е млад и мисля, че го влече същото като мен - прекрасно голямо семейство, мама е там, братчето също, царува в къщата мир и любов. Нормално е, но докато той се убеди къде е истината и си изстрада страданията, може да загуби теб. Не знам по какъв начин би могла да му обясниш, то не става с "една жена ми каза в интернет"... По поведението на свекърва ти е много ясно, че тя не е дошла, за да изкупи нещо загубено, а само да се възползва. Тя не помага на сина си, не помага на теб, не прави нищо, по което ти или мъжът ти да разберете, че я е грижа и се е променила. Майка ми също има гадже (на 72), но първо - спи при мен единствено когато ходи по лекари и второ - макар да познавам мъжа с нея и да не е идиот, няма да ги пусна двамата, ако дойдат, по-скоро ще им взема хотел. Там подадеш ли пръстче, ти отхапват ръката до кръста, и доста хапане пада, докато човек осъзнае напълно, че не бива да влага надежди. Мъжът ти почти го жаля, защото ако е склонен да опитва и опитва, шасът да си остане разочарован е адски голям, а като последствие ще загуби и това, което сам е постигнал и има в момента - съпругата, която го обича и собственото си дете. Мъчно ми е за вас. Говори с него. Ще потърпиш, не се и съмнявам, ти си млада и силна, сто перални допълнително няма да ти се опрат. Обаче ще натрупаш такава горчивина, че ще намразиш него. Може би да й потърсите квартира на свеки, или да разделиш обитанията из къщата по някакъв начин, чисто физически да не кръстосвате една кухня и да не бъркате в един хладилник. Аз дори на двора ще готвя, но ще държа да покажа, че покривът си е покрив, може да нямаме пари за две отделни жилища, но моето пространство си е лично мое и не го давам. Направо може и ребром въпросът - майка ти тук ли остава? Какво се планира, аз искам да знам. Ако ще остава, значи скъпи, налага се ремонт - на другия етаж искам нова кухня за мен, искам врата еди-къде си, антрето става баня и държа на отделен вход там и там. Примерно. Съвсем отделен въпрос е колко точно ще издържа, а ако ми се опъне, отивам си при мама на спокойствие. Аз точно няма да е при моята мама, но ме разбираш какво казвам, ти мама си имаш, така че младежът да прецени.

Млади сте, обичате се, дръжте се. Родителите няма да ги има след време. Чудесно е да ги мислите, но трябва първо вие да сте добре и стабилни, а не да ви изпият силите и като кацнат в нужда, или да сте се разделили, или да сте грохнали от влачене на други хора и да не можете да помогнете на никого.

# 82
Много хубаво го е написала Салвина.
Питай остро, кога мама девер и пъстрок ще се изнесат. Точна дата.  За да знаеш как да действаш.

# 83
Абсолютно подкрепям Салвина. Отличен план на действие.
Без план няма да стане, те вече са ти се качили на главата.

# 84
  • София
Това все повече ми заприличва на нашия случай. Значи, след като си тръгнаха онези, свекъра нещо си изкълчи крака. И мъжът ми реши да го прибере у нас. Аз таман втора година майчинство. Като гледам две деца, що пък да не гледам и един старец? Търпях към месец, разговарях, пък един ден като се разкрещях...
И се намери друго решение...

# 85
  • София
Когато мъжът не е на място и човек може да се окаже във всякакви абсурдни ситуации.

# 86
  • Бургас
Переш гащите на свекървата, 15 годишния девер и чужденеца? 🤮 И им плащате сметките, и чистиш след тях.
Дали са ти съвети съфорумките. Възползвай се!

# 87
  • Great Britain
Переш гащите на свекървата, 15 годишния девер и чужденеца? 🤮 И им плащате сметките, и чистиш след тях.
Дали са ти съвети съфорумките. Възползвай се!
Цялата ситуация звучи налудничаво. Авторке, вземи живота си в ръце.Що дири в вашето семейство петнайсет годишния девер? Свекървата плюс гадже постоянно ли ще живеят с вас?

# 88
Малко съмнителна ми изглежда историята на авторката. Петнайсетгодишен тийн, който живее с брат си и семейството му, изведнъж се прибира майката, че идва и гаджето й чужденец. Не знам какъв чужденец е чужденецът, но като цяло западноевропейците не са падат много по подобни семейни съжителства и имат някакво чувство за такт.

# 89
Това все повече ми заприличва на нашия случай. Значи, след като си тръгнаха онези, свекъра нещо си изкълчи крака. И мъжът ми реши да го прибере у нас. Аз таман втора година майчинство. Като гледам две деца, що пък да не гледам и един старец? Търпях към месец, разговарях, пък един ден като се разкрещях...
И се намери друго решение...

Бившия ми така ми натресе "болен" роднина за неограничено време в хола. Търпях три месеца докато не се развиках и го изпъдих.

Общи условия

Активация на акаунт