Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 45 022
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря на всички за съветите за параван!
Въобще в цялата лудница не се бях сетила за подобен вариант ние да си поръчаме стъклата!

# 631

На пода имаме 12 см XPS над плочата ,под замазката .Само на първа плоча .Втори етаж няма изолация на пода .

Колко см е висока замаската и какъв тип решетка сложихте под замаската?
Нелина, аз да подбутна въпроса, който сигурно е нещо несъществено, но стигнах и до тези дискусии със строителите..

# 632
  • Пловдив
Не съм видяла въпроса Simple Smile
За да е здрава една нормална циментова замазка ,трябва да е 5+см .
Нашата е 6-7-8 ,все пак  плочата има неравности .Ползвахме стандартна арматурна мрежа на квадрати от близкия строителен склад .Сами я сложихме върху фибрана ,стандартно ,със застъпка един квадрат .Не сме дюбелирали нищо .Стандартна фуга на замазката на всеки 4м и под вратите  .По края демпферна лента от подложка за ламинат ,хваната с такер за стената .За нея има готови  решения    ние сме изпълнили най-евтиното .За друго не се сещам .

# 633
Много благодаря за отговора, Нелина!

# 634
Малко по въпроса за параваните тъй като ние сме още във фаза идеен проект: в дългосрочен вариант мисля да се откажа от паравани, че уплътненията им с годините се захабяват и да се насочи към стени. Нещо подобно намерих в Пинтерест.

# 635
  • СИ
Малко по въпроса за параваните тъй като ние сме още във фаза идеен проект: в дългосрочен вариант мисля да се откажа от паравани, че уплътненията им с годините се захабяват и да се насочи към стени.
...

И аз съм на мнение, че със стена е най-добре да се оформи, тоест душът да е в нещо като ниша с удобни размери. Здраво, евтино и функционално. Отпред става и с най-обикновено перденце. Тия кабини и стъкларии в баните някак не ги харесвам.

# 636
  • Пловдив
И аз първоначално мислех за стенички ,особено в банята на децата.
За по-евтиното не е ,защото се гради стена ,лепи се с плочки ,в смисъл не излиза 150лв .Обаче ,зависи откъде идва светлината (прозореца).Включено осветление през деня ме депресира .Често прозореца е или в останалата част и при душа става тъмно,  или обратното .
Само едно стъкло ,без врата ,панти ит.н. се поддържа много лесно ,дори при силно варовита вода ,но тези с вратите и гумените уплътнения изобщо не са ми любими .

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 12:13 от nelina_london

# 637
  • Sofia
Ако е параван винаги може да се подмени и целия - почти си е консуматив.
Силиконовите уплътнения се подменят също.

Ако имате много голяма баня - тогава изграждане на стена е много по-практично, защото наистина може да изградите различни неща (рафтове, шкафове), да обособите помещение в помещението.

Ако е малка банята, то стъкления параван не смалява банята а и не пречи на осветлението.

# 638
Да, това със стената е много практично, но наистина е за по-големи бани. Нашите и двате са по 3-4кв и стъклените паравани са ни вариантът.

Друго да попитам аз, че стигнахме до латекс.
От къде сте взимали вашия? В Бриколаж например цените са много високи. Предполагам  и в другите такива хипермаркети. Имате ли някакви препоръки?

# 639
Параванът ако се сложи с П-образен профил към стената после само се слага набивно уплътнение. Може да го сложите откъм сухата страна. Струва 2 лв за 2 м., по спомен, ако Ви се наложи подмяна, но не виждам от какво. Други уплътнения не ползваме. Поддръжката е елементарна, особено ако се минава за 1 мин след къпане със стъклочистачка. И децата го правят...

# 640
  • Варна
Имам стъклена душ кабина и параван. С п- образни профили хванати към стената. Но майсторите да сложили и силикон освен дюбели. И мухлясва силикона. Две различни фирми са ги правили.

# 641
Профилът се закрепва с дюбели, после се слага стъклото, после набивно уплътнение. Силикон не знам кой и защо Ви е сложил. Нямаме такова изпълнение.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 20:36 от drago_2008

# 642
  • Варна
Да така е и при нас, с такъв профил. Но между стената и профила са сложили силикон, освен дюбели. И той малко е излязъл и си мухлясва. Рязах го с макетно ножче, стъргах. То само аз си го виждам, но ме дразни. В банята няма мухал, освен там.

# 643
Ами за мен е безсмислен. Не ни излиза вода от там. Така сме направили освен нашите бани и доста други. Трябва да хванеш слушалката и да пръскаш там конкретно, плочките да са криви или декоративни и тогава ще мине някаква вода. При нормален душ абсурд. Дори като търкам с четка и обливам не ми минава вода.
Лоша работа е това със силикона и много трудно се отстранява с макетен нож - профилът може да се надере, и плочките да се повредят само при отплесване на острието.

# 644
  • Пловдив
Drago,точно тези гумени уплътнения на статичен параван са супер ,все едно ги няма .Нашата баня е така .На другите, 2 обаче, където са 2 стъкла с врата ,между вратата и статичните стъкло има гумено "перо" .Хич не ми харесва за чистене .

Общи условия

Активация на акаунт