Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 44

• 45 078
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
  • София/Варна
Имаме устройства Simple Smile
В спалнята ни е настроено на 18,5 градуса и варира практически от 18 до 20. В дневната е на 21 и като се качи над 21,5 мисля си спира подовото, но настилката е нагрята и продължава с часове да отдава, а слънцето си пече щастливо и става повече от 25 градуса, аз издържам до толкова някъде и после спомагам за глобалното затопляне, т.е. отварям от някъде за да се охладя Simple Smile

# 691
Здравейте,

Вече се сдобихме с имот в гр. Банкя. Бихте ли препоръчали екип/фирма, която да ангажираме за проектирането на нашия нов дом? Ще се радвам да споделите и вашия опит, препоръки и впечатления от строителни фирми.

# 692
  • София/Варна
Здравейте,

Вече се сдобихме с имот в гр. Банкя. Бихте ли препоръчали екип/фирма, която да ангажираме за проектирането на нашия нов дом? Ще се радвам да споделите и вашия опит, препоръки и впечатления от строителни фирми.
Ако искате да стане в обозримото бъдеще, попитайте в общината да ви препоръчат екип. Това е моя опит.

# 693
  • София
Или търсете архитект, който е работил с общината на Банкя.

# 694
  • София
😂 😂 Т. е. В Банкя трудно се работи

# 695
  • София
Не знам как е, но моят съвет е принципен, покрай разговори с архитекти.

# 696
  • Sofia
С други думи, наемете екип който знае как да "говори" с общината Grinning Grinning

# 697
  • София
Здравейте,
има ли нещо по-специфично като материал при замазките за подово?

# 698
  • София
Здравейте,
https://euromix.bg/videos

# 699
Здравейте,
Има такива, които са с доста по-висока цена от стандартната. После отдават повече топлина. За колко време
ще се избие подобна инвестиция не знам.
Ние сложихме обикновена с добавка на Rehau  за подово отопление и фибри. Може да се сложи и мрежа. Силно препоръчват, но ММ прецени, че няма да слагат при нас. Самата мрежа оскъпяваше нещо от сорта на 2 лв/кв.м.

# 700
  • София
drago_2008, благодаря! Мъжът ми прави в момента инсталация на пелетен котел (не за нас) и ще пуска подово за коридор и баня с обратната вода, затова и пита. Правил го е досега два пъти, но после са завършвали със стандартна замазка и съответно малко по-големи фуги на плочките, няма проблем до сега.

# 701
Ние сме почти готови с грубият строеж, ще пусна снимки по-късно. Днес звънях за оферти за дограма, пратих им файла от проекта и грубо изкоментирсхме нещата. Като чуха, че искаме К-бяло-Ка, стъкло и реакцията беше - аааа не , не, не е подходящо, предлагаме ви четири сезона. 😀😀😀

# 702
За подово в замазката се слага пластификатор, койно спомага зя отдване на топлината от бетона. Какъв обаче не мога да кажа, защото на нас майсторът на подовото го беше осигурил.

# 703
  • Sofia
Днес звънях за оферти за дограма, пратих им файла от проекта и грубо изкоментирсхме нещата. Като чуха, че искаме К-бяло-Ка, стъкло и реакцията беше - аааа не , не, не е подходящо, предлагаме ви четири сезона. 😀😀😀
Кажете им, че така са ви препоръчали в БГМАМА - шах и мат с пешката и няма къде да мърдат.

# 704
  • Пловдив
Е,хайде сега ..Тази комбинация се е наложила като стандарт за Нискоенергийни и Пасивни къщи ,т.е. там където всичко е ориентирано към приход на повече енергия и съотвено минимизиран разход на същата .Стандартът е немски .🤫 Всички БГ къщи по стандарта са с въпросния стъклопакет ,като трябва да се впишат и в годишен разход на ел енергия на м2 ,тоест и охлаждането е в същата сметка .
 Във всички водещи международни фирми ,производители на стъкла са си играли да изчислят данни за комбинацията  ,за различните позиции на покритията ,ама нали ние живеем в Тропиците, при нас не се препоръчва . Даже на мен веднъж ви казаха ,че била само за Скандинавските държави Simple Smile  . Досега не съм чула някой да се оплаче от двете К  или пък  да го сполети термичният шок ,любимият на фирмите за дограма .

Общи условия

Активация на акаунт